Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ


Μπραβο στον Αρχιεπισκοπο για τη δηλωση του να καταργηθει ο θρησευτικος ορκος.

Να σας πω την αληθεια, δεν ημουν υπερ της καταργησης. Όχι γιατι ορκιζομαι ή γιατι μου αρεσει η τελετη. Απλως ηθελα να διατηρηθει ως παραδοση και οι ανθρωποι που ηταν εναντιον του ορκου είναι οι ιδιοι που θελουν να καταργηθουν τα θρησκευτικα στα σχολεια, ο στρατος, η αστυνομια και είναι οι ιδιοι που στην ακροαση του Εθνικου υμνου κανουν λες και εφαγαν πατσαβουρες στιφαδο.

Ο Αρχιεπισκοπος όμως τους βγηκε σαν άλλος Λιονελ Μεσι τρυπωντας την αμυνα και βαζοντας γκολ εκει που δεν το περιμεναν.

Ο ορκος είναι ιερος.
Αν δεν κανω λαθος, είναι και από τις δομικες αρχες της Ορθοδοξιας μας.
«Μην ορκιζεστε».

Όταν λοιπον βλεπεις πολιτικους να ορκιζονται και μετα να νομοθετουν προς ιδιον οφελος, να μην υπηρετουν τον πολιτη αλλα την τσεπη τους και να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο στην καλυτερη το τιποτα και στη χειροτερη την καταστροφη, δεν χρειαζεται να ορκιζονται κιολας για αυτό!

Ετσι όπως εχουν καταντησει οι πολιτικοι στην Ελλαδα, συμφωνω με τον Αρχιεπισκοπο. 

Δεν υπαρχει κανενας λογος να ορκιζονται…



2 Λογομαχιες:

επί λέξει είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Ο όρκος δεν είναι δεσμευτικός μόνο για τους άλλους, αλλά βαραίνει σε κάθε επίπεδο της ανθρώπινης δραστηριότητας. Λες για αυτούς τους όρκους τους τη ελαφρά τη καρδία δοσμένους στην πολιτική, ακόμα και στην παιδεία, στη θρησκεία, σε φορείς και παράγοντες, στους οποίους ερείδονται κεκτημένα και μελλούμενα. Αμ, εκείνους τους όρκους που δίνουμε για αιώνια αγάπη;

fotini είπε...

σιγα σιγα θα καταργηθουν όλα! κ τί θα μείνει;; τί θα μάθουμε τα παιδια μας να σέβονται; θα μου πεις στον όρκο κόλλησες; τα παιδια ουτως ή άλλως έχουν απομακρυνθεί απο την εκκλησία. ναι βρε παιδια, έχει όμως κ μια ηθική δέσμευση! αν εμεις οι ίδιοι εκμηδενίζουμε την ηθική περιμένουμε να την ασπαστει η επομενη γενια;; κ αν δεν διαπλάθει χαρακτήρες η ηθική (με την ευρύτερη έννοια) τότε τι;;;
πειτε με γραφική!!! εγω γουστάρω τις συνήθειες που μας χαρακτήριζαν ως τώρα σ αυτη την χώρα! είτε αυτό λέγεται όρκος ή κάψιμο του λαζάρου.ακομα κ το κυριακατικο τραπέζι που κάποτε μάζευε γύρω του την οικογένεια για φαγητο!! σεβασμος στα ήθη κ έθιμα αυτου του τόπου! σεβασμος!!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια