Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Στην Ελλαδα των 15 αθλητικων εφημεριδων, των κατά μεσο ορο 4.000 φιλαθλων ανα αγωνα, ανακαλυψαμε και ασχολουμαστε με το ποστο του τεχνικου διευθυντη κανοντας αυτό που ξερουμε καλα. Αντιγραφουμε λανθασμενα την προηγμενη ποδοσφαιρικα Ευρωπη.

Στα μεγαλα πρωταθλημα της Ευρωπης ο τεχνικος διευθυντης είναι αυτός που:

Βρισκει παικτες

Βρισκει προπονητη

Χαραζει τη στρατηγικη της ομαδας

Συναπτει εμπορικες συμφωνιες για τη διαφημιστικη προωθηση του συλλογου ( το λεμε πια και μαρκετινγκ)

Τι από αυτά καθιστουν αναγκαιο το ποστο του τεχνικου διευθυντη σε μια τοσο περιορισμενη αγορα όπως η ελληνικη;

Για αυτό και δεν είναι τυχαιο που ο Ιβιτς εγκατελειψε ( ή τον εγκατελειψαν ) την προσπαθεια. Όταν σε ένα μικρο χωριο λαλουν πολλοι κοκκοροι, τοτε γινεται πολεμος. Μεχρι σημερα λεγαμε για τη διασταση αποψεων μεταξυ προεδρου και προπονητη. Βαλτε και τον τριτο πολο που λεγεται τεχνικος διευθυντης και αντε να βγαλεις ακρη. Μου πηρατε αυτόν ενώ ηθελα τον αλλον, δεν φταιω για τιποτα καθως δεν κανω εγω τις επιλογες και πλειστες οσες δικαιολογιες ώστε ο ενας να κρυβεται και να τρωγεται με τον αλλον.

Στο ελληνικο ποδοσφαιρο ο τεχνικος διευθυντης περισσευει.

Και στον ΟΣΦΠ που τρωγονται και ακουγονται διαφορα ονοματα για το ποστο, ειμαι σιγουρος πως αν τελικα προσλαβουν καποιον ειτε θα καταληξει ανευ χαρτοφυλακιου ειτε θα τον τελειωσουν για «ανικανοτητα».

Ξερετε εσεις καποιον προεδρο ελληνικης ομαδας που θα καθεται απραγος και θα αφησει την ομαδα σε έναν τριτο; Τοτε γιατι να ασχοληθει;

Και αυτος ο τριτος θα κανει κουμαντο στην τσεπη του;

Η Μανστεστερ Γιουναϊτεντ, η Τσελσι, η Μιλαν, η Ρεαλ και η Μπαρτσελονα, είναι «παγκοσμιες» ομαδες και είναι λογικο να χρειαζονται περισσοτερα στελεχη. Θα παει δηλαδη ο Ιβιτς ή καποιος άλλος στον ΟΣΦΠ και θα πει στον Κοκκαλη «προεδρε αστο σε μενα, δεν θα παρουμε αυτόν τον παικτη αλλα τον αλλον» και την επομενη μερα θα είναι ακομα στην Ελλαδα;

Υπαρχει Ελλην προεδρος που δεν θα ασχολειται με την ομαδα του και θα παρει καποιον τριτο για να του βρει προπονητη;

Οσο για τους παικτες, αν υπαρχουν μερικες καλες συνεργασιες με μανατζερς και 2-3 σκαουτερς, αυτοι βρισκονται και χωρις τεχνικο διευθυντη.

Το συγκεκριμενο ποστο μου φαινεται πολυτελεια για την Ελλαδα και η πρωτη ομαδα που το εφαρμοσε, η ΑΕΚ με την πιο συγχρονη διοικηση που θα μπορουσε να το αφομοιωσει και να το αναπτυξει καλυτερα από τον Ολυμπιακο των γεροντων ή τον Παναθηναϊκο των κλικαδορων, γρηγορα το εγκατελειψε.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια