Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


Ο καλυτερος τροπος για να αποτυχεις είναι να θεσπισεις νομους εκτος πραγματικοτητας. Ιδιαιτερα δε στη χωρα μας που του Ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν  υπομενει, μου φαινεται εξαιρετικα απιθανο να εφαρμοστουν τα αντικαπνιστικα μετρα.

Δυο πραδειγματα εχω να θεσω υποψη σας.

Το πρωτο είναι οι δημοσιες υπηρεσιες. Δεν πιστευω πως οι δημοσιοι υπαλληλοι θα προσαρμοστουν στο συγκεκριμενο νομο και ηδη το βλεπουμε πως παρα τις απαγορευσεις σε όλα τα γραφεια καπνιζουν. Ολη μερα καθονται στα γραφεια τους και γεμιζουν τα τασακια. Εσεις πιστευετε πως θα υπακουσουν στον νομο;

Επιπλεον δε, είναι απιθανο να εφαρμοστει στους χωρους διασκεδασης. Ουτε οι ιδιοκτητες θα ξοδεψουν χρηματα για να αλλαξουν τη διαρυθμιση για καπνιζοντες και μη και φυσικα θα είναι οικονομικη καταστροφη σε οσους απαγορευσουν στους πελατες τους το καπνισμα. Το εργο το ξερουμε. Εκει που η αστυνομια ικανει τα στραβα ματια σε καποια θεματα,  θα κανει και σε αυτό.

Εν κατακλειδι πιστευω πως θα είναι ενας κενος νομος που θεσπιζεται για την εξωθεν καλη μαρτυρια στην ευρωπαϊκη ενωση και δεν θα γινει τιποτε απολυτως.

Εδώ καλα καλα δεν εχουμε νομιμες χωματερες, στο τσιγαρο θα λειτουργησουμε;



2 Λογομαχιες:

Aggelos Spyrou είπε...

Καλή ...μπαρουτοκαπνισμένη Ανάσταση! :)

y=αx+β είπε...

Καθόλου δε θα σημάνει οικονομική καταστροφή των μαγαζιών αν απαγορευτεί το κάπνισμα. Όπου έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, έχει παρατηρηθεί αύξηση της εξόδου των πολιτών στα μαγαζιά. Ακριβώς επειδή είμαστε πολλοί που επειδή δεν αντέχουμε να μυρίζουμε το βρωμοκαπνό σας, δεν πηγαίνουμε στα μαγαζιά αυτά.
Όσο για την ερώτησή σου για το αν τελικά θα εφαρμοστούν τα μέτρα, θα είναι σίγουρα μια αρχή. Τουλάχιστον για εκείνους που δεν είναι γαϊδούρια και σέβονται τον άλλο που ενοχλείται και δεν τον γράφουν επιδεικτικά στα @@ τους.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια