Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ




Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που δεν χαίρονται τίποτα στη ζωή τους και κάθε στιγμή τους, είναι στιγμή κλάψας, μίρλας, μιζέριας και γκρίνιας.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που δεν χαίρονται με μια σου επιτυχία και κοιτάζουν να την υποβαθμίσουν. «Έλα μωρέ γράφεις σε ένα περιοδικό που δεν έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα». Γράψε και εσύ ρε ! 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που δεν μπορούν να χαρούν με μια δική τους επιτυχία και βγάζουν μια γελοία κλάψα. Ναι, εντάξει, έπιασα φέτος τους στόχους που μου έβαλε η εταιρεία. Του χρόνου; Του χρόνου είναι του χρόνου ηλίθιε! 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που δεν λένε ένα δόξα τω Θεώ για όσα έχουν και κλαίγονται μονίμως για όσα πιστεύουν ότι τους λείπουν. Και όταν τους βαρεθεί ο Θεός και τους πάρει αυτά που έχουν, συνεχίζουν να κλαίγονται για όσα έχασαν χωρίς να κατανοούν ποια είναι η βαθιά ουσία της απώλειας.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που διάγουν αυτοκαταστροφικό βίο. Δεν έχουν να σου δώσουν τίποτα καλό. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που κουτοπόνηρα υποβαθμίζουν τον εαυτό τους για να σε εξυψώνουν. Κουτοπονηριές που σε πρώτη ευκαιρία θα σου τη φέρουν.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που έχουν ως κλισέ τα παρακάτω: «όπου φτωχός και η μοίρα του», «άπονη ζωή», «κακιά κοινωνία», «άθλιος κόσμος», «η ζωή είναι χάλια», «δεν υπάρχει τίποτα», «όλα στραβά μου πάνε». Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην προσπαθήσεις τίποτα. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που δεν έχουν καμία ισορροπία και όλα τα βλέπουν μαύρα. Αυτοί που όταν κερδίσουν 990.000 ευρώ στο τζόκερ  θα κλαίγονται γιατί δεν ήταν στρογγυλό μύριο. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που έχουν μια δουλειά, μια σχέση, ανθρώπους να τους αγαπούν και κλαίγονται μονίμως με τον φόβο του μέλλοντος. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που θα σου πουν μπράβο γιατί αδυνάτισες αλλά θα συμπληρώσουν πως δεν σου πάει. Αυτούς που θα σου πουν μπράβο για το καινούριο αυτοκίνητο που αγόρασες και θα σπεύσουν να συμπληρώσουν πως στα λεφτά του θα μπορούσες να πάρεις καλύτερο. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που εξαντλούν τη φιλανθρωπία τους από το τηλέφωνο και δεν σε καλούν ούτε για μισή ώρα να πιείς ένα καφέ μαζί τους.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που κάνουν μεγάλους σταυρούς και νηστείες και γονυκλισίες και δεν έχουν μάθει να προσφέρουν ούτε ένα ποτήρι νερό στον πλησίον. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σε μια δύσκολη στιγμή σε παίρνουν τηλέφωνο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους και ενδόμυχα να χαρούν που αυτοί είναι σε καλύτερη μοίρα. Να σου πουν λόγια συμπόνιας και να μείνουν αδρανείς στην πολυθρόνα τους. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που μένουν κλειδώμενοι στο καβούκι τους και στον εγωισμό τους και θέλουν μόνο να αφηγούνται χωρίς καν να σε ρωτούν πως τα περνάς εσύ.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που έχουν όλη την καλή διάθεση να μάθουν για σένα και όταν ανταποδίδεις το ενδιαφέρον σου να σου απαντούν ξερά «δεν έχω νέα, τίποτα. Καλά».

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που κλαίγονται μονίμως πως όλα στραβά τους πάνε μόνο και μόνο για να κερδίσουν τη γενική συμπάθεια λόγω κλάψας. Αυτοί είναι οι πιο ύπουλοι. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που θα προσπαθήσουν πάντα να αμαυρώσουν μια όμορφη στιγμή. Καλά περνάμε αλλά ποιος σηκώνεται αύριο για δουλειά; Καλά γελάμε αλλά ποιος ξέρει τι μας περιμένει αύριο; 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που αποφεύγουν να κοιτάξουν στον καθρέπτη και να αντιμετωπίσουν την ατομική ευθύνη. Αυτοί που πάντα τους φταίνε οι άλλοι, οι συνθήκες, η συγκυρία, η μοίρα και τα φτωχά αρχ – μπιιιπ ( αυτολογοκρισία ) του μπαμπά τους. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που όταν τους έχεις κάνει χίλια καλά, όταν έρθει η σειρά τους σου το κάνουν δύσκολο για να φανεί ότι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια. «ναι, ξέρεις να έρθω αν και είναι δύσκολο πολύ, βρες μια άλλη λύση και αν δεν βρεις κάτι, ξαναπές μου και θα προσπαθήσω».

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που δεν λένε ούτε μισή καλή κουβέντα για τίποτα και για κανέναν. Αυτούς που αρέσκονται στο ρητορικό σχήμα του «ναι καλό είναι ΑΛΛΑ» και φυσικά ότι είναι πριν το «αλλά» πάει για πέταμα. Η πραγματική τους γνώμη ξεκινάει μετά από αυτό. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που τους ενοχλεί το χαμόγελο σου και παίρνουν ένα μισοκακόμοιρο ύφος και σε ρωτούν γεμάτοι συμπόνια αν είσαι καλά και τι σου συμβαίνει.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σε οποιαδήποτε άσχετή φάση θα βρουν μια αφορμή να σου πετάξουν μια αθλιότητα σε προσωπικά σου θέματα και χωρίς να έχετε στενή σχέση, τύπου, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά αν είσαι παντρεμένος, να τα ταΐζεις σωστά αν είναι αδύνατα και να σταματήσεις να οδηγείς μηχανή τώρα που παντρεύτηκες. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σου εύχονται καλή αρχή όταν πιάνεις δουλειά αλλά σε ρωτάνε εξονυχιστικές λεπτομέρειες μόνο και μόνο για να καταλήξουν πως τελικά σε μαύρη τρύπα έπεσες και να σκεφτούν πως είναι σε καλύτερη μοίρα.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που όταν τους δείξεις το καινούριο σου κινητό, αντί να σου ευχηθούν καλορίζικο, θα βγάλουν από την τσέπη τους επιδεικτικά το δικό τους για να σου δείξουν πως έχουν καλύτερο. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που οτιδήποτε κάνεις το βάζουν στο πρίσμα του ανταγωνισμού και όλα τα παίρνουν προσωπικά. Πήρες ωραίο αυτοκίνητο δεν λέω, αλλά ας είναι καλά ο μπαμπάς σου που σου το πλήρωσε. Εγώ δεν έχω τόσο πλούσιο μπαμπά. Πες στον άλλον μια καλή κουβέντα ρε φίλε και του λες την ψαγμένη φιλοσοφία σου μια άλλη φορά! Λες και δεν το ξέρει!

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που αναγνωρίζουν τα λάθη τους μεν αλλά δεν κάνουν και τίποτα για να τα διορθώσουν. Χρησιμοποιούν την παραδοχή για να κατευνάσουν τα νεύρα σου αλλά επί της ουσίας μένουν αμετακίνητοι και αρτηριοσκληρωτικοί. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σου το παίζουν κολλητοί όταν δεν έχουν γκόμενο/γκόμενα και μόλις βρουν ξεχνούν και το όνομα σου.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που το παίζουν αιώνια θύματα της μοίρας και αναφέρονται μονίμως στον μαλακομαγνήτη ενώ δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Δεν υπάρχει μαλακομαγνήτης. Υπάρχουν οι επιλογές που κάνουμε. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που τους προσφέρεις πράγματα και δεν γυρνούν ούτε καν να σε ευχαριστήσουν. Καλύτερα να τα δίνεις σε αγνώστους. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι επίδειξη και ψάνχνουν κοινό για να τους αποθεώνει. Δεν δίνουν δεκάρα για σένα και το μόνο που τους νοιάζει είναι αν τους ακούς και τους επικροτείς.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σου λένε πως θέλουν να τους πεις την πραγματική και ειλικρινή και αληθινή σου άποψη και μόλις το κάνεις θυμώνουν.  

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που μονίμως κατακρίνουν τους άλλους. Μη χαίρεσαι, αύριο θα έρθει και η σειρά σου. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σου διηγούνται κάθε λεπτομέρεια για ένα κατόρθωμά τους και όταν τους λες μπράβο για αυτό που πέτυχαν το παίζουν συνεσταλμένοι. Ψεύτες. Άμα δεν θέλεις τον έπαινο, μην κάνεις θεατρική αφήγηση. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σε εξυψώνουν υποκριτικά μόνο και μόνο για να σου βάλουν τον πήχη στον ουρανό και να αισθάνεσαι μονίμως άσχημα που δεν τον ξεπερνάς. 

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που όταν τους διηγείσαι μια δυσκολία σου, πάντα θα βρουν μια αφορμή να σου πουν με τη σειρά τους μια αντίστοιχη και φυσικά πολύ χειρότερη δική τους στιγμή.

Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που σου λένε ότι παραδέχονται τα λάθη τους και πως έχουν ελαττώματα και δεν είναι σε θέση να κατονομάσουν ούτε ένα. 

Ο τοξικός άνθρωπος είναι αυτός που όταν του πεις "πήγα για τριήμερο εκεί" αντί να σε ρωτήσει πως πέρασες, θα σου απαντήσει "εμ έτσι είναι. Έχεις πολλά λεφτά εσύ..."

Ο τοξικός άνθρωπος είναι αυτός που όταν του πεις "αγόρασα αυτό" αντί να σου πει "καλορίζικο", θα σε ρωτήσει πόσο το αγόρασες για να αποφανθεί αμέσως μετά "το είχα βρει πολύ φθηνότερα...." Ακόμα και τη χαρά σου, εκεί να σου τη χαλάσει! 

Αν ένιωσες απελπισία από τα παραπάνω ότι με τα συνεχή «Απομάκρυνε από κοντά σου αυτούς που» θα μείνεις μόνος σου, σταμάτα την κλάψα ΤΩΡΑ. 

Προσπάθησε να κάνεις παρέα με ανθρώπους που έχουν καταφέρει κάτι. Που προσπαθούν και είναι μαχητές της ζωής. Με τις νίκες και τις ήττες τους. Που λένε Δόξα τω Θεώ και εκτιμούν αυτά που έχουν. Που θα σου πουν τη γνώμη τους αν τη ζητήσεις. Που ενδιαφέρονται για σενα και χαίρονται στη χαρά σου και λυπούνται στη λύπη σου. 

Αυτοί θα σου δώσουν ένα υποσυνείδητο – τις περισσότερες φορές – κίνητρο να προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος από ότι είσαι, το παράδειγμα τους, να βελτιώνεσαι και να θρώσκεις άνω. 

Οι τοξικοί άνθρωποι θα σου μεταδώσουν τις τοξικές ασθένειες τους και θα νοσήσεις ψυχικά. Αν θέλεις να τους βοηθήσεις ανθρώπινα, ευχής έργον. Αλλά μην τους κάνεις παρέα γιατί θα σε βλάψουν. 

Υγ. Επειδή η πώληση μούρης είναι από τα πιο εύκολα πράγματα στον πλανήτη, έχω πέσει και εγώ σε μερικές από τις ανωτέρω τοξικότητες. Τις έχω εντοπίσει και προσπαθώ να τις κόβω.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια