Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

AND NOW WHAT ?




Εκεί που έφτασαν τα πράγματα, λίγο πριν το μηδέν δηλαδή, η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα «εκλογές ή οικουμενική»;

Για άλλη μια φορά χάνουμε χρόνο στην Ελλάδα και αντί να σώσουμε ότι σώζεται, αντί να δώσουμε λύσεις, αντί να δουλέψουμε πολύ για να γυρίσει ο ήλιος, επιδιδόμαστε στο τι γίνεται στο παρασκήνιο. 

Δεν μαθαίνουμε τίποτα τελικά. 800 μνημόνια να έρθουν, τίποτα εμείς! 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γίνεται; 

Πώς να γίνει; 

Από τη μια θα λέει ο Χατζηδάκης να ανοίξουν οι Σκουριές και από την άλλη ο Σκουρλέτης θα τους ξεφωνίζει ως αποικιοκράτες; 

Από τη μια ο Φίλης θα προστατεύει το μπάχαλο στα πανεπιστήμια και από την άλλη  να καταργηθεί ο καλός νόμος Διαμαντοπούλου; 

Από τη μια να  ξορκίζουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη να διορίζουμε το σόι του ραπερ κοινωνικού επαναστάτη; 


Βλέπεις να έχει ο Σύριζα διάθεση συναίνεσης; Από μούφα σε μούφα και από μπαλαφαρα σε σανο. Μπλόκα; Θέμα καναλιών! Λαθρομετανάστες; Μποργιανς! Ύφεση; Διαπλοκή! Φορολογικό; Ψευτοπαράλληλο πρόγραμμα με τους υπάρχοντες νόμους του Γεωργιάδη που τους βαφτίζουν δικούς τους !
 

Δεν γίνεται. 

Ακόμα και η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου τη στιγμή κατά την οποία οι διαφορές τους δεν ήταν δα και χαώδεις, η συνεργασία είχε προβλήματα. Ποσώ δε μάλλον όταν έχουν την ευθύνη δύο εκ διαμέτρου αντίθετες παρατάξεις. Είναι σαν να λες ότι θα συνεργαστεί ο Αλ Καπόνε με τον Χάρι Κάλαχαν για τον νόμο και την τάξη ! 

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο μεν Καμμένος ξέρει πως δεν θα επανεκλεγεί. Με την ψυχή στο στόμα του 3,4% κάνει σήμερα τον νταή υπουργό γενικής επίθεσης και ξέρει πως ειδικά μετά από 14 μήνες κυβέρνησης θα πάει άπατος. Επομένως ότι και να ζητηθεί να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ όπως ο τετραγωνισμός του κύκλου, αν το φεγγάρι είναι μωβ, η εκστρατεία για την αλλαγή χρώματος στην αμοιβάδα και γιατί τα ψάρια δεν κάνουν ντεκαπάζ, η κοινοβουλευτική του ομάδα, θα είναι μπετόν. 

Για τον Σύριζα υπάρχει η αίσθηση πως θα τον ρίξουν οι βουλευτές του. Τρελοί είναι; Το έργο το είδαν με τη ΛΑΕ. Οι πρώτοι βουλευτές στις περιφέρειες τους σε σταυρούς του έφυγαν του Αλέξη ( Ζωή, Γιάνννης, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας, Ραχήλ ) και αυτό που κατάφεραν ήταν νε μείνουν εκτός βουλής. Άρα γιατί να ρισκάρουν; 

Ο κόσμος ακόμα δεν έχει καταλάβει και υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν έχουν αποβάλλει το σανό από τον εγκέφαλο και το αίμα τους. 

Άντε και να έρθει αύριο ο Κυριάκος, έτσι όπως τα έκαναν δεν έχει πολλά περιθώρια και πάλι θα βγουν στο δρόμο να πουλάνε επανάσταση. 

Πρέπει να παραμείνει ο Αλέξης, να το πιείτε όλο το πικρό ποτήρι μπας και βάλετε μυαλό. Να καταλάβετε το σανό, τα παραμύθια, τα ψέματα με τις μαγικές λύσεις που πιστεύατε πως οι προηγούμενοι δεν έκαναν γιατί ήταν προδότες. Να νοιώσετε ποιους εξουσιοδοτήσατε να σας κυβερνήσουν και να καταλάβετε ότι κακώς βρίζατε όσους είχαν την αντίθετη άποψη. Να παραδεχθείτε το λάθος σας και ότι όσοι διαφωνούσαν είχαν μεγαλύτερη οξυδέρκεια από εσάς. 

Καταλαβαίνω ότι εσύ που διαβάζεις τώρα πιστεύεις ότι είμαι κυνικός και εκδικητικός. Όμως όταν τόσο καιρό όσοι είχαμε δημόσιο βήμα και υπομέναμε στωικά το bullying, το trolling και το ακατάσχετο υβρεολόγιο, το «σας τα έλεγα» είναι απολύτως ανθρώπινο. 

Επομένως λοιπόν, δεν βλέπω ούτε οικουμενική, ούτε εκλογές. 

Όποιος συγκυβερνήσει τώρα με τον Τσίπρα, επειδή δεν έχει λόγο και συνέπεια, υπογράφει την πολιτική καταδίκη του. Ο Αλέξης επιδόθηκε σε ντεμαράζ διορισμών ώστε να έχει το στρατό δεμένο μαζί του στο άλμα στο κενό. Οι Συριζαίοι θα το πάνε μέχρι τέλους μπας και μήπως - όπως ελπίζουν - βελτιωθεί η κατάσταση και καρπωθούν τη μεταβολή.

Οι εκλογές πρέπει να περιμένουν ακόμα. 

Η Ελλάδα θα αναγεννηθεί εκ νέου από τις στάχτες της. Αν σε φοβίζει η πυρκαγιά, χαμογέλα. Εσύ με την εις τριπλούν ψήφο σου την προκάλεσες…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια