Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 73 - 68

Κακοποιηση του αθληματος και από τις 2 ομαδες.

Οι λογοι που κερδισε ο Αρης είναι 3

1) γιατι επαιζε εντος εδρας

2) γιατι εχει περισσοτερους ετοιμους παικτες στον παγκο και όχι μαγκουνο-παπανικολαου-μαγλους

3) γιατι εχει έναν σοβαρο σκορερ που λεγεται Σκεϊλς που το πηρε μονος του.

Οι λογοι που ο Αρης δεν κερδισε πιο ευκολα ηταν γιατι δεν ειχε τον Καστλ και τον Ραουφ και ειχε ανετοιμο τον Μασεϊ. .

Ειμαι απογοητευμενος από την ΑΕΚ.

Δεν είναι μπασκετ αυτό.

Δεν ξερω ουτε καν τι είναι. Στο σχολικο πρωταθλημα παντως βγαζαμε περισσοτερες από 8 ασιστ που εβγαλε αποψε η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ

- δεν ξερει να αμυνεται

- δεν ξερει τι σημαινει pick n roll

- δεν εχει ουτε ένα συστημα στην επιθεση για δειγμα

- τουβλαρει όπως να ναι. Ομαδες που βασιζονται στο σουτ όπως ο περσινος Παναθηναϊκος, εχουν ένα συστημα, pacing game, κατι. Η ΑΕΚ εχει το τιποτα. Όπως του ερθει καθενος σουταρει. Σε σημειο που να χαμογελαει τυπου «κοιτα ρε που τα βαζω και εγω» Σωτηρη Νικολαϊδη

βεβαια όπως είναι οικοδομημενη η ΑΕΚ, παλι καλα που βρεθηκαν μερικοι γυρολογοι και δεν κινδυνευει με υποβιβασμο. Από την άλλη όμως ο καθενας παιζει χωρις κινητρο, χωρις ομαδικο πνευμα για παρτη του.

Ο μονος που μου εδειξε κατι διαφορετικο είναι ο Κομματος.

Ποιος να το περιμενε ότι ο μπομπερ Νεστωρ θα επαιζε αμυνα, θα ειχε προσηλωση στα ριμπαουντ, δεν θα εκβιαζε προσπαθειες, θα καλυπτε χωρους, θα προσπαθουσε να βαλει πανω από τον εαυτο του την ομαδα. Δεν ξερω, μπορει να ζηλεψε την εθνικη, μπορει να καταλαβε ότι για να παρει συμβολαιο πια δεν αρκει ο χαρακτηρισμος του ταλεντου και των ποντων, μπορει απλως να σοβαρευτηκε αλλα αυτος είναι κερδος.

Αναλογικα με τον χρονο συμμετοχης του και με το ταλεντο του στην επιθεση πηρε ελαχιστες προσπαθειες για Κομματος.

Πλακα ειχε όταν καναμε μια επιθεση και ο Γκαγκαλουδης εκανε κατι δικο του και τον πλησιασε ο Σκοτ και πρεπει να τον αρχισε στα «χριστος ανεστη» από τον Νοεμβριο και ετσι εξηγειται ότι αρχισε μετα να παιρνει τη μπαλα και να τελειωνει φασεις.

Επειδη ηταν το πρωτο ματς της ΑΕΚ που παρακολουθησα, νομιζω πως καταλαβαινω γιατι νικησαμε σε καποιους αγωνες. Γιατι οι αλλοι παιζουν ορθοδοξα.

Πιεζουν στην αμυνα εχοντας κατά νου και τη διεισδυση. Αυτή όμως την ΑΕΚ μπορει να την κερδισει και ο Τριτωνας. Αν ο αντιπαλος προπονητης δωσει εντολη να κολλανε οι αμυντικοι στους επιθετικους χωρις να δινουν 1-2 μετρα για τη διεισδυση ( ποιος θα την κανει; ) τοτε η ΑΕΚ δεν νομιζω ότι θα μπορει να κανει απολυτως τιποτα. Αν είναι δυνατον, 24 σουτ για 3 σε εκτος εδρας αγωνα; Μιλαμε για 1 τριποντο ανα 100 δευτερολεπτα!!! Ουτε στη φυλακη δεν παιζουν ετσι!

Και να πω ότι βγηκαν από πασες όπως τα σουτ του ΠΑΟ περυσι, ΟΚ, παει στην ευχη. Εδώ μιλαμε για αναρχια σε βαθμο που ο Μπακουνιν θα εκαιγε τις ιδεες του!

Ολοι λεμε για την αναγκη ενισχυσης της ομαδας.

Χαρηκα Καλιαμαγκουρας.

Και να ερθει ο αμερικαν, τι θα κανει;

Να βλεπει τον Βετουλα να σουταρει κουταλα από τα 13 χιλιομετρα;

Υπαρχει αυτή τη στιγμη μηχανισμος, ομαδικοτητα, συστημα που να μπορει να αφομοιωσει ακομα ένα παικτη;

Δεν μπορω να ακουω χαζαμαρες περι προετοιμασιας. Οι 7 παικτες μας που εχουν τον μεγαλυτερο χρονο συμμετοχης, παιζουν εχουν χροοοοοοοονια στην Α1 δεν νομιζω ότι θελουν βασικα μαθηματα για το αθλημα. Αυτό που πιθανολογω είναι ότι ο καθενας παιζει για την παρτη του, προτιμωντας να υπαρχει στο πρωταθλημα παρα στην ανεργια και δεν τον νοιαζει μια. Θυμαται κανεις τον Σ. Νικολαϊδη να σουταρει από τα 7,5 μετρα στην πρωτη του θητεια στην ΑΕΚ; Αμ ο Προδρομος; Αυτος νομιζει ότι παιζει στον διαγωνισμο τριποντων του all star game και όχι μονο σουταρει αλλα το κανει και τοσο γρηγορα για να μην ηχησει η κορνα και δεν εχει σουταρει ολες τις μπαλες!

Ο βετουλας πρεπει να εχει ως προτυπο του τον Κουντελιν. Απλως σε αυτή την ΑΕΚ του βγηκε ο καταπιεσμενος του εαυτος. Ο Γκαγκαλουδης καλα επαιξε μεχρι τις στιγμες που τον επιαναν οι ζηλειες τυπου «γιατι να σουταρουν αυτοι, ας κανω και εγω ένα» για αυτό και σημειωσε το αξιοζηλευτο 1/7 τριποντα…

Τον Σκοτ τον συμπαθησα παρα τις αρνητικες κριτικες που ακουω.

Προσπαθει για τα ριμπαουντ, προσπαθει για την ομαδα, προσπαθει για το σωμα του, προσπαθει να στριψει, προσπαθει να μαρκαρει, προσπαθει να βλεπει τους αλλους να τουβλαρουν και όλα αυτά στα 36 του. Ευγε.

Αυτό που θα μπορουσε να γινει θα ηταν να υπηρχε ( και εδώ ξεπροβαλλει ο γελωτας υπο του Σωκρατους χο χο χο ) ο Μελνιξ και καποιον αντιστοιχο αγαρμπο και να του ελεγαν:

Θες αγορι μου να παιζεις;

Μπες και παρε ριμπαουντ

Θες πασες;

Δεν εχει.

Αν θες να σκοραρεις, παρε επιθετικα.

Παλι καλα που χασαμε αξιοπρεπως.

Όμως αυτό το πραγμα δεν είναι μπασκετ.

Μακαριοι οσοι το παρακολουθουν και το στηριζουν με το χρονο τους και τα χρηματα τους.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια