Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΦΟΒΕΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Προφανώς και κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως η Μπαρτσελόνα δεν είναι στα καλύτερα της. Προφανώς και κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως φέτος οι μπλαουγκράνα έχουν φάει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη. 

Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι πως Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα μπάσκετ αλλά μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη μηχανή που δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από κενά, ούτε από απουσίες. 

Αν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ονομάζετο Σφαιροπουλιτς, προφανώς και θα ήταν ο Γιάννης ο Προφέσορας. Καλό είναι κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να αναγνωρίζουμε τις αξίες και ναι, έχουμε πάρα πολύ καλούς προπονητές στο μπάσκετ και δεν νοείται να μην στελεχώνουμε την Εθνική μας Ομάδα – έστω και part time – με αυτούς. Στην εποχή του ιντερνετ και του youtube, δεν νοείται να απαιτούμε από τον άλλον να παίρνει σβάρνα τα γήπεδα για να τους δει αγωνιζόμενους. 

Σκέψου τι δεν είχε ο Ολυμπιακός : 

Α) Τον βασικό του πλεϊ μέηκερ, τον Χάκετ.
Β) Τον ηγέτη του, τον Σπανούλη
Γ) Έναν σοβαρό σέντερ απέναντι στα κορμιά της Μπάρτσα και όμως υστέρησε κατά μόλις 1 ριμπάουντ συνολικά ( 37-38 )
Δ) Στοιχειώδη ευστοχία στις βολές, 12/19

Και σκέψου τι είχε : 

Α) Εναν ξένο που ήρθε χθες, τον Γουότερς΄
Β) Έναν Παπανικολάου που φαίνεται πως κάπου έχει κλειδώσει το μυαλό του και δεν μπορεί το παλικάρι
Γ) Έναν ασταθή Γκριν που τον είδαμε στο πρώτο ημίχρονο και τον χάσαμε στο δεύτερο. 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει κοτζαμ Μπαρτσελόνα στο δικό του ρυθμό, στο δικό του τέμπο και την καθάρισε. Είναι τόσο μεγάλο brand name που πήρε δύο επιθετικά φάουλ του Τόμιτς που δεν θα τα έδινε ούτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μακριά από εμένα οπαδικές εξυπνάδες περί παράγκας αλλά σημειώνω το πόσο σεβαστός στην Ευρωλίγκα είναι ο Ολυμπιακός. 

Τέτοια μηχανή που δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από απουσίες δεν έχεις να τη φοβάσαι για τίποτα. Νομίζω πως μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι φαβορί για το final 4. Μετά από τη σημερινή εμφάνιση, όχι για τη νίκη αλλά για τη φιλοσοφία της ομάδας και τον τρόπο που ήρθε, μην το σκέφτεσαι καν. Κλείσε εισιτήρια για την Πόλη από τώρα !





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια