Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ


-          Ασε ρε ύποπτε, τι κατάσταση είναι αυτή;
-          Γιατί ρε;
-          Μα δεν βλέπεις; Μας κόβουν επιδόματα, μας κάνουν μείωση μισθού, είναι τραγικό!
-          Δεν μου λες αγόρι μου.. Ανταλλάζουμε; Αμέσως τώρα, ανταλλάζουμε;
-          Ε;
-          Να παίρνω και εγω με όχι ακριβώς εξαντλητική δουλειά, αυτά που παίρνεις εσυ για πάντα, μόνιμα, και εσυ να έχεις τις δικές μου απολαβές με τον μόνιμο φόβο της απόλυσης! Είσαι;
-          Ε, καλά δεν γίνονται αυτά! Είσαι άδικος ύποπτε γιατί ο καθένας εχει κάνει τον προγραμματισμό του και δεν μπορεί να σου κόβουν ετσι απλά το μισθό σου.
-          Αν αγόρι μου αισθάνεσαι αδικημένος, του απάντησα, γιατί δεν βγαίνεις στην ελευθερη αγορά; Αν αξίζεις, να αμοιφθείς. Να σε αδικεί πια, εσενα τον Κολοσσό, το άθλιο κράτος. Βγες στον ιδιωτικό τομέα ντε!
-          Καλά Suspect, εχεις πέσει και εσυ στην παγίδα του κανιβαλισμού! Διαίρει και βασίλευε! Αυτό θέλουν να μας κάνουν, να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
-          Η πλάκα όμως ξέρεις ποια είναι φίλε μου; Ότι αυτό περί κανιβαλισμού το λένε μόνο οι βολεμένοι! Ετσι έλεγαν σε μια ανακοίνωση τους τις προάλλες οι υπερπρονομιούχοι υπάλληλοι της Βουλής. «Στοχοποιούμαστε» λέει. Εμ βέβαια, 16 μισθούς, 50 επιδόματα, ατέλειωτο καθησιό, μη μας τη λέτε και από πάνω! Αφήστε μας στο απυρόβλητο, μια χαρά είμαστε!

Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε ότι υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική ανισότητα.
Από τη μια πλευρά εχεις κάποιους ανθρώπους που

-          Είναι μόνιμοι, ότι και αν γίνει
-          Δεν αξιολογούνται
-          Εχουν δικαίωμα στην απεργία, στη στάση εργασίας και στα τριήμερα από τη σημαία
-          Δεν σκίζονται στη δουλειά
-          Εχουν κάποια υπέροχα αξιοκρατικά επιδόματα όπως της έγκαιρης προσέλευσης, του …γάλατος, της προπέλας και της επαναφοράς της αντέννας στα καλώδια,  στα τρόλεϊ
-          Σε πολλούς τομείς του δημοσίου τομέα εχουν τη δυνατότητα να βγάζουν λογής λογής χαρτζηλίκια ( που είναι πιο πολλά και από το ετήσιο εισόδημα τους).
-           Και γκρινιάζουν και από πάνω, επειδή τους έκαναν μερικές περικοπές!

Έκαναν και σαματά ακόμα και για την απογραφή τους! Τόσα χρόνια καλά ηταν χυμαδιό, να μην ξέρεις ποιος πληρώνει τι, να παίρνουν διπλούς μισθούς και τους έκανε φοβερό κόπο να μπουν σε μια ιστοσελίδα να απογραφούν!

Από την άλλη πλευρά εχεις τους ιδιωτικούς υπάλληλους που δεν απολαμβάνουν τίποτα από τα παραπάνω, δεν τους εκπροσωπεί κανείς, ούτε σε πολιτικό ούτε σε συνδιακαλιστικό επίπεδο και η αναλογία εργασία – αμοιβή - φορολογία είναι απείρως μεγαλύτερη!

Αυτοί τι πρέπει να κάνουν, να το βουλώσουν;
Να μη μιλάμε για την αδικία και την ανισότητα;

Για να μην «κανιβαλίσουν και στοχοποιήσουν»;

Βρήκαμε τα κλισε και καθαρίσαμε. Κανιβαλισμός, ανθρωποφαγία και στοχοποίηση. Τόσο καιρό που απολύει ο ιδιωτικός τομέας γιατί να μην απολύσει και ο δημόσιος τους άχρηστους;
Τι είναι το δημόσιο;
Αβατο; Ιερό;

Δεν είμαι υπερ του να βλέπω ανθρώπους στο δρόμο.
Αλλά οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες και οι απεργίες που ταλαιπωρούν ολους τους άλλους, με εξοργίζει.

Είναι κοινωνική πρόκληση να διαμαρτύρεται ο δημόσιος υπάλληλος όταν χάνει κάτι ψιλά ενώ ο ιδιωτικός να χάνει τελείως τη δουλειά του και να μην κουνιέται φύλλο.

Να σου πω κάτι;

Αν το μνημόνιο και το Δ.Ν.Τ ηρθαν για να διορθώσουν πολλά μπάχαλα στη χώρα μας, τα οποια δεν είμαστε ικανοί να φτιάξουμε μόνοι μας, και αν χρησιμέψει στο να γίνουμε επιτέλους ένα σοβαρό κράτος, καλώς όρισε!




4 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και συμπλήρωσε σε παρακαλώ, το παίζουν κι εξουσία γιατί χωρίς αυτούς οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα. Όλη η γραφειοκρατία περιορίζεται στην εξουσία των υπαλλήλων.

Και φυσικά έχουν δικαίωμα επιδοματικό και στο φακελάκι (ανάλογα τη θέση)...

Mr. Perfect είπε...

Πολύ σωστός!!!! Ας ανταλάξουμε θεσεις αν τους χαλαει! Να δουνε τι παει να πει ιδιωτικος τομεας, να σκιζεσαι να τρέμεις μη σε απολύσουν και να σε $#^%&%@ κι απο πάνω με υπερωρίες (που δεν πληρώνεσαι φυσικά) και αν αρνηθείς απλά σε αντικαθιστούν με κάποιο φθηνότερο αφου ουδείς αναντικατάστατος... Για ελάτε να αλλάξουμε λίγο θέσεις πουλάκια μου που σας χαλασαν μερικες ασήμαντες περικοπές!!

Psychedelic Reflection είπε...

να και άλλος ένας που γουστάρει το μουσαφίρη ! :Ρ

έεεετσιιι!

HARDCORE είπε...

suggnwmh gia to greeklish meta to format dn exoun perasei ellhnika. Xexname kati vasiko, oi perikopes exoun xekinisei kai ston idiwtiko tomea.Dn einai dinaton 8a 8ewroume kalh tin epemvash tou D.N.T afou epistrefoume se ena neo ergasiako mesewna pou sigoura 8a krathsei kai polu meta to 2012. Oi kataktiseis twn ergazomenwn pane paripato. (exe upopsi oti eimai 17)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια