Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΟΥΕΛΚΑΜ ΤΟΥ ΔΕ ΤΖΑΝΓΚΛ




Χαίρετε, χαίρετε, καλώς όρισα και καλώς σε βρήκα. 

Οφείλω να υποβάλλω τα σέβη μου στην κυβέρνηση Συριζανελ και μιλάω πολύ σοβαρά. Η θητεία αυτής της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει case study στα πανεπιστήμια και σε κάθε σχολή πολιτικών επιστημών. Δεν υπερβάλλω καθόλου. Σκέψου τι μέτρα έχουν περάσει χωρίς καν να ανοίξει μύτη και πως έχουν πείσει την κοινωνία ότι αφενός δεν έγινε και τίποτα, αφετέρου πως όλοι τα ίδια είναι και δεν θα γινόταν τίποτα διαφορετικό αν τον σημαδιακό Δεκέμβριο του 2015 είχε εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας. 

Σκέψου πως ο ΕΝΦΙΑ ήδη ξεχάστηκε λόγω του show με τα κανάλια. Σκέψου πως αν ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά αυτή τη στιγμή χιλιάδες λαού θα ήταν στην ομόνοια διαμαρτυρόμενοι για τον φασισμό των 4 καναλιών. 

Κανείς δεν θυμάται τα τουιτς διαμαρτυρίας του Καμμένου, την αποχώρηση Καλλιάνου που λέει πολλά και η συζήτηση αναλώνεται στους νέους καναλάρχες. Οι άνθρωποι δεν κυβερνούν. Είναι μαέστροι ! 

Επειδή ακούστηκαν και επιχειρήματα – τρομάρα τους – ας κάνουμε έναν λογικό έλεγχο αυτών: 

ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ, ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.

Όλα λάθος. Όταν αγαπητέ κλείνεις κανάλια τι χάνεις; ΦΠΑ από την εμπορική δραστηριότητα, ασφαλιστικές εισφορές, τέλος τηλεόρασης, φόρους, έσοδα για τις ΔΕΚΟ, έσοδα από τον οικονομικό κύκλο ( από τον καφέ που θα πάρουν μέχρι την αναβάθμιση του δικτύου τους ) και αναρωτιέμαι. Μήπως τελικά σε βάθος χρόνου, χάνεις; Αντί για 246 εκατομμύρια μήπως από τα ανωτέρω χάνεις περισσότερα; Σίγουρα πάντως κερδίζεις σε ανέργους. 

Αν έδινε σε περισσότερα κανάλια την άδεια, και δεν θα έκλειναν και το κράτος θα ήταν κερδισμένο αφού η πώληση θα ήταν καθαρό κέρδος. Άσε δε, που όσα κλείσουν και έχουν δανειστεί, θα βαρέσουν ένα υπέροχο κανόνι και μάντεψε ποιος θα το πληρώσει…

ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ερώτηση: Τη διαπλοκή την έλεγαν Μπόμπολα. Τώρα που τη λένε Καλογρίτσα είναι όλα καλά; Μη μου κάνεις μήνυση, δεν το λέω εγώ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας το λέει ! Ο Ευρωβουλευτής Χρυσόγονος μίλησε ακόμα και για Εσκομπάρ, τώρα τελικά είναι όλα καθαρά; 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Μα τα κανάλια δεν εξέπεμπαν παράνομα! Προσωρινές άδειες είχαν! Σε αυτό το πλαίσιο νόμιμα λειτουργούσαν και πλήρωναν κανονικά φόρους, εισφορές και ΦΠΑ. Να κάνουμε κανονικές άδειες, ναι, σωστά αλλά γιατί μόνο σε τέσσερα; 

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπόθεση εργασίας : Αν ένας βουλευτής δεν είναι αρεστός. Πότε φιμώνεται; Όταν τον κόψει το ένα κανάλι από τα 10 ή το ένα στα 4; Πότε έχουμε – κάτσε να θυμηθώ την αριστερίστικη ορολογία -  πλουτοκρατία, μονοπώλιο, ολιγοπώλιο, διαπλοκή;;; Όταν έχεις σε μια αγορά 4 παίκτες ή 10; 

ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, 200/50 = 4 ΚΑΝΑΛΙΑ

Δηλαδή θέλεις να μου πεις πως η διαφημιστική πίτα θα μοιραστεί το ίδιο;; Συγγνώμη αλλά η αγορά δεν είναι βασιλόπιτα την πρωτοχρονιά. Δηλαδή αύριο θα πάρουν σειρά τα σουβλατζίδικα; Τα θέατρα; Άσε την αγορά ελεύθερη και ως κράτος να ελέγχεις και όποιος δεν τηρεί τους νόμους, κλείσε τον. Έτσι γίνεται στα πολιτισμένα κράτη.  Θέλεις δηλαδή να μου πεις πως κρατάς άνετα και χαλαρά 4 κρατικά κανάλια και 3.000 εργαζομένους στην ΕΡΤ και έχεις πρόβλημα στα μόλις 4 ιδιωτικά και στους 1600 εργαζομένους; 
Αλλά τι λέω. Το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας απεφάνθη για αυτό. Κακώς το έθεσα. Εγκυρότης. 

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ, ΟΣΟΙ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

Παραλίγο. Όταν κλείνουν περισσότεροι και ανοίγουν λιγότεροι, δεν βγαίνουν τα μαθηματικά.  

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΡΤ; ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ; 

Καταρχάς όλοι λέγαμε οτι η ΕΡΤ ήταν απολύτως προβληματική. Όμως ο Σαμαράς σε ένα μήνα άνοιξε πάλι την ΝΕΡΙΤ και η κρατική τηλεόραση έκανε την ίδια δουλειά και το κράτος κέρδισε 70 μύρια.

Σίγουρα θα έχουμε και άλλες πράξεις του έργου. Έχουμε Συμβούλιο της Επικρατείας, έχουμε πιθανή εξαγορά αυτών που αποκλείστηκαν από αυτούς που πήραν άδεια [ΣΣ λογικό μου φαίνεται να πας να πάρεις κάτι ήδη στημένο παρά να χτίσεις πχ το κτίριο του Αlpha από την αρχή ] , μήπως μπουν στη Nova ή στον ΟΤΕ και να δούμε τι τελικά θα γίνει. 

Χάρηκα πάρα πολύ για τον ΣΚΑΙ. Το κανάλι που έμεινε όρθιο στα χρόνια του μνημονίου και αντιστάθηκε στη λαίλαπα του λαϊκισμού και των ζουρνάδων. 

Για τους εργαζομένους του Alpha και του Star στενοχωρήθηκα αλλά σκέψου κάτι. Οι πλεον προβεβλημένες εκπομπές των κυρίων Λαζοπουλου και Χατζηνικολάλου αντιστοιχα, τους λιβάνιζαν τον Σύριζα και συνετέλεσαν στο να έχουμε αυτή την κυβέρνηση. Καλή σας όρεξη. 

Αν και οι ανωτέρω κύριοι, είμαι απολύτως βέβαιος πως δεν θα χαθούν και στοιχηματίζω πως το κανάλι του κυρίου Μαρινάκη θα τους φιλοξενήσει με ανοιχτές αγκάλες. 

Προς συμμόρφωσιν και παραδειγματισμόν…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια