Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ




Ανακοινώθηκαν προχτές οι προσκλήσεις του προπονητή Φώτη Κατσικάρη στους παίκτες που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια της Εθνικής μας για το προσεχές Ευρωμπάσκετ. Περιμένω πως και πως τη διοργάνωση γιατί η Εθνική μπάσκετ είναι ότι πιο ενδιαφέρον έχουμε ως χώρα αλλά και για εμένα προσωπικά. Η ΑΕΚ του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, μηδέν. Η Εθνική ποδοσφαίρου πιο μηδέν, άρα τι μένει;

Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι οι προσκλήσεις είναι δίκαιες και σωστές. Όλοι ξέρουμε πως οι Αγραβάνης και Σαρικόπουλος θα κοπούν και καλούνται για λόγους εγκλιματισμού και να βοηθάνε στις προπονήσεις.  Ο Γιάνκοβιτς θα είναι ο διάδοχος του Περπέρογλου οπότε πρέπει να συμμετέχει για να πάρει παραστάσεις.

Κατά τα άλλα, ο Σχορτσιανίτης είναι συνταξιούχος που με τον πρότερο βίο του έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής.  Ο Μαυροκεφαλίδης πιο ασταθής και από το φύλλο στον άνεμο, άμυνα δεν παίζει, δεν παθιάζεται με τίποτα και στα κρίσιμα εξαφανίζεται. Ο Βασιλειάδης δεν κάνει για την Εθνική και μας το απέδειξε περίτρανα στο περσινό Μουντομπασκετ.

Ο Βουγιούκας είναι ένας γυρολόγος που δεν έχει εξελιχτεί. Αφού έρχεται ο Κουφός, δεν είναι απαραίτητος. Ο Φωτσης ίσως θα μπορούσε να πάει. Είναι ο μόνος που έχω μια μικρή επιφύλαξη. Ένας καλός ψηλός σουτέρ πάντα χρειάζεται, με την εμπειρία του Αντώνη και την συμβολή του στα αποδυτήρια. 

Μια ένσταση που διάβασα γιατί ο Γιάνκοβιτς αντί του Θανάση Αντετοκούμπο, η απάντηση είναι πως ο ένας έκανε πρωταθλητισμό και ο άλλος την πλάκα του στη D-League. Ο Βλάντο αυτή τη στιγμή είναι τακτικά ανώτερος.

Πάντως, μόλις 4 ψηλοί είναι ένα θέμα αλλά και από την άλλη, δεν βλέπω ποιος αδικήθηκε. Ίσως ο κόουτς να θεωρεί ότι στο 4 μπορεί να βοηθήσει κατά συνθήκη ο Αντετοκουμπο και ο Περπερογλου οπότε νοιώθει μια σιγουριά. Εκτός και αν αφήσει έξω τον Μάντζαρη για τον Αγραβάνη θεωρώντας πως στα γκαρντ  του φτάνουν οι Ζήσης, Καλάθης, Σπανούλης και Σλούκας.

Ο Κατσικάρης καλά έκανε και φώναξε μόλις 15 παίκτες γιατί θα έπεφτε φαγωμάρα και θα είχαμε τσακωμούς τύπου «Αφού δεν με υπολογίζεις γιατί με κουράζεις, θέλω να πάω διακοπές παρά να τραβιέμαι για μάταια προετοιμασία» και τα κλασικά ελληνικά.  

Επομένως, αυτοί είμαστε, αυτούς έχουμε, οι καλύτεροι είναι και τους εύχομαι καλή επιτυχία.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια