Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ ΝΩΡΙΣ



Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, δεν ξέρω αν το βλέπω μόνο εγώ, δεν ξέρω αν μου φαίνεται. 

Παρατήρησες πως ο στολισμός των καταστημάτων και των σπιτιών φέτος ήρθε πολύ νωρίς;
Τα καταστήματα έχουν ξεκινήσει από τις 20 Νοεμβρίου, με ισχυρή αφορμή τη Black Friday είτε συμμετείχαν είτε όχι. 

Τα σπίτια ακολούθησαν ενώ συνήθως όλοι στολίζουν κατά τις  10 με 15 Δεκεμβρίου. 

 Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη να νοιώσει καλύτερα. Να αισθανθεί τη ζέση των Χριστουγέννων. Να χαμογελάσει. Να μπει σε εορταστικό ρυθμό. 

Αν το δεις από την ανάποδη, νομίζω πως η μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα μας ποιυ έκανε ο Σύριζα, δεν ήταν τόσο η οικονομική. Ως λαός έχουμε περάσει και μεγαλύτερες. Αν ένας σοβαρός πρωθυπουργός προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις και είναι πιο ικανός, το κλίμα θα γυρίσει. Δεν γράφω κάτι θεωρητικό, γιατί συνέβη και πρόσφατα. 

Το 2012 η ύφεση στη χώρα μας ήταν στο 7% και ακόμα ο κόσμος δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι πολιτικοί μας δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να εξηγήσουν στους πολίτες ότι στις 6 Μαΐου του 2010 η Ελλάδα μας χρεοκόπησε. Τον Δεκέμβριου του 2014, η Ελλάδα είχε περάσει σε ανάπτυξη αλλά τότε πιστεύαμε πως ο Αλέξης θα μας έφερνε πολλαπλάσια με υπερπολλαπλάσιες παροχές και τον ψηφίσαμε για τις φέρει. Τελικά πήραμε από τα τρία το ευμέγεθες. 

Φτάσαμε λοιπόν σε ένα σημείο να έχουν τελειώσει τα παραμύθια και όχι δια της ευφυούς γνώσης αλλά της τραυματικής εμπειρίας. 

Πάει και ο όρος αντιμνημόνιο, πέθαναν οι γερμανικές αποζημίωσεις, ο κόσμος δεν αυτοκτονεί πια, τα παιδάκια δεν λιποθυμούν στα σχολεία, ο Αρτέμης Σώρρας δεν πλήρωσε κανενός τα χρέη και τα σπουδαία κινήματα των δεν πληρώνω και των αγανακτισμένων, πήγαν εξωτικές διακοπές στον Κένταυρο 8. 

Υπάρχει μια γενική κατήφεια, μια απελπισία και μια στενοχώρια. 

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μια νότα αισιοδοξίας και κυρίως για μια ελπίδα. 

Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει το κλίμα από τις βιτρίνες των καταστημάτων αλλά αν έστω σε μερικούς ανθρώπους, οι πρόωροι εορταστικοί στολισμοί τους κάνουν να αισθανθούν καλύτερα, χαλάλι !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια