Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Χθες το βράδυ είχα μια τέτοια συζήτηση με έναν φίλο που εκτιμώ την άποψη του και μοιράζομαι τα συμπεράσματα μας. 

Η ΝΔ έχασε γιατί είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις κάποιον που σε χαλεπούς καιρούς υπόσχεται σε όλους τα πάντα. 

Η ΝΔ έχασε γιατί έκανε πίσω σε μεταρρυθμίσεις όπως στο νόμο Χατζηδάκη στις λαϊκές και στο αντισυνδικαλιστικό. Φρέναρε σε εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις όπως του ΠΕΔΥ που έμεινε ερείπιο γιατί ο Μάκης Βορίδης πάτησε το pause

Η ΝΔ έχασε γιατί μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, σκέφτηκε μικροκομματικά, έκανε έναν ανασχηματισμό με Γιακουμάτους, Ντινόπουλους και λοιπές ελαφρολαϊκές δυνάμεις με αποτέλεσμα όχι μόνο να βαλτώσει το κυβερνητικό έργο αλλά να απολαμβάνουμε ενδοκυβερνητικές κόντρες. Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 μπήκαμε σε φάση παρατεταμένης δυσκοιλιότητας. 

Η ΝΔ έχασε γιατί έχει ένδεια στελεχών. Για μεγάλο διάστημα το βάρος της πολιτικής της το σήκωνε μόνος του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μια προσωπικότητα με φανατικούς φίλους και εχθρούς που ναι μεν μπορεί να βόλεψε πολλούς τύπου «άσε να τα λούζεται μόνος του» αλλά σε μια μάχη φαίνεται και η γύμνια των υπολοίπων. Ακόμα και η αντικατάσταση του Στουρνάρα από τον Χαρδούβελη δεν ήταν και η επιτομή της επιτυχίας. 

Η ΝΔ έχασε γιατί γιατί δεν έπεισε για τα όποια καλά συνέβησαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης της. Έριξε μεγάλο βάρος στο «τι θα πάθουμε αν δεν βγούμε» και πολύ λιγότερο στο «τι κάναμε και τη γλιτώνουμε». 

Η ΝΔ έχασε γιατί μετά από 5 χρόνια κρίσης ο Έλληνας δεν έμαθε τίποτα. Ψηφίζει με βάση τις υποσχέσεις και τα παραμύθια όπως έκανε πάντα. Θέλει τελικά και τα ποτάμια και τα γεφύρια του.

Η ΝΔ έχασε γιατί πρέπει να είσαι πολύ μεγάλος στόκος για να βάλεις έναν φόρο τον Σεπτέμβριο. Όταν όλοι έχουν γυρίσει από τις διακοπές και τους περιμένει η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις, οι λογαριασμοί, το να βρουν και τον ΕΝΦΙΑ είναι σκέτη αυτοκτονία. Πιο blue Monday πεθαίνεις. Δεν αναφέρομαι αν ήταν πιο δίκαιος φόρος ( που ήταν ) αλλά το πότε τον βάζεις και τα πόσα λάθη κάνεις. 

 Η ΝΔ έχασε γιατί σε επικοινωνιακό παιχνίδι έκανε λάθη που συσσωρεύτηκαν. Οι επαφές στο Παρίσι που πήγαμε πολύ χαλαρά και φάγαμε σφαλιάρα. Το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα που το είχαμε πολύ χαλαρά για ένα μήνα και μετά τρέχαμε και δεν φτάναμε. Το debate που δεν έγινε ποτέ γιατί ο Σαμαράς έκανε σαν παιδάκι ότι δεν συνομιλεί με υβριστές. Πήγαινε ρε αδερφέ και βρίσε τον και εσύ! Επίσης, η δήλωση περί δωρεάν wifi σε όλη την Ελλάδα ήταν μάλλον ατυχής.

Η ΝΔ έχασε γιατί σε μερικά κρίσιμα ζητήματα του κοινωνικού βίου όπως το κοινό περί δικαίου αίσθημα φάνηκε πως ξέμεινε από καύσιμα. Μετά τη φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου και του Παπαγεωργόπουλου, καταλάβαμε πως το μαχαίρι πέρασε ξώφαλτσα.  Κανένας δεν εξήγησε τι απέγινε τελικά η λίστα Λαγκαρντ που έγινε κοινωνικό σύνθημα. 

Η ΝΔ έχασε γιατί το μοντέλο της συνεργασίας δεν περπάτησε. Δεν είναι ούτε στην κουλτούρα του λαού μας ούτε είχε και κάποιο συγκλονιστικό αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ σκίστηκε να φέρει το αμφιλεγόμενο αντιρατσιστικό, μπλόκαρε το αντισυνδικαλιστικό και ότι ήταν κατά των συντεχνιών.

Η ΝΔ έχασε γιατί δεν υποσχέθηκε πολλά. 

Η ιστορία έγραψε πως εκεί που βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού, η Ελλάδα στάθηκε έστω τραυματισμένη, αλλά στάθηκε όρθια. Ο Τσίπρας δεν παραλαμβάνει χάος. 

Η ιστορία επίσης έγραψε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αναλαμβάνουν τις τύχες της χώρας….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια