Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

THE DAY AFTER GREFENDERUM




Μερικά  σχόλια μετά το συντριπτικό ΟΧΙ των πολιτών::

Θερμά συγχαρητήρια στις εταιρείες δημοσκοπήσεων που μετά την τεράστια επιτυχία στις Εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου περί «ντέρμπι» μεταξύ Σύριζα και ΝΔ, έκαναν δεύτερο σερί. Πάλι ντέρμπι προέβλεψαν και το σκορ ήταν Ολυμπιακός - Λεβαδειακός. 

Ψήφισα ναι αλλά κλονίστηκα και παραλίγο να πήγαινα στο όχι, όταν πληροφορήθηκα ότι το ίδιο στήριξαν μετά πάθους ο Βαλιανάτος και ο Τατσόπουλος. 

Το γεγονός ότι η Τουρκία έδωσε γραμμή στη μειονότητα για όχι, δεν συγκίνησε τελικά κανέναν. Κοίταξα ειδικά τα ποσοστά στην Ξάνθη και στη Ροδόπη αλλά πήγαν όπως και όλη η Ελλάδα. 

Ο Σαμαράς καλώς παραιτήθηκε. Δεν είχε κανένα έρεισμα στον κόσμο και ενώ τα διαγγέλματα του Τσίπρα έπειθαν πολλούς, οι δηλώσεις-απαντήσεις του Σαμαρά αμέσως μετά, τελικά έπειθαν περισσότερους. Για το ΝΑΙ. 

Ο κόσμος ψάχνει κάτι καινούριο. Ούτε Μητσοτάκης ο πρεσβύτερος έπαιξε κάποιο ρόλο, ούτε ο Καραμανλής που έσπασε τη σιωπή του, ούτε ο Σημίτης, κανένας. Αν η ΝΔ θέλει να επιστρέψει στην εξουσία, δεν θα πρέπει να εκλέξει ως νέο αρχηγό κάποιον συνομήλικο του Σαμαρά. 

Ο πιο ευτυχισμένος Έλληνας αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο Βαρουφάκης. Αποχώρησε ηρωικά με τη δικαιολογία ότι μπήκε στη μύτη των ξένων. Απέκτησε διασημότητα που σίγουρα θα εξαργυρώσει προσεχώς με διαλέξεις και έγινε ο δεύτερος Έλληνας σε αριθμό φολοερς στο τουιτερ, μετά τον Νίκο Αλιάγα. 

Διαστροφική προσδοκία – το ομολογώ - :: «Ελληνίδες και Έλληνες», νέο διάγγελμα Τσίπρα, «το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αποφάσισε στη θέση του Γιάννη Βαρουφάκη να τοποθετηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πριν το eurogroup η νέα υπουργός οικονομικών θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τον πεφωτισμένο ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν»

Η στοχοποίηση του ΣΚΑΙ είναι μεγάλο λάθος. Από τη στιγμή κατά την οποία άνοιξαν την ΕΡΤ οπότε υπάρχει και κρατική προβολή. 

Επαναλαμβάνω: Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα κανάλια είναι άδικος και τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Λάθος.


Όσκαρ μεγίστης γελοιότητας στον Δελαστίκ που χαρακτήρισε το 40% του κόσμου μετά από μια μεγάλη νίκη ως γερμανοτσολιάδες. Ευτυχώς που η νίκη του ΟΧΙ ήταν συντριπτική και ξεχάστηκε άμεσα. 

Όσκαρ ενοχλητικού τύπου στον Πέτρο Τατσόπουλο. Απορώ γιατί τον καλούν στα πάνελ. Δεν ενδιαφέρει κανέναν. 

Ξηγημένα πράγματα: Ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού είναι ο Τσίπρας. Μάγκας. Τα κανάλια εναντίον του. Η Ευρώπη. Ο ξένος τύπος. Όχι μόνο άντεξε αλλά τους πήρε το σκαλπ συσπειρώνοντας τους πολίτες της Φιλοθέης, του Ασπροπύργου, της Εκάλης και του Κολωνού. Ειλικρινά ελπίζω να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που του δίνει ο κόσμος για το καλό της Ελλάδας. 

Σου θυμίζω πως: Ο Χριστός σταυρώθηκε αντί του Βαραβά λόγω της δημοκρατικής απόφασης του όχλου. Ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο γιατί έτσι αποφάσισε η πλειοψηφία. Ο Αριστείδης εξοστρακίστηκε δημοκρατικά. Η απαρχή της Μικρασιατικής καταστροφής ήταν ένα δημοψήφισμα για την επιστροφή του Βασιλιά. 

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά έχουμε διανύσει το μισό καλοκαίρι. Κινδυνεύουν «τα μπάνια του λαού» και ακόμα ένα πλήγμα θα είναι ο εσωτερικός τουρισμός.






0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια