Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΙΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ




Δεν σου κρύβω πως ενίοτε έριχνα ματιές στο X FACTOR. Στα πενιχρά τηλεοπτικά μας δρώμενα, είναι μια εξαιρετική παραγωγή που – ευτυχώς – δεν έχουν βάλει χέρι Έλληνες και μας έρχεται όπως παίζεται παγκοσμίως. 

Χωρίς να είμαι ειδικός εξφακτορολόγος, θεωρώ πως οι διαγωνιζόμενοι είχαν άριστες φωνές και το επίπεδο ήταν υψηλό. Η δε κριτική επιτροπή επίσης για το πλαίσιο του διαγωνισμού, ήταν επαρκής. 
Όταν πρωτοείδα τον Ιαν Στρατή, ο αυτόματος συνειρμός που μου προέκυψε ήταν ….ωπ ! Ρόμπι Γουίλιαμς ! 

Η περσόνα του επιτηδευμένα εν μέρει, φυσικά εν μέρει εναλλακτική - αντισυμβατική και τον ξεχώριζα γιατί δεν έλεγε λαϊκοποπ σκυλάδικα. 

Το κακό με τους διαγωνιζόμενους που γίνονται διάσημοι σε τέτοιους διαγωνισμούς είναι πως μπερδεύεσαι και νομίζεις πως και σε άλλους τομείς της ζωής είναι ξεχωριστοί. Τεράστια η δύναμη της εικόνας και καταλαβαίνω τα παιδάκια που τους λατρεύουν. Ο Ιαν Στρατής με προσγείωσε γρήγορα μετά την ελλειπή γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ειδικά μετά από εκείνο το «μου αρέσει να ζω στα δύο ….άκρη» που είπε στη Μενεγάκη, με προσγείωσε με κρότο. 

Έφτασε δικαίως στον τελικό και έχασε από τον Ανδρέα Λέοντα. Αν θέλεις περφορμερ, ο Στρατής δεν έχει αντίπαλο. Ως τραγουδιστής όμως ο Λέοντας είναι αυτό που θα έλεγε και ο μεγαλέξαντρος Νίκος Αλέφαντος «έσπαγε τα τσιμέντα». 

Μου έκαναν τρομερή εντύπωση οι δηλώσεις του αμέσως μετά στην κάμερα του gossiptv.gr. «Δεν περίμενα κάτι. Γιατί σου είπα ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη η Ελλάδα», είπε. 
Για τη στάση του; «Γενικά δεν είναι έτοιμη ακόμα η Ελλάδα! Γενικά σε όλα αυτά τα shows»

Άμα δεν είναι έτοιμη η Ελλάδα ρε γίγαντα τότε γιατί πήγες στο X Factor ;;

Άμα δεν είναι έτοιμη η Ελλάδα ρε αρχηγέ τότε γιατί έφτασες μέχρι τον τελικό;;

Άμα δεν είναι έτοιμη η Ελλάδα ρε μάστορα τότε πως κέρδισες εσύ τις εντυπώσεις;;  

Τόσο δύσκολο είναι να πεις συγχαρητήρια στον νικητή; 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του είπε: «Προτιμώ να παίξω στο τελευταίο μπαράκι της γειτονιάς μου παρά να γίνω πιονάκι μίας δισκογραφικής» 

Τότε αγόρι μου μάλλον δεν έχεις ιδέα τι υπέγραψες για να μπεις στο παιχνίδι. Πιονάκι είσαι ήδη. Πως την είδες δηλαδή να σε γνωρίσει όλη η Ελλάδα μέσα από τον διαγωνισμό και αυτοί που σου άνοιξαν την πόρτα να σε παρατηρούν με απάθεια; 

Στο χέρι σου είναι να γίνεις καλό πιονάκι και όχι καμένο πιονάκι. 

Ο Ιαν Στρατής θεωρώ πως είναι το πιο ενδιαφέρον project που έχουμε στην ελληνική σκηνή αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να μην τον τυφλώσει ο εγωισμός του και να κάνει πράγματα γιατί είναι ταλαντούχος.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια