Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ : ABOUT SEX



Πέρυσι είχα δει την παράσταση της «Φέτα με τη Βασίλισσα» οπότε δεν γινόταν να μη δω και τη φετινή της δουλειά. About sex ο τίτλος και νομίζεις ότι ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Αμ δε! 

Η Κατερίνα Βρανά αφορά μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα που προοδεύει χωρίς να υπερπροβάλλεται από τα κανάλια, χωρίς να είναι μόδα, χωρίς να κάνει σέξι φωτογραφήσεις και να γίνεται lifestyle μαϊντανός για να τραβήξει την προσοχή. 

Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο το stand up. Για μια – μιάμισυ ώρα θα πρέπει να κάνεις το κοινό να περάσει καλά και είσαι απολύτως μόνος σου. Δεν σε σώζει κανείς. Ούτε κάποιο σκηνοθετικό τρικ, ούτε ο συμπρωταγωνιστής σου, ούτε τα εφέ, ούτε το διαφημιστικό διάλειμμα, ούτε ημίγυμνες χορεύτριες. Για ότι συμβεί, καλό και κακό είσαι απολύτως υπεύθυνος. 

Stand up υπήρχε στη χώρα μας αλλά η Κατερίνα Βρανά επί της ουσίας δημιουργεί εκ νέου τη σκηνή ανοίγοντας τη και σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα. Φέτος είδα ηλικιωμένους, μεσήλικες, μεσόκοπους και το θεατράκι 104 με παραπανίσια καθίσματα που δεν έφταναν να καλύψουν την – αν και σε παράταση – sold out παράσταση. 

Η εποχή που ζούμε μπορεί να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την επιβίωση και να μην ασχολούμαστε με «παράπλευρα» κοινωνικά ζητήματα. Έρχεται η Κατερίνα Βρανά και σου δίνει μια σφαλιάρα να δεις και κάτι άλλο. 

Με ορόσημο την έλευση του youtube και του γρήγορου ιντερνέτ είναι η πρώτη φορά που ο δυτικός κόσμος έχει τόσο άνετη και δωρεάν πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό. Στους νέους ανθρώπους το άφθονο πορνό έχει επιφέρει πολλές αλλαγές και στρεβλώσεις που τους επηρεάζει στις αληθινές τους σχέσεις. Ακόμα και τους μεγαλύτερους. Πράγματα που ούτε καν έχεις φανταστεί ή μπορεί και να έχεις υποψιαστεί υποσυνείδητα μέχρι που τα ακούς στην παράσταση. 

Με τη δική της ματιά, το χειμαρρώδες χιούμορ, ένα τέρας ευφυΐας. 

Περνάς ωραία, διασκεδάζεις και αν θέλεις να σκεφτείς λίγο παραπάνω σου δίνει πολλές αφορμές.
Το να δεις μια ωραία γυναίκα είναι κάτι εύκολο. Το να δεις μια κοπέλα έξυπνη με χιούμορ είναι πιο δύσκολο αλλά εφικτό. Το να δεις μια ωραία, έξυπνη με χιούμορ, που αυτοσαρκάζεται, τσαλακώνεται και σε κάνει να γελάς με την ψυχή σου, κρατώντας μόνη της μια εξαιρετική παράσταση, είναι κάτι πραγματικά σπάνιο. 

Να πας.
Μόνος, με φίλους, με το έτερον ήμισυ, όλοι μαζί. 

Άπαντες θα την απολαύσετε.  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια