Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Τους  παραδέχομαι τους αδελφούς Κυπρίους. 

Σπουδαίο κράτος και μακάρι να μπορούσαμε να τους μοιάσουμε. 

Το θέμα δεν είναι αν θα κάνεις λάθος ως χώρα. Το θέμα είναι αφενός πως το διαχειρίζεσαι αφετέρου πως πορεύεσαι στο χωροχρόνο. 

Η Κύπρος είχε μια οικονομία ακμάζουσα. 

Έκανε το λάθος και εξέλεξε τον Χριστόφια γιατί ήθελε να ζήσει το παραμύθι και την ουτοπία της Αριστεράς. Ο Χριστόφιας γκρέμισε την οικονομία της Κύπρου και μπήκε στo μνημόνιο με capital controls. Οι Κύπριοι σοβαρεύτηκαν στις επόμενες εκλογές, δεν έκαναν τα δικά μας πειράματα και ο Αναστασιάδης έκανε τη δουλειά με σύμμαχο τον λαό. 

Ούτε δεν πληρώνω είχαν, ούτε ψευτοεπαναστάτες αγανακτισμένους, ούτε πρόσφορο έδαφος σε κάθε πιθανό Αρτέμη Σώρρα έδωσαν, ούτε έψαξαν για εξωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες. Εργάστηκαν σκληρά, δούλεψαν μεθοδικά και πολύ σύντομα βγήκαν από το μνημόνιο, τα c.c και η κυπριακή οικονομία ξανά προς τη δόξα τραβά. 

Η Κύπρος είναι μια κουτσουλιά στον πλανήτη. Θα μπορούσε να είχε λουφάξει, να φοβηθεί την τουρκική απειλή και να υπέγραφε ότι της έδιναν στο τραπέζι. Θα μπορούσε -  αφού ξέρει πως εμείς δεν είμαστε σε θέση να τη βοηθήσουμε και οι Ρώσοι τους πούλησαν - να είχε γίνει ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας για να μη χάσει και το άλλο 60% και να ήταν ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο.

Η Κύπρος όμως προχώρησε τις έρευνες, χώρισε οικόπεδα, έκανε διαγωνισμούς και για να έχει το κεφάλι της ήσυχο φρόντισε με μέθοδο, με στρατηγική και διαπραγματεύσεις να διασφαλίσει τα συμφέροντα της. 

Πριν από λίγες ημέρες έκαναν κοινές ασκήσεις με Ισραηλινούς κομάντος. Αυτή τη στιγμή την περιοχή που θα γίνει η γεώτρηση υπάρχουν αμερικανικά και γαλλικά πολεμικά πλοία γύρω από την περιοχή. 

Ο Ερντογάν γαυγίζει αλλά εκτός από πολλά λόγια δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. 

Όπως θα έλεγε και ο Νικόλας Αλέφαντος «μάθετε μπαλίτσα από τους κυπρίους άρχοντες» και να βλέπουμε πως κινούνται τα σοβαρά κράτη. 

Ελπίζω ο εθισμένος στο φιλορωσικό πνεύμα ελληνικός λαός να έχει σημειώσει πως στην περιοχή δεν υπάρχουν οι αδελφοί Ρώσοι για να υποστηρίξουν την Κύπρο. Υπάρχουν οι τοκογλύφοι δανειστές Γάλλοι, οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και οι μασόνοι Εβραίοι. 

Οφείλουμε να περάσουμε στην ενηλικίωση και να συνειδητοποιήσουμε πως η πολιτική είναι ένα παιχνίδι συμφερόντων και δεν υπάρχουν φιλίες. Όποιος είναι μάγκας το εκμεταλλεύεται. Όποιος είναι Έλληνας πιστεύει στα παραμύθια του Σώρρα, του Βελόπουλου και του Λιακόπουλου. 

Μειδίαμα μου προκαλούν οι δηλώσεις του Τσίπρα – απαντώντας στις απειλές των Τούρκων λόγω της γεώτρησης - ότι η Ελλάδα προασπίζει τα συμφέροντα της. Ας μην ήταν πανούργοι – με την καλή έννοια – οι Κύπριοι να κατεβάσουν την πολεμική μηχανή εκεί κάτω και ο Ρετσέπ θα μας κατάπινε και τους δύο μαζί. 

Όχι γεώτρηση δεν θα κάναμε, ούτε μηχανότρατα για ψάρεμα δεν θα βγάζαμε...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια