Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΓΚΕΚΑ, ΚΛΠ


Στην πολύπλοκη ζωή μας λες ότι εντάξει, κάποια πράγματα μπορείς να τα δεις έτσι, κάποιος άλλος αλλιώς,  δεν πειράζει, μια χρυσή τομή με λίγη καλή διάθεση θα τη βρούμε. Μερικά άλλα ζητήματα παραμένουν παγκόσμιες σταθερές και δεν επιδέχονται πολλών ερμηνειών. 

Μια γυναίκα είναι έγγυος ή δεν είναι,  μέχρι σήμερα δεν υπήρξε λίγο πεθαμένος και η βαρύτητα εντος της Γης παραμένει ως εχει από καταβολής κόσμου. 
Το σημερινό θέμα αφορά τη δεύτερη κατηγορία. Όταν για μένα ενας αθλητής αρνείται να παίξει για την Εθνική ομάδα είναι προδότης. Ας τον λένε όπως θέλει, ας είναι και ο συμπαθής κατά τα άλλα Δημήτρης Διαμαντίδης. 

Αποχώρηση από την Εθνική ομάδα μπορώ να την καταλάβω αν τίθεται θέμα υγείας ή μιας προχωρημένης αθλητικά ηλικίας και ο αθλητής καθώς βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, πρέπει να προστατεύσει το σώμα του και αντε να κάνει το τελευταίο του συμβόλαιο. Πάει στην ευχή, του κάνουμε μια τιμητική αποστρατεία και τον ευχαριστούμε πολύ. Όπως ο Γιαννάκης που αποχώρησε στα 37 του και ο Νικοπολίδης που επίσης άφησε την Εθνική στα 37.

Τι είναι πιο μεγάλο και πιο σπουδαίο; Ο σύλλογος ή η Εθνική. Η ερώτηση δεν απευθύνεται στον άρρωστο οπαδό οπότε η απάντηση είναι προφανής. 

Γιατί αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι τύποι που εχουν χρήματα για 5 γενιές μετά από αυτούς, δεν αποχωρούν από τις ομάδες τους; Τι είναι η Εθνική Ελλάδος, χωράφι που αν θέλουν το καλλιεργούν, αν δεν θέλουν το αφήνουν να ξεραθεί; 

Αυτή η μόδα αν επεκταθεί και την αφήσει η πολιτεία να εξελιχθεί, τότε πολύ φοβάμαι ότι οσοι κάνουν πρωταθλητισμό δεν θα πηγαινει κανείς να φορέσει το εθνόσημο. 
Βλάκας ηταν ο Νοβίτσκι που εχει την δεκαπλάσια καταπόνηση από τον μέσο Ελληνα αθλητή που έδινε το παρών ανελλειπώς στην Εθνική Γερμανίας; Ηλίθιος είναι ο Ναβάρο που δεν έχει αφήσει διοργάνωση για διοργάνωση με την Εθνική του;

Όταν παίρναμε, δόξα, τίτλους, χρήμα, αξιώματα, διορισμό στις ένοπλες δυνάμεις, αδεια για πρακτορείο του ΟΠΑΠ, πριμ, μπόνους και διάφορα καλούδια ηταν καλή η Εθνική; Οποιος θέλει να αποχωρήσει να τα επιστρέψει πίσω! Σκέψου επίσης πως χάρη της εθνικής, τι είδους στρατιωτική θητεία έκαναν όλοι αυτοί. Ανάθεμα και αν έχουν κάνει μια ώρα σκοπιά.

Ποιον φτύνει αυτός που αποχωρεί από την Εθνική Ελλάδος κυριε Διαμαντίδη, Γκέκα, Κυριάκο και Νικολαϊδη παλιότερα; Τον πρωθυπουργο; Την εθνική οδό ή την πλατεία Συντάγματος; Γαιτί δεν κάνετε μαγκιές στους συλλόγους και κάνετε με την Εθνική ομάδα;

Εμας φτύνει! Ολους μας! Τους Ελληνες πολίτες που πληρώνουμε για τα προνόμια του αθλητή που μας εκπροσωπεί, που στηρίζουμε τους αθλητές μας που εχουν την τιμή να κρατάνε τη ελληνική σημαία, που αγαπάμε την πολύπαθη χώρα μας και στέλνουμε τους αθλητές μας να διαφημίσουν, να τιμήσουν και να αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα μας. Την πατρίδα των Ολυμπιακών αγώνων. 
Ποιος είσαι εσυ ρε τύπε που μας λες ότι δεν παίζεις για τη χώρα σου;
Αλλαξε τότε υπηκοότητα και να πας όχι στο καλό αλλά στο διάολο! 

Τι σημαίνει κούραση;
Πλάκα κάνεις; 

Κούραση εχει αυτός που εργάζεται, εχει οικογένεια, τρέχει να διεκπεραιώσει συνεχή καθήκοντα, υποχρεώσεις και τα βάρη του βιου. Όχι σαν εσενα, που βγάζεις τα εκατομμύρια της φάλαινας και στα 36-37 σου είσαι ελεύθερος υποχρεώσεων και ωραίος να κάνεις τη ζωούλα σου με 15 υπηρέτες! 
Από τι κουράστηκες, επειδή παίζεις κατά μέσο όρο 20’- 25’ σε κάθε αγώνα ή εσυ που παίζεις ένα αντε δυο αγώνες την εβδομάδα για μιαμισυ ωρα; Και τι μιαμισυ δηλαδή οταν ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού είναι 30-35' στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα μας.

Τι θα γίνει αν αύριο ολοι οι καλοί μας αθλητές δηλώσουν αποχώρηση από την Εθνική; Θα πατώσουμε; Ισα ισα που στις μέρες μας, που είναι δύσκολες για την Ελλάδα, εχεις την υποχρέωση πιο πολύ από ποτέ, να προσπαθήσεις να μας δώσεις μια χαρά. Εσυ που αν αύριο γίνει κραχ, καμία κρίση δεν θα σε αγγίξει και θα είσαι από τους πρώτους που θα πάρουν το αεροπλάνο να την κάνουν από την Ελλάδα. 

Οι κόλακες δημοσιογράφοι δεν με ενδιαφέρει που προσπαθούν να πουλήσουν φιλίες και κολλητιλίκια με τους παίκτες και με διάφορα «βαρυσήμαντα» αρθρα τους μοιράζουν συγχωροχάρτια και λένε «δεν πειράζει το παιδί, ας μην πάει»
Γιατί, δικό του είναι το εθνόσημο; 

Το κάνουν βλέπεις ύπουλα. Αν τους καλέσει ο προπονητής τους και δεν πάνε υπάρχουν κανονισμοί και τιμωρούνται. Ετσι, «αποχωρούν». 

Το ευρωμπασκετ που θα παρακολουθήσουμε σε λίγους μήνες είναι πρόκριμα για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Αν δεν πάει ο ενας, δεν πάει ο άλλος, πως θα καταφέρουμε να  συμμετέχουμε; 
Ο Διαμαντίδης δε, δεν πήγε ούτε στο προηγούμενο ευρωμπασκετ αλλά με πολύ καλή διάθεση είπαμε, ε, εντάξει το παιδί ας ξεκουραστεί ένα καλοκαίρι, ας πάει το παλιάμπελο, δεν πειράζει, προσέφερε. Τελικά ούτε και φέτος θέλει να βοηθήσει τη χώρα του. Μπράβο καραγκιόζη. 

Θυμάμαι παλιά, όποτε τα αθλητικά sites έγραφαν για τα γκολ του Γκέκα στη Γερμανία, έμπαινα να τα δω και χαιρόμουν για την επιτυχία του. Τώρα ουτε καν με απασχολεί και προσπερνάω τις σχετικές ειδήσεις για το άτομο του.  

Ο πραγματικά μεγάλος αθλητής καταξιώνεται στην Εθνική του ομάδα. Ο Μέσι μπορεί να είναι καλύτερος ως παίκτης από τον Μαραντόνα αλλά το μέγεθος του δεν πρόκειται να το ξεπεράσει ποτέ αν δεν πάρει από το χέρι την Εθνική Αργεντινής να την οδηγήσει σε έναν τίτλο. 
Ο Ζαγοράκης, ο Δέλλας, ο Καμπούρης, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Γιαννάκης, ο Νικοπολίδης κέρδισαν τη γενική συμπάθεια ολου του κόσμου, λόγω της Εθνικής. 

Ο σύλλογος είναι για την καριέρα και τα λεφτά. Μόνο αυτά εχουν αξία. Την πατρίδα μας και ότι αντιπροσωπεύει, δεν δίνετε καμία σημασία;

Παραγίναμε δημοκράτες μου φαίνεται για να ανεχόμαστε τους αμόρφωτους καλομαθημένους πολυεκατομμυριούχους…

Υγ 1. θυμάμαι κάποτε τον καλύτερο Ελληνα ποδοσφαιρστή ολων των εποχών, τον Βασίλη Χατζηπαναγή που ήθελε να παίξει σαν τρελός με το εθνόσημο.
Υγ 2. Ισως κάποτε του αναγνωριστεί: Respect στον Γιάννη Καλαμπόκη που ολοι γνωρίζαμε ότι τον κάλεσαν για ένα καλοκαίρι και δεν επικαλέστηκε κούραση και λοιπές σαχλαμάρες αλλά πήγε να βοηθήσει. Ο θεος του μπάσκετ δεν τον ξέχασε και του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.
Υγ 3. Σεβασμός επίσης και στον καλό στρατιώτη Μανόλη Παπαμακάριο που πάντα πήγαινε στην προετοιμασία άσχετα αν ηταν στην τελικη 12αδα ή όχι.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια