Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ


Μετά από μια σχετικά πολιτική και όχι τόσο πανηγυριτζίδικη προεκλογική περίοδο, πιστεύω πως ο καθένας πήρε αυτό που του άξιζε.

Αφου μάζεψα τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά εκλογικά διαφημιστικά φυλλάδια στην πολυκατοικία μου και τα πέταξα στα σκουπίδια, παρακολούθησα τα αποτελέσματα των εκλογών από το Mega. Μου αρέσει αυτός που αντιπαθούν πολλοί και ακούει στο όνομα Γιάννη Πρετεντέρης. Γιατί είναι αλαζόνας αλλά πλεον ευφυής των υπολοίπων, γιατί είναι είρων και δεικτικός αλλά καίριος στα σχόλια του. Ελεγαν στο mega λοιπόν για τον δικομματισμό.

Κακό είναι; Επιτυχημένο πολιτικό σύστημα δηλαδή για μια χώρα 10 εκατομμυρίων εκ των οποιων 6 ζουν στην Αττική είναι αυτό με 20 κόμματα στο κοινοβούλιο;
Ποιο άλλο κόμμα από τα χρόνια της ΔΗΑΝΑ και πέρα, κατάφερε να εμπνεύσει τον κόσμο και να πει κάτι καινούριο;
Η Αριστερά χρεωκόπησε. Ο Αβραμόπουλος μετά από μερικές εξαιρετικές δημοσκοπήσεις μας τελείωσε, ο Σαμαράς εξαφανίστηκε νύχτα και ο Τσοβόλας ηταν ενας συμπαθής κύριος που δεν είχε κάτι καινούριο να μας πει. Ο Παπαθεμελής, πότε στο ΠΑΣΟΚ, πότε στη Νεα Δημοκρατία, εντάξει, έντιμος μεν αλλά ισχνός δε.΄
Ο Μάνος; Ποιος; Τι φταίει αυτός ο κακός δικομματισμός όταν οι εναλλακτικές προτάσεις πάσχουν; Σε αυτές τις εκλογές υπήρχε χώρος να ενισχυθούν οι λοιπές δυνάμεις. Δεν τα κατάφεραν είτε γιατί δεν είχαν τίποτα να πουν, είτε γιατί πρέπει να λύσουν πρώτα τα δικά τους προβλήματα και μετά να λύσουν και τα δικά μας.

Χάρηκα που δεν μπήκαν στη Βουλή οι Οικολόγοι – Πράσινοι. Ευτυχώς που δεν απορρόφησαν μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας ώστε να εχουμε βουλευτές μερικούς τύπους που λένε πως υπάρχει μακεδονική μειονότητα, γλώσσα και περιουσίες  και η κακή Ελλάδα τους καταπιέζει

Ο Τσίπρας το έσωσε την τελευταία στιγμή ενώ θα έπρεπε να κάνει και αυτός ένα διάλειμμα. Αντε, στο επόμενο μπάχαλο ( έρχεται με τα ιδιωτικά ιδρύματα ) να ξαναβγει να περιθάλψει τις καταστροφές και στο επόμενο μεγάλο έργο οπως η διπλή ανάπλαση να διαμαρτυρηθεί για την διάσωση του φούξια μουσταρδί τετράποδου και τρικέρατου κολεόπτερου. Το ΚΚΕ με τον στείρο και κενό λόγο του, έφαγε μια γερή σφαλιάρα και αναρωτιέμαι το εξης:

Με τέτοιο Καραμανλή και δεξιά κυβέρνηση αν δεν μπόρεσε τώρα η αριστερά στην Ελλάδα να καρπωθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό, πότε θα το κάνει;
Εστω και αν φτάσαμε στο 2009 πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, την ιδεολογία τους, τη γλώσσα που μιλάνε γιατί αν ο Παπανδρέου κυβερνήσει με επιτυχία, τους βλέπω και οι δυο μαζί να φτάνουν στο 5% και αμα.

Ο Καρατζαφέρης πέτυχε αυτό ακριβώς που ήθελα. Λίγο παραπάνω, λίγο όμως, από αυτό που είχε το 2007,  για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα αλλά και ενισχυμένος για να φωνάζει για τα εθνικά θέματα. Αυτά τα χρόνια με τη ΝΔ κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ είχε λόγο ύπαρξης ως αντιπολίτευση. Τώρα με δυο αντιπολιτεύσεις της ιδιας πολυκατοικίας, είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα κρατήσει τους ψηφοφόρους του και αν δεν επαληθευθεί μια θεωρία  που λέει ότι η ΝΔ θα απορροφήσει το κόμμα του Καρατζαφέρη.

Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια συντριπτική νίκη εκπλήσσοντας τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν κέρδισε τόσο πολύ γιατί είχε ρεύμα ή ενθουσιασμό ή την προσδοκία που συνόδευε τον Καραμανλή το 2004. Είχε όμως τον πολιτικό λόγο σε συνδιασμό με την καταστροφική κυβέρνηση να εισπράξει ολη την απογοήτευση αυτό.

Οι καιροί για τη χώρα μας είναι δύσκολοι. Καλώς ή κακώς το ΠΑΣΟΚ έχει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να ανακάμψουμε ως εθνος. Αν ο Παπανδρέου αποδειχθει βατοπεδινός κουμπάρος  με τη χορηγία της siemens τότε θα έχουμε κοσμογονικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα καθώς οι ψήφοι από τη γενική απογοήτευση θα πάνε οπου να ναι. Ήδη το τρίτο κόμμα είναι η αποχή με  30% και αν η κυβέρνηση Παπανδρέου αποτύχει, μπορεί και να πάει πρώτο οπως στις ευρωεκλογές.  

Ο κόσμος ουσιαστικά έριξε δυο ψήφους. Έναν κατάμαυρο στον Καραμανλή αποδοκιμάζοντας τον  για τις πολιτικές, τις πρακτικές και τους ανθρώπους του. Έριξε και την ψήφο της υπευθυνότητας. Δεν θέλουμε αμφίβολα πειράματα με άδοξο  τέλος. Σε εποχές που χρειάζεται ανάστημα σε μια κοσμογονία εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων και μια σοβαρή πολιτική πρακτική. Οι ηδη υπάρχοντες πόροι να αξιοποιηθούν και να τεθούν σε μια ορθολογική και δίκαιη διαχείριση για να μην κοιτάμε μαγεμένοι το τσουνάμι αλλα να θωρακιζόμαστε για να το αντιμετώπισουμε. Η δεξιά παράταξη ( ΝΔ και ΛΑΟΣ) σημείωσε τα χειρότερα ποσοστά της από ποτέ και η εξοκλήρου απορρόφηση από το ΠΑΣΟΚ δείχνει πως ο κόσμος στην Ελλάδα παραμένει στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς χωρίς να πετάει την ψήφο του σε ΚΚΕ και Σύριζα και δίνει μια τελευταία ευκαιρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη στον Γιώργο δίνοντάς του μια και μοναδική ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός. Αν αποτύχει, τον ήπιε όπως τον ήπιαμε και ολοι μας. Ψηφίσαμε γιατί θέλουμε μια κυβέρνηση που να είναι σε θέση να κάνει δέκα σοβαρές κινήσεις. Ο Παπανδρέου παίρνει την εντολή με το μαχαίρι στα δόντια και είναι υποχρεωμένος από την ιστορική συγκυρία να φέρει την αποστολή σε πέρας. Για μένα το τι μπορώ να περιμένω θα φανεί αύριο με τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Αν πάμε σε άλλο ένα σχήμα 60 υπουργών και υφυπουργών, αντιο ζωή.


Είχε πλάκα που έλεγαν οι της ΝΔ ότι εμεις είπαμε αλήθειες και δεν ωραιοποιήσαμε κατάστασεις όπως το ΠΑΣΟΚ. Γιατί, το ΠΑΣΟΚ είπε πως η κατάσταση είναι υπέροχη; Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η διαχείριση της ΝΔ ηταν για τα μαυρα δράγκαλα και πως θα κυβέρνησει καλύτερα. Δεν είπε κανείς πως θα ανέβει ο Γιώργος στην εξουσία και θα βρέξει 500ευρα!


Μάγκας λέει και γενναίος ο Καραμανλής που παρατήθηκε.
Ε;
Μιλάς σοβαρά;
Χάνοντας με 10,5 μονάδες σε μια εκλογική αναμέτρηση που εσυ προκάλεσες στη μέση της θητείας σου, πως θα επέμενες να παραμείνεις αρχηγός; Αν εχεις ιχνος αξιοπρέπειας φεύγεις χωρίς καν να το συζητήσεις. Τώρα πια μπορείς να παίζεις play station απρόσκοπτα.
Ο χειρότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολίτευσης, συνέδεσε το όνομα του με τις δυο μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που μας βρήκαν [ φωτιές 2007 και 2009 ] και με το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών της πρώτης του κυβέρνησης να κατηγορείται για ατασθαλίες, τι ακριβώς έκανε ώστε να θεωρείται μεγάλος ηγέτης;
Επειδή έχασε και έφυγε;
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται να μην υπάρχει θητεία στους αρχηγούς των κομμάτων αλλά να είναι σαν τον Πατριάρχη. Ες αει.

Αν σκεφτείς πως πριν από 5 μόλις χρόνια ο Καραμανλής είχε την αποδοχή ολου του έθνους…. Καινούριος, με ωραία συνθήματα περι νεας διακυβέρνησης, διαφάνειας και επανίδρυσης του κράτους. Με επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, με το euro στην Πορτογαλια [ ΣΣ μη σου φαίνεται παράξενο, η ψυχολογία του λαου ανεβαίνει μετά από τέτοια αθλητικά θαύματα ] με συνεχή εγκαίνια έργων του ΠΑΣΟΚ και είχε απέναντι ένα διαλυμμένο κόμμα και τον ..Γιωργάκη που 5 χρόνια αργότερα έγινε Γιώργος. Σκέτο.  

Ανησυχώ για τη ΝΔ σε ότι αφορά το νέο αρχηγό της. Η Ντόρα είναι επικίνδυνη. Ο Σαμαράς μας έφερε πλήθος φυλακόβιων Αλβανών και επι σειρά ετων ηταν στο περιθώριο. Ο Αβραμόπουλος από πολλά αξιώματα πέρασε και άφησε τα κάγκελα στην Πανεπιστημίου. Προτιμώ τον Σουφλιά που έκανε έργο ή τον Χατζηδάκη που ηταν ο πιο σοβαρός υπουργός σε μια τόσο μα τόσο αποτυχημένη κυβέρνηση. Για τον μόνο που στενοχωρήθηκα που δεν εξελέγη είναι ο Αρης Σταθάκης. Ενας αξιοπρεπής κύριος που δεν είχε καμία σχέση με τους Ρουσόπουλους και τους Βουλγαράκηδες.

Αν θέλει κανείς να εξηγήσει την πτώση της Νεας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να πάει πολύ μακριά. Είναι η κυβέρνηση που στην τελευταία της ημέρα στην εξουσία αύξησε κατά 50% τα διόδια προς τη Λαμία και στην επιστροφή στα τελευταία διόδια πριν να μπούμε στην Αθήνα, οι υπάλληλοι μας έκαναν νόημα να περάσουμε χωρίς να πληρώσουμε…



4 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Kαλά,μωρέ,ειχαν πολλούς σαν τον Σταθάκη και δεν τον εξέλεξαν;Μάλλον δεν έκανε ρουσφέτια ο άνθρωπος.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΡΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αδελφέ μου ύποπτε,

ετεροχρονισμένα βεβαίως θέλω να προσθέσω κάτι σχετικά με το σχόλιό σου για τους Οικολόγους Πράσινους και για την εκφρασμένη σου χαρά,επειδή δεν μπήκαν στη Βουλή.
Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω,ότι δεν έχω την δική σου πληροφόρηση,διότι ούτε τις ειδήσεις παρακολουθώ ή τα άρθρα των εφημερίδων διαβάζω συχνά,αλλά ούτε και στο διαδίκτυο ανατρέχω συχνά επίσης.Συνήθως τα διάφορα λεγόμενα ή γεγονότα τα μαθαίνω ετεροχρονισμένα,όπως ετεροχρονισμένο είναι και το σχόλιό μου.
Θέλοντας λοιπόν να διαφημίσω τον ιστότοπό σου σε μία φίλη εδώ στη Μυτιλήνη,έτυχε να διαβάσει τον μετεκλογικό σου σχολιασμό.Ευθύς μου ανέφερε κάτι,που αφορά μία γνωστή της επίσης εδώ στη Μυτιλήνη.Η εν λόγω φίλη κατάγεται από την δυτική Μακεδονία.Της ανέφερε λοιπόν,ότι στα χρόνια των μακεδονικών αγώνων διεπράχθησαν βιαιοπραγίες όχι μόνο από τους Βούλγαρους ή τους Τούρκους πιο πρίν,αλλά και από τους Έλληνες(κατά τα λεγόμενα του παππού της).Οι απελευθερωτές λοιπόν της Μακεδονικής γης εκφόβιζαν και τρομοκρατούσαν καθώς επίσης και βασάνιζαν πολλούς κατοίκους σλάβικης καταγωγής,προκειμένου να μην ομιλούν τη μητρική τους σλάβικη γλώσσα.Είναι προφανές ότι μες το πέρασμα των αιώνων πολλοί λαοί έχουν αφήσει τα χνάρια τους στην ελληνική γη και δη στη Μακεδονία.Επομένως δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την ύπαρξη ανθρώπων με σλάβικες ρίζες.Το αν οι Έλληνες απελευθερωτές διέπραξαν όντως όλα αυτά,που προανέφερα,δεν το γνωρίζω,αλλά δείξε μου εσύ έναν πόλεμο,όπου μόνο η μία μαχόμενη πλευρά διέπραξε εγκλήματα...
Οι Σλάβοι της τότε εποχής αναγκάστηκαν να τηρήσουν βαθειά σιγή και μυστικοπάθεια σχετικά με την καταγωγή τους και απέφευγαν να μιλούν τη γλώσσα τους παρουσία Ελλήνων.
Τώρα όσον αφορά στη δήλωση των Οικολόγων Πράσινων περί μακεδονικής μειονότητος έχω μόνο την εξής ένσταση:εφόσον όλα τα παραπάνω ισχύουν,τότε δεν μιλάμε για μακεδονική μειονότητα,αλλά για σλάβικη.Δεν ξέρω αν η διατύπωση ήταν λανθασμένη ή δόλια και ηθελημένη.Προφανώς η δήλωση δυναμιτίζει την υπόθεση του μακεδονικού ζητήματος,το οποίο εγείρουν οι ξένοι.Άραγε όμως μήπως νιώθοντας ότι εκπροσωπούν τους Σλάβους(ίσως να έχουν κάποιοι από τους οικολογους πρασινους σλάβικη καταγωγή),αλλά και οποίοι θεωρούν εαυτούς ως Μακεδόνες λένε όσα λένε;

Suspect είπε...

Πες στη φιλη σου να διαβασει εδω http://macedonia-evidence.org ωστε να επιμορφωθει.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια