Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΥΡΟΣ.



Φτάσαμε, στην πιο κρίσιμη μέρα. Ψηφίζουμε ως πολίτες με το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν μιλάμε ούτε για πολιτική τρομοκρατία ούτε μια συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση..

Είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων 40 χρόνων. 

Όλοι ξέρουμε λίγο ως πολύ τι συμβαίνει, δεν έχουμε άλλοθι, ούτε δεν ήξερα, ούτε δεν γνώριζα, ούτε με γελάσανε και την πάτησα. Η πληροφορία είναι διάχυτη και καθένας πράττει ανάλογα με το συμφέρον του, πόσο τον νοιάζει η Ελλάδα και τι κουβαλάει στο κεφάλι του.  

Με το παρόν θέλω να καταθέσω τις επιθυμίες μου. Τι θέλω να συμβεί. Δεν μπορώ να προβλέψω, ούτε έχω μαντικές ικανότητες ούτε πρόσβαση στις μυστικές δημοσκοπήσεις. 

Δεν θέλω πολλά κόμματα στη Βουλή. Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει και ως γνωστόν τα κοκόρια αδυνατούν να συνεργαστούν. Κανένα κόμμα δεν θα έχει 40% για να σχηματίσει κυβέρνηση και είναι πιο εύκολο να συνεργαστείς με έναν παρά να κάνεις συμμαχία με πέντε. 

ΠΑΣΟΚ: Πιστεύω πως δεν έχει τιμωρηθεί αρκετά για τη διακυβέρνηση του. Ένα ποσοστό γύρω στα 10% είναι μια χαρά. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγουν όλοι οι δεινόσαυροι του παρελθόντος και να επέλθει ολική ανανέωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. 

ΚΚΕ: Τους σιχάθηκα με το «δεν συνεργάζομαι» και με οποιαδήποτε μορφή και σύνθεση, δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Παλαιολιθικοί, έχουν ηθελημένη άγνοια της κατάστασης και κοιτάζουν μόνο να είναι στην απέξω για να κάνουν απεργίες και για μια ακόμα φορά, στείρες γκρίνιες. Θέλω να μείνουν εκτος Βουλής.  Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα και το έδειξαν με τις διερευνητικές εντολές αλλά και τις εν γένει προτάσεις τους. 
 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Τους θέλω στη Βουλή. Να έχουν 10 βουλευτές. Όπως υπάρχουν τόσοι ανθέλληνες ( Ρεπούση, Τατσόπουλος, Ψαριανός ) ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να υπάρχουν και αυτοί. Να τους δοκιμάσουμε ρε αδερφέ. Έχουμε στείλει στη Βουλή ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλες, σεξολόγους, ποδοσφαιριστές που έχουν τσακωθεί με την άρθρωση, ε, ας πάνε και αυτοί. Δεν κινδυνεύει το πολίτευμα μας με 10 της Χρυσής Αυγής. Το 10 δεν είναι τυχαίο. Δεν θέλω να βγάλουν 30 βουλευτές γιατί η ξαφνική δύναμη θα τους κάνει κακό. Όπως ο ενθουσιασμός έφερε το εγερθητι και τις γροθιές του Κασιδιάρη, το να βγάλουν 30 βουλευτές, είναι πολύ νωρίς. Αν αξίζουν, μπορούν να εκλέξουν περισσότερους την επόμενη φορά. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Γενικά δεν μου αρέσουν τα υβρίδια. Προτιμώ τα αυθεντικά κόμματα. Φαντασμαγορικές οι ρητορείες του Καμμένου και ο εθνικός λόγος, αλλά το non paper με τα υπουργεία που έχουν το ψωμί ( άμυνα και ενέργεια ) και το «ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι» είναι ξεφτίλα και κατάντια. Μια γερή σφαλιάρα τους αξίζει. 4-5 % καλά είναι. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ομοίως με τους Καμμένους. Το κόμμα της Ρεπούση, ενός άτολμου να αναλάβει μια ευθύνη Κουβέλη, που κρύβεται πίσω από τον Τσίπρα. Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα μόρφωμα άχρωμο, άοσμο και ολίγον όπου φυσά ο άνεμος. Άντε και αυτοί κοντά στο 4% και πολύ είναι.
ΣΥΡΙΖΑ: Θέλω είτε να πάρουν 3% είτε 40%. Δεν μου αρέσουν τα μεσοβέζικα. Αν είναι να πάμε στην καταστροφή, να πάμε όλοι γιατί το γουστάρουμε και γιατί το ψηφίσαμε. Αλλιώς να αποδοκιμαστεί εκκωφαντικά. Δεν θέλω τον Τσίπρα να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής. Ή να γίνει κυρίαρχος γιατί πείθει ή να βουλιάξει. Να δούμε και πόσοι Έλληνες πιστεύουν ακόμα από τις οικονομικές υποσχέσεις και πόσοι Έλληνες αδιαφορούν για τα εθνικά μας θέματα. 

ΝΔ: Δυστυχώς, με πολύ βαριά καρδιά, με πόνο ψυχής, λίγο πριν τον εμετό, λέω ότι είναι η μόνη λύση. Ότι και να πεις έχεις δίκιο. Σιχαμένη η Μπακογιάννη, γρονθοκοπημένη από το στραπάτσο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και πρώτη και καμαρωτή στο Επικρατείας. Ο άρχοντας των 45αριών Ψωμιάδης, επικεφαλής στη Β. Ελλάδα. Ένδεια στελεχών και τρομακτικές ευθύνες στο κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας και σε οικονομικό και σε ηθικό επίπεδο. Όμως είναι η μόνη. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Προτιμώ να έχω λιγότερα ευρώ και κάποιον να βρίζω, παρά να γυρίσω στη δραχμή και να καταστραφώ ολοσχερώς. Δεν γουστάρω τη ΝΔ αλλά αν είναι να πέσει στα χέρια του Τσίπρα και των πεφωτισμένων συνιστωσών, άστα να πάνε. 

Ο Καρατζαφέρης δεν μου λείπει, ούτε επιθυμώ τους οικολόγους και τον Τζήμερο. Εντάξει, αρκετά κόμματα έχουμε, φτάνει.

Κυριακή κοντή, μα πολύ κοντή, γιορτή…

Καλή τύχη στην Ελλάδα μας…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια