Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ



Μια και θα πας διακοπές ( ασε τις κλάψες για την κρίση, ολο και κάπου θα πας ) σημειώνω μερικές βιωματικές εμπειρίες και τις μοιράζομαι μαζί σου:

Αν σου αρέσουν και θέλεις να βγάλεις καλές φωτογραφίες, πρεπει να περπατήσεις. Από το αυτοκίνητο ή από ένα υψωμα, δεν γίνεται δουλειά. Θέλει ποδαράκια.

Μη ντρέπεσαι να απευθυνθείς σε έναν άγνωστο και να τον ρωτήσεις αν δεν ξέρεις που να πας. Συνάντησα πολλούς καλούς ανθρώπους εκει εξω που είχαν την προθυμία να με βοηθήσουν στο οδοιπορικό μου χωρίς να μου ζητήσουν τίποτα και χάρη στη συνδρομή τους πήγα σε μέρη που δεν τα εχουν οι τουριστικοί χάρτες.

Μην παίρνεις πολύ στα σοβαρά προβλέψεις τύπου «α, που να πας τώρα, δεν προλαβαίνεις το ηλιοβασίλεμα» ή «μην πας εκει δεν αξίζει τον κόπο». Ιδιως σε οτι αφορά τη δεύτερη συμβουλή, αν εχεις χρόνο, πήγαινε και ας επιβεβαιωθεί η αρνητική άποψη. 

Μη ντρέπεσαι να ψάξεις, να ρωτήσεις, να διεκδικήσεις μια καλύτερη τιμή. Στα διακοπομέρη, εχουν στο αίμα τους την αρπαχτή και θέλουν με 3 μήνες δουλειάς να βγάλουν τα έξοδα του χειμώνα, τις εξωτικές διακοπές τον Δεκέμβριο, τα ψώνια στην Αθήνα και τα 200 άλογα στο αυτοκίνητο.

Μην κάνεις αυτά που κάνεις στην πόλη. Το να βγεις να φας καλά και να ξαναφας πιο καλά, να μεθύσεις σε μπαροκλάμπ και η μπουζουκοκατάνυξη, είναι πράγματα που τα κάνεις Παρασκευή και Σάββατο στις πίστες του λεκανοπεδίου.

Βέβαια, οπου και να πας, η πόλις ( η νοοτροπία που εχεις δηλαδή ) θα σε ακολουθεί…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια