Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΦΕΡΝΑΡΔΟΝ ΣΑΝΤΟΣ ΕΝΤΑΥΘΑ



Αγαπητέ κόουτς, 

Εμείς οι δύο θέλουμε κάτι κοινό. Να κερδίσει η Ελλάδα με την Ιαπωνία. 

Ε; 

Ναι. 

Συμφωνούμε. 

Επειδή είδα κάτι ψιλά από Ιαπωνία με Ακτή Ελεφαντοστού αμήν δε λέγω ημίν, ο μοναδικός τρόπος για να τους κερδίσουμε είναι ο εξής:

Παίζουμε το στιλ που ξέρουμε, μας ταιριάζει, μας αρέσει και μας έχει χαρίσει διακρίσεις.
Άμυνα με ξαφνικές άμυνες και 1-0

Οι Ιάπωνες τρέχουν περισσότερο από εμάς, ούτως ή άλλως. Αν πάμε με να τους αντιμετωπίσουμε στα σημεία που είναι καλοί θα φάμε άλλα 3 γκολ. 

Προτείνω λοιπόν να παίξουμε με το σύστημα 4-5-1. 

Εφόσον δεν έχουμε τους επιθετικούς μας σε καλή κατάσταση, κορυφή να παίξει ο Σαλπιγγίδης. Άφησε τον εκεί να τρέχει και αν στραβώσει το πράγμα να μπορείς να βάλεις δύο σεντερ φορ.
Γέμισε το κέντρο σου με χαφ, να αμυνθείς σωστά, να αντιμετωπίσεις με έναν παίκτη παραπάνω τους πιο αθλητικούς Ιάπωνες, να έχεις έναν παραπάνω παίκτη στο κέντρο,  ώστε μετά να κάνεις άνετες αλλαγές. 

Τερματοφύλακας ο Καρνέζης. 

Η αμυντική τετράδα: Βύντρα, Παπασταθό, Μανωλάς, Χολέμπας

Στο κέντρο: Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Κονε, 

Κορυφη: Σαλπι. 

Ο Τοροσίδης με την Κολομβία ήταν καλός. Όμως με αυτούς τους τρελούς που τρέχουν συνέχεια δεν μπορείς να του αφήσεις ολόκληρη την πλευρά να την καλύψει μόνος του. Βάζεις πίσω του τον Βύντρα και κερδίζεις στο κέντρο έναν επιπλέον παίκτη για να μαρκάρει που μπορεί και να επιτεθεί χωρίς να σκέφτεται τις επιστροφές και να τρομάζει. 

Τον Κατσουράνη τον βάζεις για να μαρκάρει είτε σε σετ παιχνίδι μπροστά από τα στόπερ είτε αν έχει ανέβει κάποιο μπακ, να καλύψει τη θέση του. Τον χρειάζεσαι επίσης και τα στημένα. Δεν θέλω ούτε να δημιουργεί, ούτε να τρέχει. Δεν μπορεί. Θέλω την εμπειρία του και την ποδοσφαιρική εξυπνάδα του. 

Ο Καραγκούνης χρειάζεται για να κόβει το ρυθμό, να κερδίζει φάουλ, να δημιουργεί. Είναι ο ιδανικός παίκτης για να σπάσει τα νεύρα των Ιαπώνων και να τους οδηγήσει σε ποδοσφαιρικό σεπουκου.

Οι Μανιάτης και Κονέ, μπορούν να κάνουν ότι και με την Κολομβία. 

Θέλω να δω τον Χολέμπας να συνεργάζεται με τον Κονέ αυτή τη φορά και έχω κατά νου ότι σε αυτό το παιχνίδι ίσως θα μπορούσε να φανεί πάρα πολύ χρήσιμος στη ροή του αγώνα ο Χριστοδουλόπουλος. 

Στο πρώτο που λες ημίχρονο τους αφήνουμε τη μπάλα. Γύρω γύρω όλοι. Αν φάμε γκολ έχουμε να βάλουμε Φετφατζίδη, Μήτρογλου, Σαμαρά και Γκέκα. 

Γνωρίζω πως με το σύστημα μου, με κόπο ανεβάζω 5  παίκτες στην επίθεση. Δεν πειράζει, αυτό θέλω. Να σκυλιάσουν οι Ιάπωνες, να τους βγει η γλώσσα ανάποδα και μετά να περάσω μέσα τους επιθετικούς μου. Ακόμα και να μου στραβώσει το παιχνίδι, να έχω φρέσκους  επιθετικούς παίκτες να ρίξω στη μάχη. 

Αμαρτίαν ουκ έχω κύριε Φερνάρδε μου. 

Σου τα είπα και άμα θέλεις, κάνε τα να κερδίσουμε. 

Αλλιώς συνεχίζουμε να βγάζουμε ενδιαφέρουσες selfies.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια