Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ




Καλώς ήλθατε στη χώρα που 365 μέρες το χρόνο έχει απόκριες με χορηγό τη διαφθορά και την παρακμή. Καλώς ήλθατε στη χώρα που σε κάνει να αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος.

Σου λένε ότι έχουν μειώσει κατά 25% τους μετακλητούς υπαλλήλους μόνο που από 957 έφτασαν στους 1814. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί αυτά τα μαθηματικά δεν υπάρχουν ούτε στον Κένταυρο 8. Αυτό που δεν σου λένε είναι πως οι μετακλητοί που διόρισαν ανεβαίνουν τη μισθολογική κλίμακα που ένας κανονικός υπάλληλος θα ήθελε 25 χρόνια καριέρας. 

Ο άλλος διορίζει όλο του το σοι στο δημόσιο και μόλις τον πήραν χαμπάρι έβγαλε ένα μανιφέστο για το ΕΑΜ, τη χούντα, τις καταλήψεις, τους «κοινωνικούς» αγώνες, τη Μαντώ Μαυρογένους, τη μάχη των Γαυγαμήλων και την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα ποια τελικά θα έπρεπε να είναι η θέση του Ζιοβάνι. Φορ ή μεσοεπιθετικός; Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί οι προσλήψεις στο δημόσιο περνάνε από ένα ιδιότυπο ΑΣΕΠ. Γκόμενα, ξάδερφος, μάνα, θεία, νόθος κουμπάρος και μπατζανάκης. Ευτυχώς που έγιναν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο και «τελειώσαμε με το παλιό»

Σου λένε ότι υπερβάλλεις γιατί δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά μετακλητοί. Λες και δεν παίρνουν δημόσιο χρήμα αλλά πληρώνονται με κοχύλια από τις παραλίες της Καλύμνου. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί συνειδητοποιείς πως σημασία δεν έχει από πού παίρνεις τα λεφτά αλλά αν ονομάζεσαι Δημόσιος ή Μετακλητός. 

Ξέρεις πως για να δεις μια καλύτερη μέρα ως πολίτης και ως χώρα, πρέπει να μειώσεις την ανεργία. Να παράγεις πλούτο ώστε και να αυξηθούν τα ατομικά εισοδήματα αλλά και τα κρατικά. Εισφορές, φόροι, ΦΠΑ. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν και αυτές που έχουμε. Ο πάμπλουτος και υπερευαίσθητος για το περιβάλλον, Πάνος Σκουρλέτης, αφού έκλεισε τα μεταλλεία μια μέρα πριν από τις εκλογές, αφού το ΣτΕ απεφάνθη οριστικά, επανήλθε δριμύτερος. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί αυξάνονται τις εισφορές των εργοδοτών για να βάλουν λουκέτα ακόμα πιο γρήγορα. 

Σου λένε πως για 17 ώρες έκανε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και πως τα θέματα είχαν κλείσει και όλα θα πάνε καλά. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί το Χάρβαρντ την ανακήρυξε ως τη χειρότερη διαπραγμάτευση  για το 2015 και γιατί προέκυψαν θέματα  όπως το ασφαλιστικό που διψά για αίμα. 

Σου λένε πως η Αριστερά είναι υπέρ των κοινωνικών αγαθών  και του λαού. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί την ίδια ώρα ο βολεμένος μετά της συζύγου βουλευτής του Σύριζα στην ΕΡΤ είχε τη φαεινή ιδέα να βάλουμε δίδακτρα στο δημόσιο σχολείο. 

Σου λένε πως είναι διαφορετικοί και αντισυμβατικοί γιατί δεν φοράνε γραβάτα. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί το κόστος του κοστουμιού του Αλέξη αξίζει όσο 10 μηνιάτικα. Εσχάτως και μετά αστραφτερού γιλέκου. 

Σου είπαν πως πρέπει να ανοίξει η ΕΡΤ για να έχουμε μια σωστή δημόσια τηλεόραση. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί στο πρωινό μαγκαζίνο οι τύποι που σχολίαζαν τον ημερήσιο τύπο έδειξαν εφημερίδες προ τριών ημερών! 

Σου έλεγαν για το αστυνομικό κράτος, τα ΜΑΤ που πρέπει να καταργηθούν, τα δακρυγόνα που σκοτώνουν και λοιπά επαναστατικοχαζοχαρούμενα. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί κατά δήλωση του υπουργού προστασίας του πολίτη «το δακρυγόνο είναι το ηπιότερο μέσο αποτροπής καταστάσεων» και φταις που δεν κατάλαβες πως τα δακρυγόνα του Σύριζα διαθέτουν ασβέστιο, βιταμίνη C και Ω-3 λιπαρά οξέα γεγονός που χαιρέτησαν πρόσφατα και οι συνταξιούχοι όταν τα ΜΑΤ του Σύριζα τους κέρναγαν στο Σύνταγμα. 

Σου έλεγαν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν μια τύραννος με σήμα κατατεθέν το «τι είπατε;» Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί η μερακλού Όλγα Γεροβασίλη είπε το «τι δεν καταλαβαίνετε;» σε πολύ αυστηρό ύφος – όταν τόλμησε η δημοσιογράφος να της θυμίσει την απόφαση του ΣτΕ και όλοι διαπίστωσαν πόσο χαριτωμένο είναι το γελαστό Ολγάκι όταν θυμώνει. 



Σου λένε πως οι Αριστεροί ενδιαφέρονται για τον λαό και τα προβλήματα του. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος βλέποντας την κόρη του Μηλιού να φωτογραφίζει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ που έδωσε για να πληρώσει για τη διασκέδαση της με τη λεζάντα ότι στηρίζει την ελληνική οικονομία. Την ίδια ώρα που εσύ μπορείς να πάρεις μόνο 420 ευρώ από την τράπεζα εβδομαδιαίως. Όταν η έπαρση και η επίδειξη συνάντησε τον πύργο του Αϊφελ.


Σου έπρηξαν τα μέζεα με το περιβάλλον και την οικολογία. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί είδες τον υπουργό Γενικής Επίθεσης να ποζάρει με τη σχετική έπαρση που σκότωσε ένα προστατευόμενο είδος. 

Σου είπαν πως ο Γιάννης Στουρνάρας εκτελεί συμβόλαια και θα τον έστελναν στη φυλακή, στην εξορία, στα γκούλαγκ και στο πυρ το εξώτερον. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί και το εγκώμιον του έπλεξαν, και σε γεύμα τον κάλεσαν και τον εκθείασαν για τον χειρισμό των capital controls

Σου είπαν για τη διαφάνεια, την καθαρότητα και την ακεραιότητα. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό να ξεχνάς να δηλώνεις εκατομμύρια, 38 ακίνητα και να κάνεις εικονικές πωλήσεις. Να έχεις ένα μύριο καβατζα αλλά να σου κόβει η ΕΥΔΑΠ τέσσερα από τα έξι χιλιάρικα που της χρωστάς λόγω …απορίας. 

Πριν από μόλις ένα χρόνο αν πέθαινε ένα παιδάκι 4 ετών στο νοσοκομείο θα γινόταν χαμός για τους προδότες που διέλυσαν το εθνικό σύστημα υγείας για να πάει ο κόσμος στον ιδιώτη. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί σήμερα όταν εμπλέκεται μια συγγενής υπουργού που κλέβει ντρόγκες, είναι ένα τυχαίο και φυσικά μεμονωμένο περιστατικό. 

Σου έλεγαν πως η πώληση του Αστέρα είναι εθνική προδοσία και φυσικά ξεπούλημα. Δύο χρόνια αργότερα αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί οι ίδιοι άνθρωποι πούλησαν τον Αστέρα στον ίδιο αγοραστή με χειρότερο τίμημα. 

Πριν από λίγους μήνες οι Έλληνες είχαν πιάσει πάτο καθώς τα παιδάκια στο σχολείο λιποθυμούσαν, ο κόσμος αυτοκτονούσε από τους πουλημένους προσκυνημένους, πέθαινε από τους πρόχειρους τρόπους που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί και όσοι είχαν απομείνει έψαχναν στα σκουπίδια για να βρουν να φάνε. Αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος γιατί όλα αυτά εδώ και ένα χρόνο έχουν σταματήσει πια καθώς η χώρα μας οδηγείται με ασφάλεια σε πρωτόγνωρα επίπεδα ευμάρειας. Για αυτό και δεν μας ενοχλεί ο ΕΝΦΙΑ και τον πληρώνουμε σε λιγότερες δόσεις ( 5 αντί 6 που ήταν ) και το κίνημα δεν πληρώνω διαλύθηκε με μια πρωτοφανή δήλωση συγγνώμης στο κοινωνικό σύνολο. 

Η λίστα για την οποία αισθάνεσαι καθημερινά ηλίθιος είναι μεγάλη. Καλά σου κάνουν γιατί εσύ είτε τους ψήφισες, είτε τους ενίσχυσες δια της αποχής, είτε τους υποστήριξες δια της ψήφου διαμαρτυρίας. 

Καλά σου κάνουν.

Σκάσε.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια