Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ...



Σε αυτή την υπέροχη χώρα, τη βορειότερη της Αφρικής, το Γιουνανιστάν, υπήρχε και ένας περίεργος τύπος που αυτό που γίνεται σήμερα, το βροντοφώναζε. Μίλησε για το bank run, τον είπαν κινδυνολόγο. Προειδοποίησε ότι η χώρα θα πάει στο γκρεμό, τρομολάγνο τον προσφωνούσαν. Διατείνετο ότι η Ελλάδα θα μπει σε ύφεση, μερκελιστή προσκυνημένο τον έβριζαν. Τσίριζε πως δεν θα καταφέρουν να κλείσουν μια συμφωνία και θα κινδυνεύσει η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, γερμανοτσολιά τον αποκαλούσε ο όχλος. Τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης δικαιώθηκε και αξίζει μιας συγγνώμης. Όχι φυσικά από τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά από τους δημοσιογράφους που έπεισαν τον κόσμο ότι τα παραμύθια του Συρίζα ήταν ο εύκολος δρόμος και κάθε φωνή στοιχειώδους λογικής την πολέμησαν λυσσαλέα.

 Όσοι κάνουμε καριέρα στον ιδιωτικό τομέα ξέραμε πως τα παραμύθια των τερατωδών υποσχέσεων δεν έβγαιναν. Όμως είμαστε λιγότεροι. Μας νίκησαν οι βολεμένοι του δημοσίου, οι ελπίζοντες σε βόλεμα στο δημόσιο και αυτοί που αρνήθηκαν να δουν την αλήθεια και προτίμησαν τον υπερβατικό διαλογισμό των ψεκασμένων και των εύκολων εναλλακτικών δρόμων. Όσοι βλέπαμε τι έρχεται, χάσαμε απο τους πατριδοκάπηλους και τους αμέριμνους επιπόλαιους ωχαδερφιστές που έλεγαν "ας δοκιμάσουμε", "πρώτη φορά αριστερά - η ελπίδα έρχεται", "ας κάνει έστω 3 απο τα 10 που λέει" και "έλα μωρέ τι έχω να χάσω, ήδη κατεστραμμένος είμαι". Τώρα θα τη δεις την πραγματική καταστροφή !

Καταρχάς το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Τσίπρας έχει τρεις αδυναμίες. 

Ο λόγος που γίνεται: Εδώ δεν έχουμε εθνικό θέμα και τίθεται  θέμα Συνταγματικής νομιμότητας. Φαντάσου ενόψει κάθε φορολογικού νομοσχεδίου, να γινόταν και από ένα δημοψήφισμα τύπου «θέλετε να σας βάλω φόρους;» Όχι θα απαντούσαν οι πολίτες και τα έσοδα του κράτους θα ήταν ματσάκια με 500ευρα που θα μας πέταγαν από τον Κένταυρο 8 οι Ελλοχίμ. Τα 50ευρα για την καθημερινότητα θα μας τα έστελναν οι Νεφελίμ. 

Το περιεχόμενο: Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς που θα διαπραγματεύετο υπό το φως του ηλίου, τελικά μας βγήκε Νταρθ Βέϊντερ και το τι κάνει εδώ και 5 μήνες, το μαθαίνουμε από τον ξένο τύπο, από διαρροές και από non-paper. Υπάρχει για το προτεινόμενο σχέδιο από την Ευρώπη μια επίσημη απόφαση από το Eurogroup; Το έφεραν στη Βουλή; Το έδωσαν επίσημα στη δημοσιότητα; Ούτε καν! Ούτε ξέρουμε τι είναι, ούτε το ξέρουμε όλο, και μαθαίνουμε μόνο τίτλους και παραγράφους. 

Ο χρόνος: Πως θα διοργανωθεί και θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα σε μόλις μια εβδομάδα; Δεν πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση; Debates; Ακόμα και οργανωτικά, μπορούμε να το υλοποιήσουμε; 

Το δημοψήφισμα διαλύει κάθε αμφιβολία, κάθε σκιά και κάθε ψεύτικη ελπίδα. Η ατμόσφαιρα καθαρίζει και όποιος δεν βλέπει τι συμβαίνει, ή είναι ηλίθιος, ή εγκάθετος, ή ζει σε ουτοπία. Εκτός και αν είναι τόσο εγωιστής όπως ήταν ο Χίτλερ που ακόμα και την τελευταία στιγμή αρνείτο να παραδεχθεί την ήττα του. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα είπε στον κόσμο ότι θα πάρει χρήματα από άλλες πηγές. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ρωσία που όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ αλλά ακόμα και τα αγροτικά μας προϊόντα πάλι εκτός Ρωσικής αγοράς έμειναν! Ξεφτίλα! 

Η κυβέρνηση Τσίπρα είπε στον κόσμο ότι δεν θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή μας πορεία αλλά θα πετύχει καλύτερους όρους με καλύτερη διαπραγμάτευση ώστε να ξεφύγουμε από τη μνημονιακή πολιτική και λοιπές βαρουφακικές μπαρούφες.  Η καλύτερη διαπραγμάτευση στα όρθια έφερε το αποτέλεσμα των 10 φορές χειρότερων μέτρων από αυτά του mail Χαρδούβελη. "Δεν υπάρχει περίπτωση να μας όχι η κυρία Μέρκελ". Το θυμάσαι; Και όχι είπε και τελεσίγραφο έδωσε. Συγκλονιστική επιτυχία, πράγματι. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα ανακοίνωσε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα έλεγε πως δεν είναι το «κανονικό» της  αλλά αυτό που μπορεί για το πρώτο διάστημα. Τελικά μας ζάλισε με τη δημιουργική ασάφεια, ξυνόταν επί 5 μήνες, άνοιξε την ΕΡΤ, προσέλαβε τις καθαρίστριες και πέρασε ύπουλα την Εθνολογική μας αλλοίωση με την ιθαγένεια. Την τελευταία στιγμή όταν η οικονομία μας είχε περάσει σε ύφεση, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών και στέγνωσε όλα τα δημόσια ταμεία και η κλεψύδρα τελείωνε, έκανε γιουρούσι και όποιον πάρει ο χάρος. 

Η εξαγγελία του δημοψηφίσματος είναι η παραδοχή της διαπραγματευτικής αποτυχίας της κυβέρνησης του Συριζα και ως κότες και λαγοί το βάζουν στα πόδια επιρρίπτοντας την ευθύνη στον κόσμο. 

Ακόμα και αυτή την ώρα εξακολουθούν να λένε παραμύθια. Άκουσα τον Λαφαζάνη στον Mega να δηλώνει ότι δεν τίθεται καν θέμα νομίσματος και ότι είναι απλώς η δημοκρατική βούληση του λαού. Άσχετος ή βλαξ; 

Δηλαδή αν πούμε όχι στη συμφωνία, τι περιμένεις να γίνει; Θα βρούμε τα χρήματα να πληρώσουμε το ΔΝΤ; Θα μας δανείσουν; Αν ναι, ποιος; Αν το κάνει κάποιος γιατί δεν το έκανε εδώ και μια εβδομάδα; Θα συνεχίσει η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να μας στέλνει ευρώ; 

Βγάλε τις τσίμπλες από τα μάτια και κατάλαβε το: Η κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου στις προτάσεις που η ίδια έστειλε, αυτές με τα 8 δις, επέλεξε τους φόρους. Όχι η Μέρκελ. Η κυβέρνηση επέλεξε την άγρια φορολογία, χειρότερη και από το μνημόνιο του ΓΑΠ, γιατί δεν θέλει επενδύσεις, δεν θέλει τον ιδιωτικό τομέα και της αρέσει η καλλιέργεια του κομματικού στρατού που θα διόριζε στο δημόσιο. Ο λόγος είναι ότι 5 μήνες τώρα τον παίζουμε. Η οικονομία από πλεόνασμα πέρασε σε ύφεση, ο λογαριασμός μεγάλωσε, μετά τη στάση πληρωμών του κράτους τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν δραματικά και όλο το συσσωρευμένο έλλειμμα φυσικά και δεν θα σου το πληρώσει η Μέρκελ και ο Ολάντ. Εσύ και εγώ θα το πληρώσουμε. Αντί λοιπόν να φτιάξουμε μια οικονομία παραγωγής και επενδύσεων χωρίς τις αρλουμπολογίες περι ξεπουλήματος, επιλέγουμε εκ νέου μια οικονομία με τεράστιο δημόσιο. 

5 μήνες ζούμε αμέριμνα, φάγαμε και το παραμύθι της υπερήφανης διαπραγμάτευσης και το χάσμα εσόδων – εξόδων μεγαλώνει καθημερινά. Σε μόλις 5 μήνες γυρίσαμε στον Μάιο του 2010 που η Ελλάδα χρεοκόπησε, άσχετα αν η «εγκληματική Ευρώπη» δεν μας άφησε να βιώσουμε την άτακτη χρεοκοπία και με απώλειες μεν αλλά σταθήκαμε στα πόδια μας. Τώρα που είναι όλοι έτοιμοι, δεν θα μας κλάψουν και ιδιαίτερα. Δίπλα μας ο Τούρκος παραμονεύει…  

Σε ότι αφορά τον καθεαυτό δημοψήφισμα: 

Αν οι πολίτες αποφανθούν ΝΑΙ στη συμφωνία είναι μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου που αναφανδόν πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ. Μετά από τέτοια σφαλιάρα θα μπορέσει ο Τσίπρας να κυβερνήσει; Θα μπορέσει να εφαρμόσει τους νόμους μιας τέτοιας συμφωνίας; Άρα θα πάμε σε εκλογές. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι για δύο μήνες θα τρώμε κουκουνάρια. Κλειστές τράπεζες, γενική στάση πληρωμών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κοινωνική αναταραχή. Μπορούμε να αντέξουμε δύο μήνες στο σκοτάδι; 

Αν οι πολίτες αποφανθούν ΟΧΙ τότε και οι Ευρωπαϊοι αποτινάζουν την έξωθεν κακή μαρτυρία καθώς θα μπορούν να πουν ότι «οι Έλληνες επέλεξαν» τη μοίρα τους. Θα πάμε στη δραχμή. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Σου τα έγραψα πριν από λίγες μέρες. Ξαναδιάβασε τα με υπαρκτό αυτό το ενδεχόμενο πια: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2015/06/blog-post_17.html 

Για αυτό και θα ψηφίσω ΝΑΙ σε αυτή την κακή συμφωνία παρά να πάω στο χάος της δραχμής.
 
Μπαίνουμε σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη τροχιά γύρω από τον πλανήτη του Θανάτου γιατί οι αχρείοι που μας κυβερνούν τζογάρουν με την Ελλάδα χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Εκτός και αν εξαρχής ήταν η αποστολή τους να επιφέρουν το χάος. Ή είναι τόσο υπερφίαλοι πια, που νομίζουν πως ο πλανήτης Γη θα καταστραφεί και για αυτό θα μας προσκυνήσουν. Κάτι τέτοιο πάντως δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Αντιθέτως ο κλοιός ολοένα και σφίγγει επικίνδυνα. 

Θέλω να ξαναπάει ο Βαρουφάκης στην Κρήτη, εκεί που τον αντιμετώπισαν ως σταρ και να δούμε αν θα τον αντιμετώπισουν έτσι και τώρα. Θυμάσαι το «μετά τη ρήξη να μας υποστηρίξετε». Αυτός όμως δεν έχει ανάγκη. Με το αυστραλιανό του διαβατήριο, μπαίνει στο αεροπλάνο και στην υγεία των κορόιδων.

Αν έχεις αφήσει χρήματα στην τράπεζα, ας πρόσεχες. Τόσο καιρό δεν κατάλαβες τι έρχεται; Σήμερα, Σάββατο, πετάξου στο σουπερ μάρκετ και πάρε μερικά πακέτα μακαρόνια να έχεις να τη βγάλεις και ο Θεός βοηθός. 

Αν και φοβάμαι πως απογοητευμένος και Αυτός από την κατάντια μας ως κοινωνία και ως χώρα, σιγά μη γυρίσει να μας κοιτάξει… 

Η Πόλις Εάλω…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια