Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ



Το είχα δει το έργο από την Πέμπτη. Ως αίσθηση, ως σφυγμό, ως ένστικτο και κυρίως από την μη συμμετοχή της ομογένειας.  Το έλεγα σε φίλους ότι το όχι τελικά θα επικρατούσε. Ίσως είναι καλύτερα που ήρθε έτσι για να τελειώσει και το τελευταίο άλλοθι και η τελευταία ουτοπία. 

Όσοι υποστηρίξαμε το ΝΑΙ και καταβάλλαμε μια παραπάνω προσπάθεια, δεχθήκαμε μια πρωτοφανή επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα από άλλους χρήστες, γιατί είχαμε το θάρρος της γνώμης μας και ίσως θα γινόταν ακόμα πιο έντονη αν το ΝΑΙ επικρατούσε. 

Οι οπαδοί του ΟΧΙ δεν είναι ούτε προδότες, ούτε γερμανοτσολιάδες, ούτε βολεμένοι, ούτε περίεργοι, ούτε μυστήριοι. Είναι συμπολίτες μου με τους οποίους θα ζω και αύριο και θα πρέπει να συνεχίσω να παλεύω μαζί τους για μια καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο αύριο και το κοινό καλό. Συζητήσαμε, διαφωνήσαμε, ψηφίσαμε και πάμε παρακάτω. Χάρηκα για τις τελευταίες δύο ημέρες διαπίστωσα ότι κάπου έπεσαν οι τόνοι των επιθέσεων και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί και προσεχώς. 

Το 40% ποσοστό του πληθυσμού που ψήφισε ΝΑΙ, ελπίζω να είναι ευρέως αντιληπτό ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Το 60% όμως είναι συντριπτική υπεροχή. Καλύτερα έτσι για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Καθαρό αποτέλεσμα και η Παναγιά μαζί μας. Πανηγυρίστε, χαρείτε, γλεντήστε το αλλά ότι και αν συμβεί, όλους θα μας πάρει η μπάλα. Προσωπικά ούτε χρήματα έχω στο εξωτερικό, ούτε απολαμβάνω οφέλη από το δημόσιο ώστε να έχω κέρδος. Αν η Ελλάδα ανέβει, θα ανέβουμε και εσύ και εγώ. Αν η Ελλάδα καταστραφεί, θα καταστραφούμε και εσύ και εγώ. 

Το μόνο ουσιαστικό δεδομένο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η δέσμευση του Τσίπρα και του Βαρουφάκη ότι σε 48 ώρες αφενός θα έχουμε συμφωνία, αφετέρου ότι θα ανοίξουν κανονικά οι τράπεζες. Είναι η υπόσχεση τους ότι δεν θα μας βγάλουν από την Ευρώπη, δεν θα αλλάξουμε το ευρώ με τη δραχμή και δεν θα χρεοκοπήσουν οι τράπεζες όπως φοβηθήκαμε όσοι ψηφίσαμε Ναι. 
Ο Τσίπρας απέδειξε πως είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού και για ότι συμβεί έχει την πλήρη ευθύνη. 
Επομένως εφόσον συμβούν αυτά, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα περάσει στην ιστορία ως αμελητέο γεγονός…

Εύχομαι και προσεύχομαι να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Τσίπρα γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η μόνη φράση  που αρμόζει είναι το …ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ με τη δική μας συγκατάθεση………..





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια