Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Πρέπει να είναι το μόνο κόμμα που δεν μπορείς να το γράψεις συντομογραφικά καθώς το Δ.Σ αφορά εδώ και χρόνια τις εταιρείες.
Η ελιά μπορεί να μας θυμίζει την αξεπέραστη περίοδο της δημαρχίας στην Αθήνα.

Αν όμως λάβεις υπόψη σου τους θεατές της παρουσίασης, η τσικουδιά θα πήγαινε καλύτερα.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε κόμμα.
Να πετύχει τι;
Να μας πει τι;

Μήπως δεν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Καραμανλή;
Μήπως δεν είναι επαγγελματάις πολιτικός εδώ και τόσα χρόνια;
Μήπως δεν εχει σκάψει ολόκληρη πλαγιά σε βουνό στο Καρπενήσι για να χτίσει τη βιλάρα της;
Μήπως δεν εχει διορίσει Ευρυτάνες στο δημόσιο για να εχει την έδρα εξασφαλισμένη;
Μήπως δεν άφησε τον Χριστοφοράκο να φύγει για τη Γερμανία;
Μήπως είναι χθεσινή στην πολιτική;

Αμ τα στελέχη;

Βουλευτές της Νεας Δημοκρατίας που δεν θα τους έλεγες ακριβώς νιάτα, ο καταπληκτικός με τις υποκλοπές Μαυρίκης ηταν παρών και ο ισχυρος κομματικος μηχανισμος που ειχε η Ντορα στη Ν.Δ.

Και τι περιμένει;

Να πάρει 20% ;

Εδώ δεν το κατάταφερε ούτε ο Καρατζαφέρης με τα απλα του λόγια, με τις πατριωτικές κουβέντες και τους ευφυείς ελιγμούς του.

Σε τι ελπίζει η Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές;
Ακόμα κα ο μηχανισμός της, τα κομματόσκυλα που έχει μαζέψει, είτε μπροστά στην κάλπη θα πάνε στη μεγάλη της ΝΔ παράταξη για συναισθηματικούς λόγους, είτε όταν δουν ότι δεν εχει κουτάλα, θα μπουν ξανα στο μαντρί.
Ναι, θα πάρει ψήφους από την Κρήτη. Πόσους;

Προσωρινά θα έχει στη Βουλή δυο έδρες με τον Μαρκογιαννάκη και τον βατοΚιλτίδη. Και μετά;

5.000 άτομα μάζεψε σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο. Πριν από λίγους μήνες ο Αλαβάνος σε μια ομιλία του στο Σπόρτινγκ μάζεψε 2.000. Και τι έγινε;
Ή μήπως ελπίζει ότι με προσθήκες τύπου Βουλγαράκη θα φέρει την κοινωνία με το μέρος της; Ισα ισα που οπου πάει ο Βουλγαράκης τώρα, ζημιά θα κάνει παρά καλό.

Προσπαθώ να μπω στη θέση του ψηφοφόρου της ΝΔ που μέχρι σήμερα αντιμετώπιζε άλλος πιο ελαφριά, άλλος πιο βαριά, το δίλημμα Αντώνης ή Γιώργος. Πως θα χωρέσει σε αυτό, το Αντώνης/Ντόρα ή Γιώργος;
Ειδικά στις εσωκομματικές εκλογές που ο Σαμαράς χωρις μηχανισμούς και με το προσόν ότι έλειπε από την κυβέρνηση του Καραμανλή κατάφερε να κερδίσει άνετα το Νο 2 της κυβέρνησης του μουγγού πρώην πρωθυπουργού. Πως θα τον κερδίσει στις εθνικές;
Πως ο ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ θα αφήσει τον Καρατζαφέρη για να ψηφίσει τη Ντόρα;

Διάβασα αυτά που δήλωσε στην παρουσίαση του κόμματος της και αναρωτιέμαι τι καινούριο μας είπε που δεν μας το είχαν πει μέχρι σήμερα; Από κόμματα και κομματάκια στην Ελλάδα, να φαν και οι κότες και οι ελέφαντες μαζί.

Ας αφήσουμε τα λόγια.
Κοίτα την οθόνη.
Παρατήρησε τη Ντόρα προσεκτικά…
Καλά καλά…
Σου φαίνεται για κάτι το καινούριο και ελπιδοφόρο;
Μπρρρρρρρρρρρρρ!

Να σου πω την  αλήθεια, επειδή πιστεύω πως η κυβέρνηση της ΝΔ ηταν η μακράν χειρότερη ολων των εποχών, ας γίνει και 10 κομμάτια η ΝΔ.
Καλύτερα…

Το συμπέρασμα πάντως που βγάζω είναι πως το Μητσοτακεϊκο, ποτέ δεν πεθαίνει…



8 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

Πριν ανατείλει καλά οδεύει προς τη δύση αυτό το κόμμα, ούτε όνομα της προκοπής δε μπορούσε να διαλέξει, τα υπόλοιπα ασχολίαστα! Έχω όμως μια υπόνοια για το τι ελπίζει. Σκέφτηκε η Ντόρα: "Ο Αντώνης έφυγε από τη ΝΔ έκανε κόμμα,γύρισε ως άσωτος υιός μετά βαϊων και κλάδψν και μετά έγινε πρόεδρος και που ξέρεις, μπορεί να γίνει πρωθυπουργός!Ε, αυτό θα κάνω και 'γω!" Ελπίζει στην επιστροφή!

VAD είπε...

Μπλα,μπλα,μπλα....
'Ωδινεν Ντ-όρος...

VAD είπε...

Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα είναι ότι τα κανάλια στηρίζουν πολύ περισσότερο την Ντόρα από όλα τα άλλα κόμματα του παρελθόντος. Άσε που υπάρχει και η νεοδημοκρατική παράδοση όπου όποιος κάνει δικό του κόμμα γίνεται υπουργός αργότερα ή πρόεδρος κόμματος.

Α ΜΠΑΜΠΙΟΝΙΤΑΚΗΣ είπε...

Τι ζόρι τραβάτε πατριώτες από την Ντόρα και το κόμα της; Να υποθέσω πως είστε οι βολεμένοι του Καρατζαφέρη, του Γιωεγάκη, του Αντωνάκη; Γι΄αυτό σκούζετε έτσι;

Τό νάστε ακτικρητικοί να το καταλάβω, μα και μισογύνιδες βρε ταλαίπωροι; (και μην μου πείτε πως η 50ρα γκόμενα σας είναι καλύτερη από την Ντορα, στην Ελλάδα ζούμε.. Νομίζω

Suspect είπε...

το πεπονι ειναι μωβ...

Ἀχιλλεῦς είπε...

η επόμενη κυβέρνηση θα ναι της Ντόρας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφεις τα λένε και στα καφενεία των χωριών μεταξύ πρέφας και τάβλι. Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ξεπουπουλιάζεις εκτεθειμένους πολιτικούς. Κι εσύ ακόμα αν ήσουν εκτεθειμένος θα μπορούσε οποιοσδήποτε να σε ξεπουπουλιάζει με τον ίδιο ή και χειρότερο τρόπο.

Αντί λοιπόν να μας γράφεις ότι η Μπακογιάννη είναι "μπρρρ" και εν ολίγοις αναχρονιστική καρικατούρα, πες μας καλύτερα για να έχει ενδιαφέρον, τι προτείνεις στη θέση της; Ποιος άλλος σε έχει εμπνεύσει περισσότερο;
Ο Αντωνάκης;
Ο Γιωργάκης;
Ο Καρατζαφίρερ ...που μας λες ότι τα λέει απλά και είναι έξυπνος;
Ή μήπως το ευαγγέλιο των Παπαρήγα/Τσίπρα;

Και μη μας πεις τη γνωστή υπεκφυγή "κανένας", γιατί η κάλπη βγάζει πολιτικούς. Ο "κανένας" είναι η φθηνή δικαιολογία όσων στερούνται προτάσεων αλλά είναι πλούσιοι σε γκρίνια.

Σε ακούμε λοιπόν . . .

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια