Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

COSTA NAVARINO



Μη με ρωτάς πως πήγα σε ένα ξενοδοχείο που ούτε καν θα πέρναγα απέξω, έτυχε, μου κατσε, πήγα. 

Οφείλω να ομολογήσω πως είναι εντυπωσιακό. Μιλάμε για μια πολιτεία εν είδει χωριού με ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Αν είναι να πας για 2 μέρες ( όπως εγώ ) μην πας καθόλου! 

Είναι τόσο πολυδαίδαλο, με τη διαδρομή της διαδρομής,  τόσο πολύ μπερδεύεσαι που μετά τη δεύτερη ίσως και τρίτη μέρα θα το απολαύσεις! Αν είναι για να φας να χρειάζεται να περπατήσεις δέκα λεπτά με ένα τέταρτο, άστο καλύτερα! 

Μου έκανε εντύπωση ότι αν και η κατασκευή του είναι με ζεστά υλικά, δηλαδή με πέτρα, ξύλο και με πολύ πράσινο, εμένα μου έβγαλε κάτι τόσο ψυχρό που θα ξαναπάω μόνο αν το μηνιαίο μου εισόδημα φτάσει τα 3.000 ευρώ και έχω και 2-3 παιδιά! 

Είναι τόσο χαοτικό με διαδρόμους επί διαδρόμων που σου έρχεται να ενοικιάσεις αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια που κυκλοφορούν παντού για όσες μέρες θα είσαι εκεί! 

Κάποιος που έχει βαρύ πορτοφόλι με οικογένεια θα λατρέψει το μέρος. Όλα υπό έλεγχο, με πισίνες, παιδική χαρά, εστιατόρια, άπλα, παραλία λίγο πιο κάτω, waterland και στην ανάγκη όλο και κάποιος πρόθυμος υπάλληλος με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κάνει μια μεταφορά αν χρειαστεί. 

Το Costa Navarino είναι πανάκριβο. Το σουβλάκι κοστίζει …5,5 ευρώ! Και το μπουκαλάκι το νερό ….3,20 !!!! Απαράδεκτο ότι σου χρεώνουν το ιντερνετ στα δωμάτια και θα πρέπει να πας στο σαλόνι για να έχεις δωρεάν πρόσβαση! Μπορεί να έχει τη φιλοδοξία να σε κάνει να αισθάνεσαι πως σου παρέχει τα πάντα αλλά σε ότι αφορά τα καταστήματα που διαθέτει αυτή η μικρή πολιτεία, λείπει ένα μίνι μάρκετ ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Θα πρέπει να βγεις έξω αλλά αν το ξενοδοχείο έχει πληρότητα οι θέσεις πάρκινγκ δεν φτάνουν οπότε θα πρέπει να προσευχηθείς εις Κύριον.  Ή να το αφήσεις μακριά στο ελικοδρόμιο και να έρθει κάποιος με το αμαξάκι να σε πάρει να σε πάει στο δωμάτιο σου. 

Σε μια βόλτα σε διπλανό χωριό έπιασα την κουβέντα με μια συμπαθή κοπέλα που κάνει κρέπες που μου παραπονέθηκε πως όσοι διαμένουν στο costa navarino δεν βγαίνουν «έξω». Κοντόφθαλμη. Έστω και 3 άνθρωποι να βγούν έξω, κέρδος είναι. 

950 άνθρωποι εργάζονται εκεί, ως επι το πλείστον της τοπικής κοινωνίας και η περιοχή έχει διαφημιστεί παγκοσμίως ενώ  δεν την ήξερε άνθρωπος. Απλώς δεν απευθύνεται στον μέσο πολίτη. 
Ένα μεγάλο μπράβο στον διευθυντή προσωπικού. Οι υπάλληλοι μου άφησαν εξαιρετική εντύπωση. Δεν είχαν ούτε μούτρα, ούτε αυτό το ψεύτικο χαμόγελο που πρέπει να έχουν. Ισα ισα είχαν κάθε καλή διάθεση να σου εξηγήσουν τι και που, πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν, με χιούμορ, να σου πουν  και μια ανθρώπινη κουβέντα παραπάνω,  και όλοι με φιλότιμο να βοηθήσουν σε μια δυσκολία χωρίς το αποστειρωμένο, «δεν ξέρω, να ρωτήσω/δεν είναι δική μου δουλειά/ζητήστε τον τάδε να σας πει» και όλα αυτά που έχουμε ακούσει κατά κόρον. 

Ίσως να το καταλαβαίνουν και μόνοι τους πως η κρίση θέλει εξυπηρέτηση, ίσως επειδή είναι της τοπικής κοινωνίας, να την πονάνε τη δουλειά, ίσως να τους έχει γίνει ενδελεχής εκπαίδευση. Ότι και να είναι, όλα μαζί και τίποτα, μπράβο τους! 

Θα σου μαρτυρήσω και ένα μυστικό: Δεν επιτρέπεται να σου κάνουν ξενάγηση με τα ηλεκτρικά αμαξίδια ( η μεταφορά επιτρέπεται, όχι η ξενάγηση ) - ( θέλεις τουλάχιστον δύο ώρες για να το περπατήσεις όλο ) – ειδικά αν πας για μια – δύο μέρες και θέλεις πάρεις μια ιδέα για το πώς είναι όλο το συγκρότημα των 20 εστιατορίων και μπαρ, καταστημάτων, υπαίθριου κινηματογράφου και διώροφων κατοικιών - με πολλές απο αυτές να έχουν ατομική πισίνα,  το κόλπο είναι το εξής: 

Φτάνεις στην υποδοχή ( στα νέα ελληνικά το λέμε και ρεσεψιόν ) και σου δίνουν χάρτη για το λαβύρινθο τους. Ε, διάλεξε δυο μεγάλες διαγωνίους τύπου θέλω να πάω από δω εκεί να σε πάνε με το αμαξάκι και το είδες!!! 

Από τις φωτογραφίες που τράβηξα, διάλεξα τις καλύτερες και τις ανέβασα εδώ:

 COSTA NAVARINO

Αν σου αρέσει κάποια, μπορείς να την κλέψεις ελεύθερα. Τα πνευματικά δικαιώματα δεν με ενδιαφέρουν, απλώς απευθυνόμενος στο φιλότιμο σου, αν τη στείλεις ή τη χρησιμοποιήσεις, να αναφέρεις ότι τη βρήκες στο www.suspect.gr  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια