Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

TI ZOYME



Όχι όχι, δεν με έπιασαν τα φιλοσοφικά μου ερωτήματα. Είναι η θεατρική παράσταση στο θέατρο Βέμπο του Λάμπρου Φισφή. 

Δυστυχώς τηλεφωνική κράτηση στο εισιτήριο δεν επιτρέπεται, οπότε πρέπει να πας από κει να το αγοράσεις. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι κάτι ανάμεσα σε επιθεώρηση και stand up.  Πολλά σκετς μεν χωρίς χορό και τραγούδι πλην δύο στιγμών. Πνευματώδες, γρήγορο ως καταιγιστικό, με εξαιρετικό ρυθμό. Έχει διάφορα σκετσάκια και ενδιάμεσα βγαίνει ο Φισφής για σχολιασμό, παιχνίδι με τον κόσμο και το stand up

Το σημείο κλειδί είναι το άκρως επιτυχημένο καστιγνκ καθώς οι ηθοποιοί είναι ένας και ένας. Πιο καλοί από τους καλούς – κατ εμε – ο Μακαλιάς, ο Ρούμπος, ο Μαθιουδάκης και ο Σαρακατσάνης.
Μια παράσταση που περνάς πολύ ευχάριστα, γελάς με τη ψυχή σου και το διασκεδάζεις. 

Τι δεν μου άρεσε : 

Α) Το απαράδεκτο πρόγραμμα, μια τελείως προχειροδουλειά, χωρίς να αναφέρονται πληροφορίες για το έργο και τους ηθοποιούς. Να το βράσω το πολυτελές φυλλάδιο. 

Β) Με τόσο καλό θίασο και καλό κείμενο, δεν χρειάζεται η βωμολοχία. Τα έχουμε πει. Η βωμολοχία χρησιμοποιείται για σοκάρει τον θεατή όταν η παράσταση είναι πάμπτωχη. Εν προκειμένω θα μπορούσε να είναι λιγότερη. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ακατάσχετο υβρεολόγιο αλλά θα μπορούσαν μερικές υπερβολές να μην υπάρχουν.

Γ)  Καλά τα σκετσακια αλλά σε τρία από αυτά έχω τις ενστάσεις μου. Το αντιμνημονιακό είναι πια παρωχημένο. Με την πρώτη φορά αριστερά αυτοί οι μύθοι πια διαλύθηκαν, όλοι μνημονιακοί είμαστε και άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Το 2014, την εποχή του λαϊκισμού χωρίς φρένο, ναι. Τώρα όμως είναι άκαιρο.  Παρομοίως και αυτό για την τηλεόραση. Που τη θυμήθηκε τη Λάμψη… Τέλος αυτό με τη θρησκεία και τις ψυχές στον παράδεισο, ήταν τελείως ατυχές. Δεν έχω θέμα, δεκτή η σάτιρα αλλά ένοιωσα πως κάπως έπρεπε να γεμίσουμε το πρόγραμμα και καταφύγαμε σε ευκολίες.
Δ) Δύο ώρες non stop. Θα μπορούσαν να κάνουν ένα διάλειμμα, να πάρει ο κοσμάκης πέντε πράγματα από το μπαρ, να έχει το θέατρο περισσότερα έσοδα. Φρόντισε πριν πας να έχεις διουρήσει.  

Αν και είναι πλατεία Καραϊσκάκη, έχει πάρκινγκ ακριβώς απέξω και φτηνό οπότε το παρκάρισμα δεν σε απασχολεί. 

Αξίζει σε γενικές γραμμές τον κόπο, ακόμα και μόνος σου να είσαι και να έχεις τις μαύρες σου, σίγουρα θα γελάσεις και θα καλοπεράσεις. 

Με άριστα το δέκα : 6,5



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια