Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ



Δεν έχω να σου γράψω ούτε κάτι πολύ έξυπνο, ούτε κάτι πολύ σοφό. 

Σιχαίνομαι το διαρκώς επαναλαμβανόμενο lifestyle για «χριστουγεννιάτικους προορισμούς» και «μέρη διασκέδασης που πρέπει οπωσδήποτε να πας».

Πλήττω αφόρητα με τις κλισέ ευχές για αγάπη, παγκόσμια ειρήνη, να είστε όλοι καλά και στα κρουασάν να βάζουμε περισσότερη πραλίνα. 

Για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, αν σου περισσεύουν λίγα χρήματα, λίγος χρόνος, λίγα ρούχα ή άλλα χρήσιμα πράγματα, να τα προσφέρεις σε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη. Αν δεν έχεις χρόνο και διστάζεις να ψάξεις να τους βρεις, σου προτείνω δύο φορείς που κάνουν τρομερό κοινωνικό έργο και ό,τι προσφέρεις, θα πιάσει τόπο: 

Την Κιβωτό του Κόσμου και την Ένωση Πολυτέκνων. 

Μπορείς όμως να κάνεις και μια καλοσύνη εντελώς τελείως δωρεάν : Αν έχεις στον κύκλο σου κάποιον που να μην έχει γονείς, σύντροφο ή πολλούς φίλους, να τον καλέσεις στο σπίτι σου. Ή να τον προσκαλέσεις να βγείτε έξω. Από μόνος του δεν πρόκειται να το κάνει γιατί ντρέπεται. Μην εφησυχάζεις στο «άμα θες εδώ είμαι». Σήκωσε το χεράκι σου, πάρε ένα τηλέφωνο και να δείξεις έμπρακτα το ενδιαφέρον σου. Ας μην έχεις μια στην τσέπη. Για πολλούς ανθρώπους μια παρέα είναι εξίσου – μη σου πω και σπουδαιότερο - πολύτιμο δώρο. 

Μην ξεχνάς πως για τους μοναχικούς ανθρώπους οι γιορτινές μέρες είναι δυσβάσταχτες…   

Κανένας μόνος του….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια