Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

INTERSTELLAR



Θυμάμαι για πολλά χρόνια, όταν ο Τζόρνταν σταμάτησε, το ΝΒΑ για να μη χαθεί τελείως το ενδιαφέρον, να προσπαθεί να χρίσει πολλούς διαδόχους. Δωσ΄του από δω ο νέος Τζόρνταν, από κει, πιο πέρα, πιο κάτω και τελικά κανείς δεν ήταν διάδοχος και Τζόρνταν παρέμεινε ένας. Νυν και αει. 

Παρομοίως βλέπω ότι στη βιομηχανία του κινηματογράφου υπάρχει η ανάγκη να οριστεί ο διάδοχος του Κιούμπρικ. Το όνομα αυτού Κρίστοφερ Νόλαν. 

Ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί. Σκηνοθετεί μεγάλες ταινίες σε διάρκεια, το παλεύει, βάζει μηνύματα, αμερικανιές, εφε, μοντάζ, μουσικές με τον Ζίμερ, νοήματα απτά, βαθιά, οριζόντια, κάθετα, διαγώνια, οβάλ και τελικά δεν. Κιούμπρικ δεν είναι. 

Αν δει κανείς ψυχρά το Interstellar, μπορώ να πω ότι είναι ένα θέαμα να πάρεις πχ την κοπέλα σου και να πάτε να περάσετε ένα ευχάριστο τρίωρο. Φροντίστε να μην έχετε πιεί πριν καφέ ή νερό γιατί αν χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα, ας προσέχατε. Ντεν έχει διάλειμμα καρντιά μου!

Η ταινία είναι ένα γεμάτο σύνολο πολλών μικρών ταινιών μαζί. Η μια είναι το διαστημικό κομμάτι με θεαματικά πλάνα. Η άλλη είναι η σχέση του πατέρα με την κόρη. Η άλλη είναι οικολογία και αγάπη στον πλανήτη γη. Ενδιάμεσα βάλε βαριά επιστήμη, αμερικανιές – πιο αφελής πεθαίνεις – happy end και έχεις μια ταινία που πιάνει αυτόν που θα ψάξει το φοβερό και τρομερό νόημα και αυτόν που θα διασκεδάσει. 

Κιουμπρικοφέρνουμε και λίγο, εδώ ο Χαλ είναι καλός, βάζουμε και τα φιλοσοφικά ερωτήματα και καταλήγουμε ότι το inception με τον Ντι Κάπριο ήταν απείρως καλύτερη ψυχοπαράνοια. Καλός ο Μακόναχι ( καλύτερος ο Χανκς σε αντίστοιχο διαστημικό ) πολύ καλή η Τσάστεϊν, μέτρια η Χάθαγουεη. Κρίμα γιατί έχει υπέροχο πρόσωπο αλλά δεν το χει. Για μουσική και φωτογραφία δεν το συζητάω, this is Hollywood

Υπερπαραγωγή, συναίσθημα, θέαμα και στο τέλος ξαναμαθαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι η αγάπη σώζει τα πάντα, την ανθρωπότητα, το σύμπαν, τον πατέρα, την κόρη, εσένα και εμένα. Και χάρηκα. 

Μου αρέσουν οι ξεκάθαρες ταινίες. Θες αδερφέ να κάνεις διαστημική ταινία να χαζεύουμε το σύμπαν; Θες να μας πεις για τον πατέρα που εγκαταλείπει τα παιδιά του για κάποιο ανώτερο σκοπό; Μάλιστα, να το δω. Θες να μας πεις για τον πλανήτη που καταστρέφεται;

Όλα μαζί και τίποτα, τελικά το μπλέκει, το ξεχειλώνει και το κάνει σαν ένα τεράστιο μπέργκερ από τα μακντοναλντς. Όσο το τρως, το απολαμβάνεις και μόλις τελειώσεις δεν σου αφήνει τίποτα. 

Αν θες να βγεις με την κοπέλα σου, ή αν θες να πας δεύτερο ραντεβού με μια κοπέλα που γουστάρεις και την «ψήνεις», να πας εκεί, είναι μια χαρά ταινία. Αν είσαι παντρεμένος και με τη γυναίκα σου έχετε καιρό να βγείτε και θέλετε να πάρετε μια ανάσα από τα βάρη του καθημερινού βίου, επίσης είναι μια εξαιρετική επιλογή. 

Στα δικά μου μάτια μοιάζει με μια καταπληκτική polo μπλούζα που είναι ξεχειλωμένη. Την κοιτάς και τη γουστάρεις και μόλις τη φορέσεις ξενερώνεις. 

Με άριστα το δέκα: 5



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια