Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΩΝ



Φημολογείται έντονα, το έχω ακούσει από πέντε μεριές, μαθαίνω πως ο Σάκης το σκέφτεται και θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο. 

Σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσω την απαστράπτουσα προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη πιστεύω πως οι λεγόμενες σελεμπριτιές και αθλητές,  στην καλύτερη δεν έκαναν απολύτως τίποτα και στη χειρότερη έμειναν στη μνήμη του κοινού για γκάφες. Να εξαιρέσω ακόμα έναν, τον Βασίλη Κικίλια που ως υπουργός ήταν πολύ καλύτερος από ότι μπασκετμπολίστας.

Με τη φημολογούμενη υποψηφιότητα του γελαστού Σακήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη είμαι όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, απολύτως θετικός ! 

Δεν είμαι φίλος της μουσικής του ούτε πηγαίνω στα μαγαζιά που τραγουδάει. Θυμάμαι δε ένα χαζοχαρούμενο παιδάκι με μακριά μπουκλάκια να νιαουριζοκελαηδάει το «χιλιαεννιακόσια ενε-νη-ντα-δυο». 

24 ολόκληρα χρόνια αργότερα, αυτό το παιδάκι είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας pop star. Δεσπόζει στην κορυφή και αυτοί που τον έβριζαν, τον παραδέχονται. Στη χώρα του άφθονου φθόνου όπως η Ελλάδα, είναι τρομακτική επιτυχία να σε παραδέχονται όλοι. Αν ο Σάκης είχε γεννηθεί στην Αγγλία, θα είχαμε ξεχάσει τον Michael Jackson.  Μου κάνει εντύπωση όμως δεν παγιώθηκε στην επιτυχημένη πεπατημένη αλλά και σε ταινία έπαιξε έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και στο θέατρο, και σε αρχαίο δράμα, και Μίκη Θεοδωράκη τόλμησε να τραγουδήσει, και ως παρουσιαστής είναι εξαιρετικός. Ακόμα και στη Eurovision εκπροσώπησε την Ελλάδα μας επάξια.

Ένα το κρατούμενο λοιπόν ότι είναι για πολλά χρόνια κορυφαίος στον πολύ δύσκολο χώρο του αλλά και τόσο ανήσυχος ώστε να ψάχνεται και να διαλέγει δύσβατα μονοπάτια. Άσχετα αν πέτυχε ή όχι, αλλά εκτιμώ ότι τολμά. 

Είναι πλούσιος και δεν έχει ανάγκη για να φάει. Αν και η απληστία του ανθρώπου δεν έχει όριο, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο επικίνδυνος να βάλει χέρι στο βάζο με το μέλι ένας πεινασμένος παρά ένας χορτάτος. 

Είναι 45 και μοιάζει με 30. Είναι οικογενειάρχης με 4 παιδιά. Άνθρωπος που φροντίζει τόσο καλά τον εαυτό του και έχει τόσο μεγάλη υπευθυνότητα, πιστεύω πως μπορεί να φροντίσει και τους άλλους και να φανεί χρήσιμος και στο κοινωνικό σύνολο. 

Διέγραψε όλα τα παραπάνω. 

Ναι, διέγραψε τα. 

Κράτα μόνο αυτό : 

Πριν από 1,5 έτος είχαμε στη χώρα μας ένα διχαστικό, γελοίο και άθλιο δημοψήφισμα. Τι θα μπορούσε να κάνει ο γελαστός Σάκης;  Μπορούσε να κάνει ότι  δεν είδε και δεν άκουσε.  Αυτούς που λέμε στις δημοσκοπήσεις ως δουξου/δουα. Δεν ξέρω, δεν απαντώ.  Θα μπορούσε επίσης να ακολουθήσει το συρμό. Να κάνει τον ψευτοεπαναστάτη. Να υποκριθεί τον  αδάμαστο μαχητή για τη μονάκριβη τη λευτεριά. Ακόμα θυμάμαι πως όσοι τολμήσαμε δημόσια να υποστηρίξουμε το ΝΑΙ, μας περιέλουζαν καθημερινά με ύβρεις στο διαδύκτιο. Ο Σάκης Ρουβάς όμως είχε το ανάστημα και βγήκε δημόσια να υποστηρίξει το ΝΑΙ. Μπορεί το κείμενο που εκφώνησε να μην ήταν τόσο καλογραμμένο και να τον αδίκησε, αλλά δεν υπολόγισε ούτε τους «φανς», ούτε τους «πελάτες» που πιθανώς να δυσαρεστούσε και ήταν οι περισσότεροι. Είχε τα καρύδια και βγήκε μπροστά. 

Ξέρω τι σκέφτεσαι : «Έλα ρε Suspect τώρα, μα τον Ρουβά;»

Στη χώρα που οι πολίτες της έστειλαν να τους εκπροσωπήσουν οι Πάντζας, Καρακώστα, Αυλωνίτου, Χαϊκάλης, Ξουλίδου, Ραχήλ Μακρή, Ανατολάκης, Χρυσή Αυγή, Γιάνης Βαρουφακης, Πολάκης, Φίλης συγγνώμη αλλά ο Σάκης είναι χίλιες φορές καλύτερος. 

Καλοδεχούμενος να  το πάρει απόφαση και να θέσει την υποψηφιότητα του. 

Τουλάχιστον αυτός έχτισε μια τεράστια καριέρα εργαζόμενος πολύ σκληρά και σε μια κρίσιμη πολιτική και κοινωνική στιγμή, δεν κρύφτηκε στο παλάτι του αλλά με θάρρος πήρε θέση…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια