Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ




Παρατηρώ στα κανάλια που έμειναν εκτός νυμφώνος, να χτυπούν αλύπητα την κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ και θέλουν να δημιουργήσουν προεκλογικό κλίμα. 

Εμένα συγχωρέστε με αλλά δεν βλέπω τίποτα τέτοιο. 

Όσο και να φωνάζει ο Alpha, όσα σποτάκια να παίξουν το Mega και το Star, σε ένα μήνα θα κλείσουν. Ο ΑΝΤ1 δεν έχει πολιτικές εκπομπές πλην του Παπαδάκη, που φέρεται πάρα πολύ κομψά στους κυβερνώντες σε βαθμό που σχεδόν να ντρέπεται να τους κάνει κριτική. Κατά τα άλλα το κανάλι με το χρυσό τηλέφωνο δεν είναι πρόβλημα. Ο Κοντομηνάς είχε αποφασιστική συμβολή στο να εκλεγεί ο Σύριζα και τώρα και είναι αργά και το έφαγε το έμπλαστρο. Το Star είναι πια ένα παρατημένο κανάλι. Μόνο τις ταινίες να δεις που βάζει, είναι οι ίδιες και οι ίδιες. 200 φορές την κάθε μια. 

Μένει η ΕΡΤ που λιβανίζει την κυβέρνηση νυχθημερόν, μένει ο μόνος σοβαρός σταθμός, ο ΣΚΑΙ και το χάος. Ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης ΘΑ κάνουν κανάλια. Ακολουθούν τα ραδιόφωνα, οι περιφερειακοί σταθμοί, θα δούμε και άλλα. 

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει καμία κοινωνική αντίδραση. Το σανό έχει βγάλει ρίζες στον εγκέφαλο των ανθρώπων και υπάρχει πλήρης αδράνεια. 

Όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα να κατεβάζουν κόσμο με διάφορα ανθυποκινήματα ( δεν πληρώνω – αγανακτισμένοι κλπ ) έχουν άπαντες διοριστεί και βολευτεί. 

Αφού λοιπόν ξεμπερδέψαμε με τα κανάλια και με τον κοσμάκη, πάμε στα πιο δύσκολα. 

Βάζουν χέρι στη Δικαιοσύνη. Είχαμε τις καταγγελίες Τσατάνη. Ξήλωσαν τον Ντογιάκο. Στέλνει προειδοποιητικές βολές ο Πόλακας ο μαν, το μήνυμα ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τους φωνάζει ο Τσίπρας και τους υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς και ο πρόεδρος του ΣτΕ λέει το παγκοσμίως πρωτότυπο ότι το Δικαστήριο πρέπει να αφουγκράζεται το σφυγμό της κοινωνίας. Τότε να μην έχουμε δικαστές αλλά αγανακτισμένους πολίτες. Μετά λαϊκά δικαστήρια. Και μετά για να μαζευτεί το χάος, χούντα. Μια χαρά σε βρίσκω.

Μανούριασαν με την Εκκλησία αλλά δεν περίμεναν ότι ο συνήθως μειλίχιος Ιερώνυμος θα έκραζε και έτσι κατέφυγαν στην κλασική μέθοδο του μασάζ. Συνάντηση, αχαουχα, γουτσου γουτσου και κατέληξαν να κάνουν επιτροπή διαλόγου. Μην ανησυχείς, θα επανέλθουν μόλις κλείσουν μερικά μέτωπα. 

Φώναζαν οι αγανακτισμένοι για τη χούντα του Σαμαρά. Τώρα θα τη δεις από την καλή. 

Δεν θα αργήσει η ώρα που θα βάλουν χέρι και στο ιντερνετ και τότε να δεις… 

Κατά τα άλλα δεν είναι ηλίθιοι. Ο Πάνος Καμμένος είναι ο καλλιτέχνης της επιβίωσης. Ξέρει ότι αν γίνουν σύντομα εκλογές δεν θα περάσει ούτε απέξω από τη Βουλή. Αυτός ακόμα και αν του πουν να ψηφίσει πως το αυτοκίνητο έχει 9 ρόδες θα πει ότι έχει και πτερύγια. Όσο για τα δάκρυα στη συνάντηση με τους ιεράρχες, ήταν μια φτηνή προπαγάνδα. Αν είχε ίχνος φιλότιμου, δεν θα παραιτείτο 5-6 φορές και να τον βρίσκεις συνέχεια στο πεντάγωνο. 

Ο Τσίπρας επίσης ξέρει πως δεν έχει ούριο άνεμο. Όσο αλαζόνας και να είναι, δεν είναι ηλίθιος. Περιμένει να βελτιωθεί η κατάσταση να μοιράσει μερικά επιδόματα και μετά. 

Έχεις λοιπόν μια κυβέρνηση που περνάει ότι μέτρα γουστάρει, συμπαγής στο κοινοβούλιο χωρίς ούτε μια απώλεια. Ξεκλήρισε τα κανάλια, βάζει χέρι στη δικαιοσύνη, οι πολίτες είναι αποχαυνωμένοι και έριξε προειδοποιητικές βολές στην Εκκλησία. Στήνουν κομματικό κράτος με τους Καρανίκες, πληρωμένα τρολ και λοιπούς επαναστάτες. Διαλύουν τη Παιδεία και θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία. 

Αυτοί όχι μόνο θα μείνουν αλλά σκοπεύουν να γατζωθούν για πολύ ακόμα. Μην κλαις. Εσύ τους ψήφισες. 

Αν υπάρχει ελπίδα; 

Ενστικτωδώς σου λέω πως όχι. Ο Ελληνισμός επήλθε σε παρακμή και πρέπει να καταστραφεί. Όχι γιατί το λέω εγώ αλλά η ιστορία μας. Όποτε φτάναμε στο τέλμα, όλα γίνονταν κάρβουνο. 

Αν προσπαθήσω να είμαι αισιόδοξος οι ελπίδες μας είναι οι εξής : 

Οι ξένοι : Αφού βλέπουν το λέω και ξελέω και το ψηφίζω και δεν κάνω τίποτα ή κάνω και μπλοκάρω μαζί, να μην του δώσουν τα λεφτά και να στριμωχτεί τόσο πολύ ώστε να κάνει ηρωική απόδραση. Από την άλλη βέβαια, ότι του υποδείξουν το περνάει άνετα στη Βουλή και εκείνοι δεν θέλουν να γίνει χάος στην Ελλάδα γιατί δεν θα πάρουν φράγκο. 

Ο κοσμάκης : Μήπως ξεσηκωθεί κανείς. Η αγορά πεθαίνει καθημερινά. Δεν το βλέπω… 

Η ανικανότητα τους : Όσο άρρωστος να είσαι με τον Σύριζα, όσο οπαδός, όσο πιστός όπως ο Τάκης Τσουκαλάς στον Θρύλο, δεν μπορεί να μη βλέπεις ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ικανά στελέχη. Δεν έχει σοβαρούς ανθρώπους να διαχειριστούν μια κατάσταση. Ο μόνος που πιστεύω πως είναι αξιόλογος και πραγματικά προσπαθεί, είναι ο Σταύρος Κοντονής αλλά το χαρτοφυλάκιο του είναι δευτερευούσης σημασίας. Ακόμα και ο Νίκος Παππάς που πρόβαλλε ως next big thing, όπως τα έκανε με τα τηλεοπτικά, ήταν  για τα μαύρα δράγκαλα. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν ούτε καν τι ψηφίζουν. Ακόμα να πάρουν χαμπάρι ότι οι ίδιοι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσαν στη Βουλή, καθαγιάζουν το PSI. Αυτό που φώναζαν ότι είναι προδοτικό. Είναι τόσο άχρηστοι που ίσως αναγκαστούν να φύγουν λόγω ανεπάρκειας.

Σε αυτό λοιπόν το σημείο ο ιστορικός ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται πολύ πιο βαρύς. Αν η ΝΔ, με τέτοια χάλια του Σύριζα, με τη ΛΑΕ στη γωνία και με τέτοια μέτρα, μένει καρφωμένη στο 28%, δεν πάει πουθενά. Θα μοιράσει ο άλλος δύο επιδόματα θα έχει το κομματικό κράτος, και όλα, πλην ΣΚΑΙ, τα κανάλια δικά του και θα εκλέγεται μέχρι το 3.000 μΧ. 

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα έχουν δείξει παταγώδη αποτυχία. Μόνο μια τάση μπορείς να διαπιστώσεις. Δεν είναι δυνατόν μετά από τέτοιο χάλι να είναι στο 28%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή έδειξε πως μπορεί αλλά πρέπει να το αφομοιώσει. 

Η εποχή του καθωσπρεπισμού, του πολιτικού πολιτισμού, της αστικής ευγένειας και των χαδιών έχει τελειώσει. 

Η Ελλάδα χάνεται…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια