Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΛΟΧΙΑ




Στη χώρα που ο Αρτέμης Σώρρας μαζεύει στις ομιλίες του 1000 άτομα για να τους εξηγήσει πως πούλησε την Απολλώνεια τεχνολογία στην Αμερική και έχει 600 δις διαθέσιμα. 

Στη χώρα που δεν έγινε κουβέντα ούτε για τον ΕΝΦΙΑ, ούτε για τις πετσοκομμένες επικουρικές. Ούτε για την οικονομία σε ύφεση, ούτε για την κυβερνητική μεγαλειώδη για τον Γεωργίου αλλά ο όχλος ασχολήθηκε με το θέαμα των αδειών των καναλιών. 

Σε αυτή τη μαγική χώρα είχα μια κουβέντα στο καφενείο του χωριού μου για το πώς καταντήσαμε ως εδώ. 

Η αριστοτεχνική και μαεστρική προπαγάνδα του Σύριζα σε συνδυασμό με την εν γένει κοινωνική παρακμή έχει πείσει τους πάντες ότι : 

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ

Πως θα ήταν το ίδιο; Όταν ο ένας κατεβάζει τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και ο άλλος το πάει στο 24%, είναι το ίδιο; 

Όταν ο ένας πετυχαίνει πλεόνασμα και μοιράζει 500 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος και ο άλλος πετυχαίνει ύφεση και κόβει το ΕΚΑΣ και πετσοκόβει τις επικουρικές, είναι το ίδιο;

Όταν ο ένας παίρνει μια οικονομία σε ύφεση και την πάει σε ανάπτυξη και ο άλλος παίρνει μια οικονομία σε ανάπτυξη και την πάει σε ύφεση, είναι το ίδιο; 

Όταν ο ένας μειώνει την εισφορά αλληλεγγύης και ο άλλος την αυξάνει, είναι το ίδιο; 

Όταν ο ένας μειώνει τον ΕΝΦΙΑ ( από το πρών ΕΕΤΗΔΕ και εγγράφει στον προϋπολογισμό -7% για το 2015 και -7% για το 2016 και έρχεται αυτός που θα τον καταργούσε και τον αυξάνει, είναι το ίδιο;

Όταν ο ένας μειώνει τον φόρο των επιχειρήσεων και ο άλλος τον αυξάνει, είναι το ίδιο; 

Όταν ο ένας δεν αγγίζει τον ΦΠΑ στα νησιά και ο άλλος του ρίχνει στο κεφάλι, είναι το ίδιο; 

Και μη μου πεις για την πίεση των επάρατων δανειστών γιατί την ίδια είχε και ο Σαμάρας – ο κατά τα άλλα προσκυνημένος – και αν θυμάσαι παρέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας από ουσιαστικά τον Παπανδρέου που είχαμε μεγάλο χάλι. Ο Τσίπρας είχε και μια μικρή κάβα αλλά η περίφημη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη τα έκανε μπάχαλα. 

Και στο κάτω κάτω της γραφής, τον Τσίπρα δεν επέλεξες και δεν εξέλεξες για καλύτερα; Αυτό είναι το καλύτερα; 

Όταν όμως πήγε να στρίψει το καράβι, όταν άρχισε να ισορροπεί η κατάσταση, τι κάναμε;
Εκλογές ! 

Για να εξαφανιστεί κάθε πιθανότητα συναίνεσης εμφανίστηκαν τα σενάρια εξαγορασμένων ψήφων ( Χαϊκάλης και Ξουλίδου ) έγινε μύλος και πήγαμε στις εκλογές που ο Τσίπρας πέραν του ταλέντου του, της κόπωσης και της δυσαρέσκειας του κόσμου, είχε και ως σύμμαχο τους δημοσιογράφους. Αυτούς που στέλνει στα σπίτια τους σήμερα. 

Κάθε ιδιωτικοποίηση ήταν ξεπούλημα και κάθε μεταρρύθμιση εθνική προδοσία. 

Όταν έλεγαν κάποιοι όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν θα μας δώσουν από αλλού χρήματα και πως η Ευρώπη δεν εκβιάζεται κάνοντας εκείνο το αλήστου μνήμης βιντεάκι με τα τρενάκια, χαρακτηρίστηκε ως κινδυνολόγος, τρομοκράτης, γραφικός και τρόικα εσωτερικού. 

Μπαρούφες, γελοιότητες και μπαρμπούτσαλα τύπου : Δεν είναι υποχρεωτικό το μνημόνιο για να είμαστε στο ευρώ, μπορούμε και χωρίς αυτό και ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ, ελάχιστοι δημοσιογράφοι σαν τον Πορτοσάλτε   προσπάθησαν να αντισταθούν  στην εύκολη δημαγωγία. Όλοι οι άλλοι υιοθετούσαν την ίδια ρητορική και τρέλαναν τον κοσμάκη που δεν ξέρει.

Έσκουζαν με τα αντίστοιχα πένθιμα ρεπορτάζ για τις αυτοκτονίες, τα παιδάκια που λιποθυμούν στα σχολεία και τους αξιοπρεπείς πολίτες που έψαχναν τροφή στα σκουπίδια. Τα θυμάσαι όλα αυτά; Τι έγινε σήμερα ρε παλικάρια, εξαφανίστηκαν; Τόσο καλά περνάμε; 

Ξέρεις πόσα δίνει η κυβέρνηση Συριζανελ για κοινωνική αλληλεγγύη; Το 20% του Σαμαρά!

Βγήκε ένας από τους μεγαλοδημοσιογράφους που κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση  είτε ότι υπήρχαν αλλού λεφτά και οι μερκελιστές δεν τα έπαιρναν και ότι μπορούσαν να κάνουν καλύτερη διαπραγμάτευση, να ζητήσει μια ρημάδα συγγνώμη έστω για την τιμή των όπλων; Είδες εσύ σήμερα κάτι από τα δύο να συμβαίνει; Έτσι όμως έκαναν και καριέρα, και υπέγραψαν καλά συμβόλαια και κέρδισαν σε αναγνωρισιμότητα. Το έφαγε ο όχλος το σανό αμάσητο. 

Έλεγαν οι Συριζαίοι ότι θα εξεβίαζαν την Ευρώπη και ότι πιθανή αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ θα βούλιαζε τους εταίρους και στην Ελλάδα δεν θρόιζε φύλλο. Σαν να πάει το ποντίκι και να εκβιάσει μια στρατιά από γάτες. Και στα πάνελ που ελέγοντο όλα αυτά, κυκλοφορούσαν ως αυτονόητα και απολύτως λογικά. 

Ο Βαρουφάκης που μας έκανε 90 δις ζημιά δεν επεβλήθη με τα όπλα. Κάθε μέρα είχε λόγο στα πρωινάδικα και τον αντιμετώπιζαν ως αυθεντία και με δέος. Όταν κάποιος τολμούσε να φωνάξει πως ο βασιλιάς είναι γυμνός, μόνο στην πυρά δεν τον έκαψαν. Όταν μας έλεγε ο Γιάνης πως θα κάνουμε ομόλογο εις το διηνεκές απλήρωτο, τον αντιμετώπιζαν ως τον Κομφούκιο που ήρθε να μας δώσει τη σοφή λύση. Φάτε τον στη μάπα τώρα. 

Με τι νοοτροπία θα βρει ο κόσμος δουλειά; Όταν εγκρίνουμε με τα χίλια ζόρια την επένδυση στο Ελληνικό και ξαφνικά ανακαλύπτουμε αρχαία; 

Όταν πάμε νύχτα να περάσουμε ένα νομοσχέδιο για να πιστολίσουμε την cosco ;;

Όσο βλέπω τι γίνεται στην Κύπρο από τη μια τους θαυμάζω τους Κυπρίους αδερφούς και σιχτιρίζω για τους καλαμαράδες. 

Μετά τη λαίλαπα του αριστερού Χριστόφια, εξέλεξαν τον σοβαρό Νίκο Αναστασιάδη και πέραν του ότι γύρισε η οικονομία τους, έβαλαν και ΕΝΦΙΑ. Δούλεψαν σκληρά, δεν έκαναν ψευτεπανάσταση και φέτος θα πληρώσουν -75% και του χρόνου καθόλου! Ξέρεις γιατί;  Γιατί γύρισαν την οικονομία τους σε 4% ανάπτυξη ! Τόσο απλά ! 

Εμείς εδώ αμπαλαέο. 

Κάτσε τώρα με τον Τσίπρα, τον Καμμένο με την καλύτερη διαπραγμάτευση και τον Λέβεντη. Δεν σου άρεσε ο Σαμαράς. Καλή σου όρεξη. 

Μα θα μου πεις και η ΝΔ φέρει ευθύνη για τα ελλείμματα κλπ. 

Σύμφωνοι. 

Αυτή τη στιγμή, βλέπεις κάποια άλλη λύση;;;



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια