Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ…




Περίμενα σήμερα να διαπιστώσω πως τα μαζικά μέσα επιρροής θα αντιμετώπιζαν την πρωτοφανή ενέργεια του Άδωνι Γεωργιάδη να φτάσει στην είσοδο της φωλιάς του φιδιού. Κανείς άλλος πολιτικός δεν τόλμησε να επιζητήσει την αντιπαράθεση με τον Μr 51%, Αντιθέτως πλείστοι όσοι είναι αυτοί που σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του, κολακεύοντας τον μπας και αποφύγουν την έκθεση τους από τις εκπομπές του. 

Τα μαζικά μέσα επιρροής στην Ελλάδα δεν με απογοήτευσαν. Το καθωσπρεπιστάν, το πολίτικαλι κορέκτ και η υποκρισία παραμένει ακμαία και κραταιά. 

Σταχυολογώ αυτά που κυκλοφόρησαν και κυριάρχησαν στη δημόσια συζήτηση: 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκανε «ντου». Ούτε τα καραγκιοζιλίκια του Κούγια. Είχε το σθένος και το θάρρος να πάει στη φωλιά της συριζαϊκής προπαγάνδας για να αντιπαραθέσει το λόγο του και τα επιχειρήματα του.  Του αρνήθηκαν την είσοδο και αποχώρησε. Ούτε μανούρα, ούτε τσαμπουκάδες, ούτε μήνυση έκανε. 

Στην Ελλάδα, η λέξη σάτιρα έχει χρησιμοποιηθεί ως μανδύας επικάλυψης της χυδαιότητας. Σάτιρα κάνουν οι Ράδιο Αρβύλα. Ο Λαζόπουλος κάνει προπαγάνδα. Είναι σάτιρα να προσπαθεί να συγκινήσει το κοινό με τον θάνατο της μητέρας του; Πόσο πιο αισχρό και φτηνιάρικο;  Μα να κάνεις εμπόριο δακρύων με τη μάνα σου την ίδια; 

Είναι σάτιρα να κάνει εκπομπές όλως τυχαίως πριν από δύο εκλογικές αναμετρήσεις; Τις Εθνικές εκλογές και τις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας γραμμή και κατεύθυνση; 

Είναι σάτιρα να κάνει κήρυγμα για το καλό της ΝΔ και μάλιστα με παραινέσεις για τη μεγάλη παράταξη που χάνει το δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το καλό της ΝΔ;

Είναι σάτιρα να κράζει τους τρεις υποψηφίους αφήνοντας απέξω τον Μεϊμαράκη; Δεν λέω ότι ο Βαγγέλας χρησιμοποιεί τον Λάκη. Θυμάμαι όμως τις θερμές ευχές του Τσίπρα για μακροημέρευση στον προεδρικό θώκο του μυστακοφόρου Ευάγγελου και το νοσηρό μυαλό μου, το ομολογώ, τα συνδέει αυτά… 

Είναι σάτιρα η πλύση εγκεφάλου υπέρ του Σύριζα;  Είναι σάτιρα όταν έκραζες λυσσαλέα το μνημόνιο Σαμαρά Βενιζέλου, να κάνεις μόκο στο μνημόνιο Τσίπρα; 

Τον μέσο Έλληνα δημοσιογράφο δεν τον ενοχλεί ότι ο Λαζόπουλος κάνει προπαγάνδα σε μια αμιγώς πολιτική σταντ απ εκπομπή, αλλά τον ενοχλεί γιατί βρέθηκε και ένας τρελός με θάρρος που πήγε να τον προκαλέσει σε δημόσιο διάλογο; 


Βλέπω την υποκρισία των δημοσιογράφων να αναρωτιούνται μεγαλοφώνως «μα είναι δυνατόν μια εκπομπή να επηρεάζει τους πολίτες;» Φυσικά και είναι! Ναι, ο Λαζόπουλος έχει μεγάλη δύναμη. Οι επιλογές είναι όλες και όλες δύο. Ή αυτό θα κάνεις ότι δεν το βλέπεις και θα το αντιμετωπίσεις φοβικά ή θα το αντιμετωπίσεις. Ο Άδωνις ήταν ο μόνος που έχει το θάρρος να το κάνει.

Στο κάτω κάτω της γραφής, ούτε τον φίμωσε, ούτε ζήτησε απο τον Alpha να σταματήσει την εκπομπή του, ούτε τον έτρεξε στα δικαστήρια. Δημόσιο διάλογο ζήτησε. Τίποτα άλλο. 


Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν κάνει τέχνη. Κάνει πολιτική εκπομπή στην οποία είναι ελεύθερος να λέει πως ο Γεωργιάδης εξυμνεί τη χούντα και βρίζει τους νυν συναδέλφους του. Ελεύθερος τότε είναι και ο Άδωνις να πάει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Οι παραστάσεις δεν διακόπτονται. Αυτό είναι αλήθεια. Όπως επίσης αλήθεια είναι ότι ο κύριος Λαζόπουλος διέκοπτε όποτε στο κοινό του εμφανίζονταν συνδικαλιστές, καθαρίστριες, αγρότες και αναξιοπαθούντες. 

Ο γενναίος υπερασπιστής του λαού, Λάκης φοβήθηκε. Όπως είχε φοβηθεί και τότε που πήρε τρελόχαρτο για να αποφύγει να υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατό. Ενώ εσύ και εγώ που πήγαμε, είμαστε κορόιδα. 

Για μια παράταξη που όταν από το 2012 που βρεθήκαμε στο grexit και κράτησε την Ελλάδα όρθια, ο σατιρικός Λαζόπουλος την έβριζε νυχθημερόν ως γερμανοτσολιάδες και σήμερα μιλάει για την «αξιοπρέπεια» του Τσίπρα, μόνο ο Άδωνις σήκωσε το ανάστημα του. 

Δεν έτρεχε δουλοπρεπώς όπως ο Ιωαννίδης και ο Στυλιανίδης να βγάλουν φωτογραφίες με αγκαλίτσες και φιλάκια... Δεν εξετάζω την αισθητική της ψυχαγωγίας τους. Δικαίωμα τους. Όταν όμως χαριεντίζεσαι με αυτόν που επηρέασε το εκλογικό σώμα και καλούσε τον κόσμο σε εξέγερση, τότε έχεις ξεκάθαρο πρόβλημα αξιοπρέπειας. Αντί λοιπόν κύριε Σάκη Ιωαννίδη να αναλογιστείτε γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι πάτος στη νεολαία και έχει μεγαλύτερη απήχηση ο Σύριζα με τη Χρυσή Αυγή, να πάτε να βγάλετε φωτογραφίες και με τον Κραουνάκη και όποιον άλλο αριστερό καλλιτέχνη γνωρίζετε. 

Για αυτό και θα τον ψηφίσω τον Άδωνι Γεωργιάδη την Κυριακή. Γιατί αν αυτή η χώρα έχει μια ελπίδα, είναι γιατί στην εποχή της παρακμής και της σήψης που ένας συριζαίος πάμπλουτος προπαγανδιστής θεωρείται σατιρικός καλλιτέχνης, μόνο ένας τολμηρός τρελός που δεν διστάζει να τσαλακωθεί θα μας σώσει ! Αυτό χρειαζόμαστε να φύγουμε από το τέλμα. Ένα σκυλί του πολέμου, με γνώσεις, αξία και θάρρος !

Μόνο και μόνο ότι έκανε τον αγλαό Λάκη να τραυλίζει και να κάνει σαρδάμ μόλις έμαθε ότι πήγε εκεί, μου φτάνει και μου περισσεύει ! 

Υγ. Προς κυρία Κωνσταντοπούλου: Αργά τα θυμηθήκατε κυρία τέως πρόεδρε τα κότερα. Πολύ αργά…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια