Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ




Με έναν αδελφικό μου φίλο εξίσου πυροβολημένο όπως και εγώ και μάλλον καλύτερο περιηγητή από εμένα, είπαμε χθες με τον ντάλα ήλιο να κάνουμε μια μικρή απόδραση. 

Που να πάμε, που να πάμε, στη θάλασσα πάτε εσείς οι θνητοί και ξαφνικά μου σκάει η ιδέα: Ρε συ, στη Λίμνη Μπελέτσι δεν έχω πάει ποτέ! 

Φύγαμε, ήταν η απάντηση και ανηφορίσαμε προς την Πάρνηθα. 

Δικαιωθήκαμε καταρχάς για την επιλογή μας καθώς στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία ήταν 37 βαθμοί και στη Λίμνη ήταν …27 ! 

Βγήκαμε από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για να απολαύσουμε τη διαδρομή. Ομαλά S και περίπου ένα τέταρτο οδήγησης μέσα στο δάσος. Αν δεν ξέρεις είναι λίγο πιο πάνω από τα ανάκτορα  Τατοϊου.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μέσα στο δάσος και μικρή. Φαντάσου ένα τετράγωνο 100 επί 50 μέτρα. Έχει ένα κύκνο, δυο πάπιες, κυπρίνους και 4 αδέσποτα σκυλιά πιο ήρεμα και τον Μεξικάνο με το σομπρέρο. 

Δυστυχώς περιμετρικά είναι φυτεμένες 4 δίπατες βίλες που είναι να απορείς πως πήραν άδεια να χτίσουν μέσα στο δάσος και πόσο πάμπλουτοι είναι οι ιδιοκτήτες τους. Για να κουβαλήσεις εκεί πάνω μηχανήματα και υλικά, πρέπει να είσαι ο νόθος ξάδερφος του Λάτση. 

Δίπλα από τη λίμνη υπάρχει χώρος με ένα γήπεδο μπάσκετ, και όργανα για παιδική χαρά. Παρατημένα βέβαια αλλά είναι μια διέξοδος για τους γονείς. Δεν είχε πολύ κόσμο αλλά συνειδητοποιημένο. Γονείς να φέρνουν μαζί τους ψωμάκι για να ταϊσουν τα παιδάκια τους τις πάπιες. Από κοντά τσιμπολογούσαν και τα σκυλιά. Άλλοι άπλωναν πετσέτες για πικ νικ και επιτραπέζια παιχνίδια. Ζευγαράκια να βγάζουν σέλφιζ και σαν κοράκια περίμεναν να φύγουν όλοι για να χαρούν τον έρωτα τους. 

Δυστυχώς ο θεός μας έδωσε το καλύτερο μέρος του κόσμου για να ζούμε αλλά έκανε το λάθος να το δώσει σε Έλληνες. 

Έχει μόνο δύο παγκάκια. Έχει κάτι πανάρχαια κάγκελα που μάλλον είναι πηγή κινδύνου.

Θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το μονοπάτι περιμετρικά της λίμνης. Να είχαν κάδο σκουπιδιών εκεί κοντά. Να απλώσουν άμμο γύρω από τη λίμνη. Να έχουν περισσότερα από δύο παγκάκια να κάθεται ο κόσμος. Να βάλουν ένα κιόσκι για μεγαλύτερες παρέες – οικογένειες. Να την εμπλουτίσουν με περισσότερα ψάρια. Ακόμα και να φύτευαν περισσότερα δέντρα περιμετρικά. 

Παρατημένη, με σκουπίδια, με πέτρες, και επικίνδυνα για τα παιδιά παιχνίδια στην παιδική χαρά. 

Αυτοί οι πάμπλουτοι που έχουν χτίσει τις βιλάρες μέσα στο δάσος δεν μπορούν να ασχοληθούν; Τι περιμένουν όλοι μόνο από το - άχρηστο – κράτος; 

Λίγο πιο κάτω είναι το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος με τον φροντισμένο περίβολο και τα λουλουδάκια του.

Αξίζει να πας μια βόλτα και αν ξεκινήσεις νωρίς, μπορείς να το συνδιάσεις και με τα ανάκτορα στο Τατόι και να έχεις μια γεμάτη μέρα ! 

Φαίνεται ότι το μέρος είναι πολύ γνωστό στους φωτογράφους καθώς πέσαμε πάνω σε δύο φωτογραφήσεις γάμων. Να ζήσετε !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια