Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

APLA PRAGMATA YANIS, SUGAR HONEY !



Καλώς ήλθατε στην υπέροχη Ελλάδα μας που περιμένουμε το καλοκαίρι και ο όχλος παραμένει αμέριμνος. Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω, που έλεγε και ο ΓΑΠ, τον κόσμο να είναι μεγαλόθυμος και ειλικρινά, μακάρι να μπορούσα να το έχω και εγώ αυτό το συναίσθημα. 

Σε δέκα μέρες ο Σύριζα που κατά τα άλλα ήταν πανέτοιμος να κυβερνήσει, με πρόγραμμα κοστολογημένο μέχρι ευρώ, με το μανιφέστο της Θεσσαλονίκης σημαία, θα κλείσει δύο μήνες στην εξουσία μαζί με τον Υπουργό Γενικής Επίθεσης, Πάνο Καμμένο.

Σε αυτό το διάστημα είδαμε: 

Εξαγγελίες στα κανάλια: Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου στον Γιάννη ( ε, δεν θα ξεχάσω και την ορθογραφία φίλτατε ) Βαρουφάκη καθώς κάθε εμφάνιση του είναι υπερπαραγωγή και όσκαρ καλύτερου σεναρίου στον Στρατούλη που σε κάθε του εμφάνιση στα κανάλια μοιράζει το λιγότερο 3 δις. 

Κοινοβουλευτική απραξία. Δύο συνεδριάσεις όλες και όλες, μια για την άρση ασυλίας του Γεωργιάδη και μια για τις πολεμικές αποζημιώσεις – Κατοχικό δάνειο. 

Βαφτίσια: Πρόγραμμα γέφυρα το μνημόνιο, brussels group και 3 θεσμοί την τρόικα και δημιουργική ασάφεια την έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου για την Ελλάδα. 

Υποκρισία: Δεν ξανασυζητάμε με την τρόικα αλλά μιλάμε τελικά, δεν ξανάρχονται στην Αθήνα αλλά τους καλοϋποδεχόμαστε μια χαρά, δεν θα μπαίνουν στα υπουργεία αλλά θα τους βρίσκουμε εμείς στο ξενοδοχείο και χαρήκαμε για τη γνωριμία. 

Τσακωμούς: Με τον Σόιμπλε, τον Ντάισενμπλουμ, τον Ραχόι, ακόμα και την Κύπρο!

Ψέματα: Εδώ και 3 εβδομάδες ακούμε κάθε Δευτέρα «μέσα στη βδομάδα φέρνουμε το τάδε νομοσχέδιο» και τίποτα δεν φέρνουν. Και από αυτά που λένε, σιγά μη δεχθεί το brussels group/3 θεσμοί/τρόικα την ΕΡΤ και προσλήψεις στο δημόσιο. 

Επικίνδυνες θέσεις: Μια γεύση πήραμε με το μεταναστευτικό την προηγούμενη εβδομάδα. Για αυτό είναι το μόνο που δεν τους κακολογώ γιατί την πολιτική των ανοικτών συνόρων, οι άνθρωποι τα έλεγαν ειλικρινά πριν από τις εκλογές. Τις διαμαρτυρίες δεν καταλαβαίνω. Επίσης, μπορεί να έχει περάσει στα ψιλά λόγω των eurogroup αλλά αυτοί οι τύποι στην παιδεία είναι παρανοϊκοί. 

Ας πούμε καλόπιστα ότι για όλα τα ανωτέρω φταίει η απειρία κυβερνητικών ευθυνών και ότι είναι φρέσκια η κυβέρνηση και πρέπει να περιμένουμε. Μάλιστα. 

Ερώτηση: Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, άλλαξε σε κάτι η ζωή μας; Όχι. Ο κόσμος όμως παραμένει αχαουχα γιατί προς το παρόν δεν έφτασε ο λογαριασμός στην πόρτα μας. 

Η οικονομία μας είναι σε δεινή θέση; 

Είναι. 

Γιατί είναι; 

Γιατί θέλαμε να κυβερνήσουμε τώρα, ρίξαμε τον παλιάνθρωπο τον Σαμαρά, η αξιολόγηση δεν έκλεισε, τα 7,5 δις δεν μας τα έδωσαν – ούτε ένα ευρω δεν πήραμε - η αγορά στην αρχή πάγωσε λόγω των εκλογών και τώρα έπεσε σε τέλμα γιατί όλα πήγαν πίσω και αφού βάλαμε χέρι στα αποθεματικά των ταμείων και κάναμε στάση πληρωμών σημαίνει ότι δεν έχουμε ούτε για τσίχλες. 

Χρειαζόμαστε χρήματα; 

Προφανώς. 

Ποιος θα μας τα δώσει; Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Εβραίοι ή οι Ευρωπαίοι; 

Πιο προφανώς οι Ευρωπαίοι. 

Και μας τα προσφέρουν χαλαρά; 

Όχι φυσικά. Θα πρέπει πρώτα να ψηφίσουμε μέτρα. 

Τα μέτρα θα είναι σαν τα προηγούμενα; 

Όχι βέβαια! Ακόμα χειρότερα καθώς από τα μέσα Νοεμβρίου που έγινε ξεκάθαρο με τις Χαϊκάλειες – τι απέγινε αυτή η ψυχή; - καταγγελίες πως δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να βγει πρόεδρος της δημοκρατίας και πάμε για εκλογές, τα οικονομικά του κράτους έκαναν κάθετη εφόρμηση στον πάτο.

Άρα για να επανέλθω στον πρόλογο, πως ρε αδέρφια νοιώθετε αισιόδοξοι; 

Αφού ή θα πέσουμε από τον γκρεμό ( χρεοκοπία ) ή θα πρέπει να έρθουν και άλλα δυσβάσταχτα μέτρα καθώς όχι μόνο χρειάζεται να ενισχύσουμε τα δημόσια έσοδα αλλά να ρεφάρουμε και το προηγούμενο κάκιστο τρίμηνο !!!

Αν τα πάρει τα μέτρα ο Αλέξης, θα περάσουν; 

Κατανοώ και σχεδόν συμπαθώ τα βαφτίσια αλλά είτε από τον Σύριζα που πληθαίνουν οι επικριτικές φωνές ( Ζωή, Γλέζος, Μητρόπουλος, Λαπαβίτσας, συνιστώσες ) είτε από τους εξεγερμένους απελπισμένους που θα δουν το τρένο με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης να πηγαίνει στο Κάιρο, η κυβέρνηση του Αλέξη θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει. 

Όσο καθυστέρηση και αδράνεια να παίξεις, κάποια στιγμή ο διαιτητής σφυρίζει και έρχεσαι αντιμέτωπος με το αποτέλεσμα  του αγώνα… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Η επόμενη συγκέντρωση ανάσας και αξιοπρέπειας δεν ξέρω αν θα γίνει και πότε αλλά το καλύτερο μέρος είναι κάτω από το ξενοδοχείο που διαμένει η τρόικα. Συγγνώμη, οι 3 θεσμοί εννοούσα. Εε.. λάθος το Brussels group ήθελα να πω. 


O Ήσυχος είπε για 400.000 έγγραφα της Βερμαχτ που έχουν όλες τις αποδείξεις για να πάρουμε χρήματα. Οι Γερμανοί έμειναν στην Ελλάδα 3 χρόνια. Άρα 370 έγγραφα περίπου ημερησίως;; Ούτε πρακτορείο ειδήσεων να ήταν!


Η Lazard προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της Γιανημ; Εταιρεία συμβούλων ήξερα ότι είναι, όχι η κιβωτός του κόσμου!


Πρώτη φορά Αριστερά ρε φίλε για να γουστάρουμε! Ηρακλής Τσίπρας: Διορισμός στο ΥΠΕΞ. Τσουκαλάς, αποτυχημένος πολιτευτής: Διορίστηκε ως γενικός γραμματέας στο Ανάπτυξης. Αρχοντικά! 


Το κίνημα δεν πληρώνω ανήκει στις συνιστώσες ή θα πρέπει να το διαγράψετε;;


Κατάπτυστος ο Χαρδούβελης, καμία αντίρρηση. Οι δικοί σας όμως και ο πνευματικός ταγός Λάκης θα τα φέρουν μέσα στα λεφτά τους; 


Ποιο προϊόν είναι αυτό που δεν έχει σημασία αλλά και φέρνει τόσο μεγάλα έσοδα για να καλύψει τρύπες ώστε να του φορτώσετε τον ΦΠΑ;;; 


Αλήθεια, τι απέγινε η εξαγγελία για τη  ΜΟΜΑ; Έσβησε από τον χάρτη; 


Που είναι όλα μαζί τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς; Στη μισθοδοσία του Μαρτίου ούτε καν τη δόση δεν πήραν! Η ΕΔΕ σας κύριε Καμμένε δεν έβγαλε ακόμα πόρισμα; 


Τελικά για πες μου: Ήταν κινδυνολογία ότι θα αδειάσουν οι τράπεζες; 20 δις φτερούγισαν! Ήταν τρομοκρατία ότι η Ευρώπη θα μας πει όχι; Και όχι είπε και ούτε ένα σεντ δεν μας έδωσε! Ήταν εμπόριο φόβου ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν επρόκειτο να εφαρμοστούν; Bye bye 60% κούρεμα και adios διεθνή επιτροπή λογιστικού ελέγχου! 

Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω πότε θα σταματήσει η αβάντα των ΜΜΕ. Ο όμιλος news247 μέχρι χθες έκοβε σχεδόν κάθε αρνητικό σχόλιο απο τους αναγνώστες για την κυβέρνηση. Παίζει φόλα Συριζα αλλά δειλά δειλά αφήνει και μερικά αντίθετα σχόλια... Το REAL GROUP του Χατζηνικολάου παραμένει πιστό στις Συριζοκολακείες. Παρομοίως και η ΝΕΡΙΤ. Να δω πότε οι δημοσιογράφοι θα αγγίξουν την κυβέρνηση. Μόνο το "Πρώτο Θέμα" κρατά ίσες αποστάσεις. Και έχει τον Μακρυγιάννη και λοιπούς που γλείφουν πατόκορφα αλλά και αρθρογράφους από την άλλη πλευρά.


Όπως πάει το πράγμα ή θα παρακαλάνε τον Σαμαρά να γυρίσει ή έρχεται ο Μιχαλολιάκος με αίμα και τιμή…





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια