Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΝΤΙΟ MEGA


Ω χώρα υποκριτών !

Ω χώρα ψευτεπαναστατών !

Ω χώρα φαρισαίων !

Οιμέ οιμέ οιμέ !

Μην ανησυχείς, καλά είμαι.

Ήθελα να γράψω μια ωδή στο Mega channel γιατί τον πολύ φαρισαϊσμό τον βαριούνται και οι Ιουδαίοι.

Θυμάμαι τότε που καλώς έκλεισε το άντρο της ΕΡΤ, την κινητοποίηση καλλιτεχνών, ηθοποιών, πνευματικών, με συγκεντρώσεις, συναυλίες, πάρτι, γλέντια με γέλια και δάκρυα.
Για το Mega δεν μιλάει κανείς.

Μήπως δεν τους ανέδειξε;
Μήπως δεν τους πρόβαλλε;
Μήπως δεν τους έκανε διάσημους;
Μήπως δεν έχτισαν καριέρες;
Μήπως δεν απέκτησαν δόξα και δημοφιλία;

Το μοναδικό λογικό επιχείρημα που μπορώ να καταλάβω είναι πως οι 450 εργαζόμενοι του Mega προήλθαν από τον Κένταυρο 8 και δεν μας ενδιαφέρουν οι εξωγήινοι.

Η Ελλάδα είναι μια παράξενη χώρα. Είναι ο τόπος που το gay pride θεωρείται μεγάλη πρόοδος και το να βλέπεις αγοράκια να χαμουρεύονται στη μέση του δρόμου κοινωνική ανάπτυξη, ενώ η παρέλαση για την 25η Μαρτίου είναι αναχρονισμός και οπισθοδρόμηση.

Στην Ελλάδα ξεσηκωθήκαμε για την ΕΡΤ και οι καλλιτέχνες θεώρησαν must  στο να βάλουν στο παλμαρέ τους μια συναυλία για να την ξαναδούμε. Μέχρι και μνημείο για νεκρούς που δεν είχαμε φτιάξαμε. Κανείς δεν θυμάται πως η ΝΕΡΙΤ αμέσως μετά δούλεψε καλά με το 1/3 των υπαλλήλων και με κοινωνικά κριτήρια όπως ο δημοσιογράφος να μην εργάζεται και αλλού.

Το Mega δεν μας νοιάζει. Η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να το κλείσει και τα καταφέρνει χωρίς να θροϊζει φύλλο. Ο ιδιωτικός τομέας που παραμένει υπό διωγμόν.

Θα περίμενα όμως όλοι αυτοί που ωφελήθηκαν να έλεγαν έστω κάτι. Ούτε καν ένα ψεύτικο δάκρυ δεν έτρεξε.

Οιμέ οιμέ οιμέ !

Ω Ελλάς των αχρείων

Υποκριτών και ηλιθίων !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια