Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΚΟΤΟΥ ΦΟΒΟΥ



Όταν κάτι συμβαίνει μια φορά είναι σύμπτωση. Όταν κάτι συμβαίνει πολλές φορές είναι πρακτική. Όταν κάτι συμβαίνει πολλές φορές σε λίγες μέρες είναι συνήθεια. 

Fact 1
Εκδιώχθηκαν βάναυσα και βίαια οι αξιολογητές της ΑΣΟΕ και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ποιοι;
Αντιεξουσιαστές
Συνέπειες:
Υποβάθμιση του ονόματος των πανεπιστήμιων, της αξίας του πτυχίου, η λέξη χρηματοδότηση θα είναι άγνωστη.
Ερώτηση:  
Σε ποια κανονική και πολιτισμένη χώρα θα συνέβαινε αυτό; 

Fact 2
Ξυλοδαρμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργους Κουμουτσάκου στο ποντιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Ποιοι;
Χρυσή Αυγή
Συνέπειες:
Διεθνής διασυρμός της χώρας μας ως τριτοκοσμικής, ρεζίλι της αστυνομίας για ελλειπή προστασία, χαρακτηριστική καθυστέρηση στη σύλληψη των υπευθύνων και αμαυρώθηκε η εκδήλωση των Ποντίων

Fact 3
Πέσιμο στην παρουσιάση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου στον Ιανό.
Ποιοι:
Αντιεξουσιαστές Ρουβίκωνες
Συνέπειες
Ξεφτίλα και επίδειξη κόκκινου φασισμού. 

Fact 4
Ξυλοδαρμός δύο  βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση των Ποντίων κατά των δηλώσεων Φίλη, στη Θεσσαλονίκη
Ποιοι:
Πόντιοι
Συνέπειες
Its payback time

Fact 5
Πέσιμο στην ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Βόλο
Ποιοι
Αντιεξουσιαστές
Συνέπειες
Ο κόκκινος φασισμός συνεχίζεται

Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν σε τόσες λίγες ημέρες; Βλέπεις να ασχολείται κανείς; 

Η κοινωνική παρακμή μας έχει οδηγήσει σε έναν πρωτόγνωρο αυτισμό. «ελα μωρέ τώρα και έγινε; Πέθανε κανένας;» 

Το θέμα μου δεν είναι ούτε η δράση των μαύρων φασιστών, ούτε η δράση των κόκκινων φασιστών, ούτε τα αντίποινα των Ποντίων. Αυτά είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα. 

Το θέμα είναι που πάμε ως κοινωνία. Ιδιαίτερα δε όταν έχουμε επιλέξει να μας κυβερνήσει η αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα, αυτά δεν είναι ατυχή περιστατικά αλλά στάση ζωής. 

Ανησυχώ πάρα πολύ γιατί η δράση φέρνει αντίδραση. Αυτή τη στιγμή η Ελλάς κοιμάται. Αν ανάψει όμως ένα σπίρτο, να δω πως και ποιος θα το μαζέψει.

Αν σε αυτά βάλουμε και τις δηλώσεις του κ. Λάμπρου που παραδέχεται πως ότι ζήτησαν οι τρομοκράτες έγινε δεκτό με πιάνει τρόμος. Φαντάσου να βγάλουν αύριο οι ΗΠΑ – και θα τις ακολουθήσουν και άλλες – μια ταξιδιωτική οδηγία που θα συνδέει την Ελλάδα και το κράτος με την τρομοκρατία! Φρίκη! 

Αν κάποιος θα φοβάται να κάνει μια αξιολόγηση, να μιλήσει δημόσια, να παρουσιάσει ένα βιβλίο, να κάνει μια εκδήλωση αυτό θα δημιουργήσει τέτοια καταπίεση που όταν θα ξεσπάσει δεν θα ελέγχεται.  Αν οι θορυβώδεις και καλά οργανωμένες μειοψηφίες δρουν ανεξέλεγκτα, θα γοητεύσουν μερικούς αδύναμους ανθρώπους και αύριο θα γίνουν περισσότεροι. Αν η παράλογη αυτοδικία γίνει συνήθεια, τότε η καταστολή από το κράτος θα είναι αδύνατη. Η Δημοκρατία έχει τα δικαστήρια. Αν τα κάνουμε διακοσμητικά, ουαι και αλίμονο μας! 

Όποιος πάει να σπάσει την αλυσίδα, θα λειτουργήσει ως ελατήριο, θα τυλιχτεί στον λαιμό του και θα τον πνίξει. 

Η ασυδοσία φέρει αναρχία. Η αναρχία φέρει χάος. Το χάος μαζεύεται μεν αλλά με πολύ σκληρό τρόπο. 

Σε καμία εποχή, σε καμία χώρα και σε κανένα πολίτευμα δεν έγινε αντικατάσταση του νόμου με την αναρχία χωρίς τραγικές και αιματηρές συνέπειες. 

Όσοι πιστεύουν ότι η ασυδοσία θα μείνει ως έχει και δεν πάει παρακάτω, μου θυμίζουν αυτόν που έχει στην τσέπη του χρήματα και ξοδεύει αλόγιστα γιατί πιστεύει πως η τσέπη του πάντα θα είναι γεμάτη. 

Προτιμώ μια κοινωνία του νόμου και της τάξης. Των κανόνων και της κοινωνικής ηρεμίας. Έχω πολλά παραδείγματα κοινωνιών που προόδευσαν έτσι. Αντιθέτως δεν έχω ούτε ένα όταν σε μια κοινωνία επικρατεί το χάος. 

Να το συνοψίσω διαφορετικά; 

Ναι στη δημοκρατία και στη διακίνηση των ιδεών. Πείτε ότι θέλετε, γράψτε ότι θέλετε, σε κοινωνικά δίκτυα, σε φόρουμ, σε blogs. Τόσα βήματα έκφρασης υπάρχουν! 

Όταν όμως κάποιος σηκώνει χέρι, το χέρι πρέπει να κόβεται…. 

υγ. Προσθηκη 13/11/2015. Λίγες ώρες μετά αφότου έγραψα το ανωτέρω κείμενο, βγήκε στη δημοσιότητα η επιστολή Ρωμανού. Πόσο μα πόσο καίριο και επίκαιρο...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια