Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ !




Αν έπρεπε να συνοψίσω σε μια φράση τη διακυβέρνηση Σύριζα, νομίζω πως ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα. 

Νόμοι, δράσεις, δηλώσεις, πρακτικές κατά ριπάς ! Ο εφιάλτης του αρχειοθέτη!  

Εν προκειμένω θα ασχοληθώ με την καρδιά του Μνημονίου Τσίπρα [ΣΣ. Τι; Δεν σου αρέσει; Συνήθισε το, έτσι λέγεται! ] που είναι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων που μπροστά του το ΤΑΥΠΕΔ των ….αχρείων Σαμαρά και Βενιζέλου μοιάζει με παιδική χαρά !

Θα σου εξομολογηθώ κάτι. Όπως όλοι οι Έλληνες, στα νιάτα μου είχα μπολιαστεί και εγώ με τη νοοτροπία πως ο ιδιώτης είναι ο αιμοσταγής νόθος ξάδερφος του Σατανά   που έχει σκοπό να μας πίνει το αίμα με το μπουρί της σόμπας.  Τότε που διάβαζα τα άπαντα του Μενέλαου Λουντέμη ( καλώς ) Χρόνη Μίσσιο ( κακώς )  Μπακούνιν ( πολύ κακώς ) και Μπουχάριν ( μα τι έκανα μικρός Θεέ μου ; ) και πίστευα πως ο ιδιώτης είναι κάτι ανάμεσα στον  Τζακ τον Αντεροβγάλτη και στον Δράκο του Σέιχ Σου. 

Άλλαξα άποψη γιατί μπήκα στην αγορά εργασίας. Γιατί διαπίστωσα πως ότι διαχειριζόταν το καλοκάγαθο κράτος, το έκανε με την ίδια επιτυχία όπως και το πρώτο ταξίδι του Τιτανικού. Γιατί διαπίστωσα πως ο ΟΤΕ που έγινε ιδιωτικός βελτιώθηκε απείρως προς το καλύτερο. Γιατί η Ολυμπιακή που απορροφήθηκε από την Aegean δεν πάθαμε και τίποτα. 

Πιστεύω πως το κράτος πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία σε μόλις τρεις τομείς. Παιδεία, Υγεία και Σώματα Ασφαλείας. Τίποτα άλλο. Εποπτικό ρόλο; Ελεγκτικό ρόλο; Καμία αντίρρηση. Αλλά τίποτα άλλο. Επιτρέπεται κοτζαμ κολοσσός όπως η ΔΕΗ που θα μπορούσε να βρίσκεται στις κορυφαίες εταιρείες του δυτικού κόσμου, να είναι ζημιογόνος; Ξέρεις για τι πλούτο μιλάμε; 

Επομένως λοιπόν, εμένα το ταμείο αποκρατικοποιήσεων δεν με χαλάει γιατί είμαστε παντελώς άχρηστοι.  Να πουλήθουν αυτά που τώρα βαλτώνουν, να γίνουν επενδύσεις, να βρει ο κόσμος δουλειά και να αυξήσει το κράτος τα έσοδα του από τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους από την εμπορική διαστηριότητα. Εσύ που κόπτεσαι για την Εθνική Κυριαρχία να σου θυμίσω πως εν καιρώ πολέμου, υπάρχει και η επίταξη. 

Είναι απόλύτως φυσιολογικό όταν η αγορά είναι στα κάτω της να πουλάς φθηνά και στα πάνω της ακριβά. Αυτό γίνεται από καταβολής του ανθρώπου στον πλανήτη. Αν η αντιπρόταση είναι να περιμένουμε μπας και πουλήσουμε ψηλά, από την αναμονή θα έχουν μείνει στάχτες γιατί οι ΣυριζΑνελ θα τα κάψουν όλα. Όπως είναι η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή με τον Τσίπρα που πήγες και ψήφισες, προτιμώ να πουληθούν σε χαμηλό κόστος. Σε βάθος χρόνου δεν χάνουμε. Θα κερδίσουμε και σε εργατικό δυναμικό και πόρους για την οικογένεια και την κοινωνία. 

Αυτό που με κάνει όμως και καγχάζω είναι πως η ρητορική δεκαετιών που έστειλε δημοσιογράφους φελλούς στην αφαν γκατέ της ελληνικής δημοσιογραφίας, κόσμο στους δρόμους να φωνάζει και πολιτικάντικες κορώνες περί ξεπουλήματος, να πάνε για τάβλι στον Κένταυρο 8 μέσα σε μια νύχτα!

Όλη η αριστερή ιδεολογία ξεπεράστηκε μέσα σε λίγες ώρες για το Μνημόνιο Τσίπρα των 7.500 σελίδων για τρείς μέρες!

Από τα Μαζικά Μέσα Επιρροής, επειδή φοβούνται για τις άδειες, ξεχάστηκε σε μια μέρα! 

Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν ασχολείται και οι λαϊκοι αριστεροί επαναστάτες που κατεβαίναν κάθε λίγο και λιγάκι σε πορείες, απεργίες και ποικιλότροπες  διαμαρτυρίες, βουβάθηκαν λες και κόλλησαν στο στόμα τους τσιρότο! 

Βολεύτηκαν τώρα πια σε αξιώματα και θώκους βλέπεις… Δύσκολοι καιροί για επαναστάσεις αγαπούλα μου… 

Πόσο εύκολα τελικά πουλάει κανείς την ιδεολογία του για μια ρημάδα καρέκλα…. 

Ελπίζω έστω και κατόπιν εορτής να καταλαβαίνεις το δούλεμα. Έστω και τώρα… 

Υγ. Μπράβο στον Άδωνι, στον Δαμαβολίτη και στην Κατριβάνου που είχαν το θάρρος, όταν διαφώνησαν με το κόμμα τους να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα τους. Απολύτως έντιμοι…







0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια