Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ




Με την απεργία των μαζικών μέσων επιρροής, με την παράταση των μίνι διακοπών ( ίσως το μόνο καλό που έκανε η κυβέρνηση Συριζανέλ ) και με τις άγιες μέρες του Πάσχα, δεν πολυασχολούμαστε. 

Όμως εκεί στο βόρειο Αιγαίο κάτι γίνεται και δεν ξέρω που θα πάει. 

Τον Μητροπολίτη Χίου, Μάρκο δεν τον γνωρίζω αλλά με έκανε να αισθανθώ υπερήφανος. Αυτή είναι η πραγματική περηφάνια και αξιοπρέπεια κύριε Τσίπρα και όχι το rave party των αγανακτισμένων. Αλήθεια τι απέγιναν αυτές οι αγνές και επαναστατημένες ψυχές; 

Στις Οινούσσες μπαινοβγαίνουν τουρκικά πλοία και κανείς δεν δίνει σημασία. 

Υποτίθεται πως οι καλοί και αγαπημένοι μας γείτονες θα σέβονταν τη μεγάλη μας θρησκευτική εορτή. Αυτό που έγινε ήταν να προσπαθούν από τα μεγάφωνα να αποτρέψουν την αναστάσιμη λειτουργία με απειλές. Ο Ιεράρχης και οι πολίτες, τους έγραψαν βέβαια και τους απάντησαν με τους ψαλμούς. Οι Τούρκοι αποχώρησαν μέχρι να ξανάρθουν. 

Η αντίδραση από την πολιτική ηγεσία ήταν η ίδια με αυτή που έχει ο ελέφαντας όταν τον ακουμπά μια πεταλούδα. 

Τις τελευταίες μέρες στο βόρειο Αιγαίο μας κάνουν πλάκα οι Τούρκοι και εμείς τους παρακαλάμε. Σας παρακαλούμε βγείτε από τα σύνορα μας, πλιζ. Ελάτε, δεν θυμάστε που ήρθε ο Αλέξης και μαζί με τον Αχμετ τον φίλο του και έραιναν με λέλουδα τις γυναίκες δημοσιογράφους; 

Περνάνε 3 ώρες, φεύγουν και ξανά μανά. 

Δεν είμαι πολεμοχαρής αλλά αυτό το πράγμα, το μπάχαλο, το ξέφραγο αμπέλι, δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί. 

Respect στον Μητροπολίτη Μάρκο για το πατριωτικό φρόνημα και τη συμβολική κίνηση να παραδώσει στον επικεφαλή του φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία.. 

Στην εποχή της σήψης και της παρακμής, έχουμε ανάγκη από φωτισμένους Ιεράρχες με πυγμή, πατριωτισμό και με λόγια όπως αυτά: 

«Οι στρατιώτες του Έθνους δεν φρουρούν μόνο μια λωρίδα ελληνικής γης αλλά υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους, τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και την ιστορία, τις παραδόσεις, τις οικογένειες, τους τάφους των προγόνων, την ίδια την ταυτότητα και υπόσταση του Έθνους».

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια