Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ



Διάβασα στον παγκόσμιο ιστό για το site  http://www.ermis.gov.gr/ που λέει ότι μπορείς να κάνεις εγγραφή και να έρχονται στον υπολογιστή σου περί τα 100 πιστοποιητικά από το ΚΕΠ αποφεύγοντας τις ουρές και τη γραφειοκρατία. 

Τι ωραία τι καλά, έκανα την ηλεκτρονική εγγραφή αλλά θυμήθηκα πως το δημοσίευμα έλεγε ότι πρέπει να πας σε ένα ΚΕΠ αυτοπροσώπως με την ταυτότητα σου ώστε να γίνει η ταυτοποίηση.
Έψαξα στο συγκεκριμένο site, δεν βρήκα καμία τέτοια οδηγία. 

Έστειλα mail το οποίο αρκετές μέρες μετά, ούτε καν απαντήθηκε. 

Επειδή είμαστε υπερσύγχρονοι, αποφάσισα να λειτουργήσω με τον πατροπαράδοτο τρόπο και πήρα τηλέφωνο στο ΚΕΠ της γειτονιάς μου. Μου είπαν ότι έπρεπε να περάσω με την ταυτότητα μου. 

Όταν έφτασα, η πρώτη έκπληξη που με περίμενε ήταν όταν με ρώτησαν: «θέλετε να παρακολουθείτε και τα ένσημα του ΙΚΑ;» Τι είχα τι έχασα σκέφτηκα και απάντησα θετικά. «Ναι, αλλά θα πρέπει να μας φέρετε και το βιβλιάριο υγείας. 

Έφυγα και πήγα να το πάρω. Ας όψεται λέω, ελληνικό δημόσιο είναι, τι να κάνεις, μια φορά θα είναι αυτή η διαδικασία, ας πάει στην ευχή του Αλλάχ. 

Τη δεύτερη φορά μου είπαν: «χμμμ ναι, ξέρετε, δεν μπορούμε να κάνουμε την ταυτοποίηση γιατί πρέπει να περάσουν ….5 εργάσιμες μέρες»!!!!!! 


Μα είναι δυνατόν, πέντε μέρες, τι στο κέρατο τις θέλουν; Σε ένα online σύστημα, οποιαδήποτε εγγραφή φαίνεται αμέσως! 

Αφού μου πέρασε ο θυμός, μετά απο ....10 μέρες για να είμαι σίγουρος, ξαναπήγα. Ευτυχώς με βρήκαν αλλά μου είπαν πως αυτή την περίοδο η συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμεύει μόνο, χαχαχαχαχα, δεν κρατιέμαι, χαχαχαχαχα μόνο για την παρακολούθηση των ενσήμων και για χαχαχαχαχα -  μουαχαχαχαχα, τίποτα άλλο!!!! Ε, λέω και εγω, δεν ...μπιιιιιπ, μια και ήρθα ας κάνω την ταυτοποίηση... Μπορεί στο μέλλον να ενσωματωθούν και άλλες λειτουργίες. Χαχαχαχαχα, τι λέω θέε μου, χαχαχαχ! Μπα σε καλό μου πια!

Αναρωτιέμαι μερικά χαζά και εγώ:

Ήταν μεγάλος κόπος για αυτή τη διαδικασία να υπάρχουν σαφείς οδηγίες χρήσεως και ευκρινώς γραμμένες στο site τους; Για τη διαδικασία ταυτοποίησης αναφέρομαι και για τις 5 εργάσιμες και για το βιβλιάριο του ΙΚΑ. [ΣΣ. ΕΟΠΥΥ δεν θα το πω ποτέ ] 

Ήταν μεγάλος κόπος να απαντήσουν στο mail μου μετά από μερικές μέρες; 

Είναι τόσο μεγάλος κόπος να βάλουν πραγματικά και όχι εικονικά τα πιστοποιητικά που χρειάζεσαι να τα παίρνεις στο σπίτι σου; 

Ευρώπη σου λέει μετά! Κάντε μας τη χάρη, σας παρακαλώ δηλαδή! 

Μετά σε ρωτάω: Όταν ακούς για απολύσεις στο δημόσιο και μεταρρυθμίσεις, είναι για να τους λυπάσαι; Είναι δυνατόν για μια τόσο απλή ηλεκτρονική διαδικασία να πρέπει να πας τρεις φορές στο ΚΕΠ; 

Τόση ξεφτίλα πια στην βορειότερη χώρα της Αφρικής; 

Μη νομίσεις ότι είναι κάτι απλό και πεις «έλα μωρέ τώρα, από  τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδι είναι ένα ανοιχτά πέρνα μια βόλτα, τι θα πάθεις;»

Στα ΚΕΠ πηγαίνουν αλλοδαποί και προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τις διάφορες διαδικασίες. Αγγλικά δεν ξέρουν, ελληνικά ψιλολίγα και τελοσπάντων, περίμενα μια κυρία 20 λεπτά και άκρη δεν έβγαινε με την υπάλληλο! 

Η πλάκα είναι πως αν δεις τη σελίδα αριστερά έχει και ένα βραβείο που πήρε η εν λόγω ιστοσελίδα το 2009. 

Ξένοι τους το έδωσαν, δεν ήξεραν…  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια