Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



Είδα στο youtube το εκπληκτικό σατιρικό βίντεο των Γερμανών με τίτλο V for Varoufakis.

Αν δεν το έχεις δει ακόμα https://www.youtube.com/watch?v=Afl9WFGJE0M

Μελαγχόλησα.
Όχι για το βίντεο.
Για την Ελλάδα.

Δες το βίντεο και σκέψου τους αντίστοιχους δικούς μας σατιρικούς. Τον Λαζόπουλο, τον Κανάκη και όποιον άλλον θέλεις. Δεν αντέχει σε σύγκριση. Πόσο υποανάπτυκτοι και πόσο πίσω έχουμε μείνει;

Οι άνθρωποι δίνουν δωρεάν μαθήματα σάτιρας, σαρκασμού, αυτοσαρκασμού και χιούμορ. Όπως ήταν άλλωστε και στην Αρχαία Ελλάδα, άσχετα αν εμείς δεν έχουμε καμία σχέση. Οι Γερμανοί ξέρουν καλύτερα από μας τους προγόνους μας.

 Αν πάντως μπορώ να επηρεάσω έστω και έναν, παρακαλώ πολύ να μην τσιμπάτε από την αντιγερμανική προπαγάνδα. Είτε της σκουπιδο Bild, είτε διαφόρων εγχώριων ψευτοεπαναστατών του γλυκού νερού, που πουλάνε σουπερουαου πατριωτική μαγκιά μέσα από κάθε άκυρο blog, σε κάθε καμένο στάτους και σε κάθε γελοίο τουιτ. Μην ακολουθείς ως πρόβατο ότι σου λένε οι αυθεντικοί πνευματικοί ταγοί της εποχής μας, γνήσιοι υπερασπιστές του λαού και πάμπλουτοι Γιώργηδες της καθημερινότητας μας ( Αυτιάς, Τράγκας, Παπαδάκης ) και κάθε δημοσιογραφίσκος που πουλάει ελληνοτσαμπουκά με το ένα χέρι στο σπαθί και το άλλο στο τάμπλετ.

Θέλω να θυμίσω πως κάθε καλοκαίρι 3-4 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται και αφήνουν χρήμα στην Ελλάδα. Πάνω από 1 εκατομμύριο είναι οι Έλληνες που μένουν μόνιμα στη Γερμανία. Έλληνες αθλητές είναι πρεσβευτές μας στην πατρίδα του Γκαίτε και οι Γερμανοί αθλητές που κατέβηκαν στα μέρη μας πέρασαν ωραία στην Ελλάδα.

Λατρέψαμε τον Otto Rehhagel και αγαπήσαμε και μας αγάπησαν οι Ewald Lienen, Reiner Maurer, Michael Koch, Markus Münch, Patrick Femerling, Karlheinz Pflipsen, Stephen Arigbabu, Christian Welp και όσοι άλλοι Γερμανοί έπαιξαν στη χώρα μας. 

Δεν μας συμφέρει να βρίζουμε την Γερμανία όπως έβλεπα σε κάτι ανεκδιήγητα πανό σε πρόσφατες διαδηλώσεις. Δημιουργούμε πρόβλημα και στον τουρισμό μας και στους Έλληνες που ζούν εκεί.

Στο κάτω κάτω της γραφής, δανεικά για να τη βγάλουμε μετά τη χρεοκοπία του 2010 δεν μας έδωσαν ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Αμερικάνοι και τα 600 δις του Σώρρα έμειναν απο καύσιμα. Οι Γερμανοί μας έδωσαν, αυτοί μας κράτησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ώρες ώρες αισθάνομαι πως ένα ρημάδι ευχαριστώ κάποια στιγμή πρέπει να το πούμε.

Υγ. Ξέρω τι θα μου πεις: Η Siemens, ο Χριστοφοράκος μπλα μπλα μπλα. Συγγνώμη αλλά όταν αφήνεις την πόρτα ανοιχτή, μη διαμαρτύρεσαι αν μπει ο κλέφτης. Ας μην τον άφηνε η Ντόρα να φύγει.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια