Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2006

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-4

Το χθεσινο ματς ηταν για μενα το πιο μαγικο παιχνιδι της εθνικης που εχω παρακολουθησει. Δεν παρασυρομαι από το 4-0 καθως δεν εχει καμια σχεση με τον αγωνα.

Η βοσνια είναι μια ομαδιτσα από το παλαι ποτε ανατολικο μπλοκ που μεχρι μεθαυριο να παιζαμε δεν θα κερδιζε. Συμπαθητικα και κοντρολαρισμενα χαφ, ανυπαρκτη επιθεση, προβληματικο κεντρο αμυνας και ο αναπληρωματικος τερματοφυλακας για τα μαυρα δραγκαλα.

Με κεκτημενη ταχυτητα, με το κυρος του μεγαλου, με την ανικανοτητα του αντιπαλου και με διαιτησια χειρουργειο τους κερασαμε 4 τεμαχια και τους αποχαιρετησαμε.

Πηρε το ματι μου μερικους αστοχους πανηγυρισμους που το μονο που καταφερνουν είναι να δημιουργουν ψευτικες προσδοκιες. Ώστε στην πρωτη σφαλιαρα να αρχισει το σταυρωσον αυτόν.

Η αληθεια είναι πως ο ομιλος δεν εχει μεσα φοβερες και τρομερες ομαδες.

Αληθεια επισης είναι όμως πως η εθνικη εχει τη νοοτροπια να τα καθαριζει τα ματς.

Δεν αφηνει περιθωρια και δεν κανει βλακειες.

Όπως ο ΟΣΦΠ στην Ελλαδα με τον α ή β τροπο κερδιζει, την ιδια ανωτεροτητα και τον εγωισμο βγαζει η εθνικη. Μπορει ο διαιτητης να εδωσε ένα πεναλτι που προσωπικα δεν θα το εδινα αλλα πιστευω ότι όπως κυλουσε το πρωτο δεκαλεπτο αργα ή γρηγορα θα βαζαμε γκολ.

Λιγο αργοτερα ηρθε το δευτερο δωρο του διαιτητη. Η αποβολη που κερδισε ο Γιαννακο που περισσοτερο μου φανηκε βγαλμενη από τα επη της παραγκας παρα για κλαδεμα. Εστω και ετσι όμως όταν προκειται για την εθνικη διολου με πειραζει και ας ηχησει η αποψη μου ως εθνικιστικη. Χρονια και χρονια ειμασταν ανθυποκομπαρσοι και εχουμε υποστει χειρουργεια και σφαγεια. Δεν πειραζει, σειρα μας.

Η βοσνια το παλεψε αξιοπρεπως αλλα περιοχη δεν πατησε και δεν μπορω να πω ότι τρομαξα από τις ευκαιριες της και την ικανοτητα των επιθετικων της.

Χαιρομαι που σταματαει ο Ζαγορακης.

Για 2 λογους.

Ο πρωτος είναι γιατι είναι αρνητικος. Χθες στις 4 πασες οι 5 ηταν λαθος. Δεν μπορει. Ο δευτερος είναι γιατι αξιζει τιμων και όχι συμμετοχων.

Ευχαριστουμε για όλα αρχηγε, εισαι συμβολο πια αλλα στο καλο.

Χαιρομαι που υπαρχει ο Πατσατζογλου.

Δεν περιμενω να κανει μουντιαλικες εμφανισεις. Σιγα σιγα. Είναι όμως ορεξατος και αυτος ουσιαστικα οδηγησε μαζι με τον εγωισμο του Σαμαρα την εθνικη σε ευρυ σκορ. Το μπραβο είναι μια λεξη που αδικει τον Πατσα και μακαρι να συνεχισει ετσι.

Χαιρομαι που ειδα τον Στελιο που ξερω.

Δεν εχει σημασια με ποιους παιζαμε, τι εκανε, αν επεσε κατω και αν δεν εβαλε γκολ. Ο καλος Γιαννακοπουλος είναι απαραιτητος σε μια εθνικη που δεν εχει προικισμενους τεχνικα παικτες.

Λυπαμαι που βλεπω Τακη Φυσσα στην ομαδα.

Δεν κανει, δεν μπορει, δεν πρεπει.

Αστο ρε Τακη…

Λυπαμαι που βλεπω Χαριστεα στην ομαδα.

Για αλλαγη, παει στην ευχη αλλα βασικος ε, είναι υπερβολη.

Θα προτιμουσα ένα διδυμο ψηλου και κοντου, δηλαδη Σαλπι και Σαμαρα ή να ξεκιναει ο Λυμπε ώστε να συνδιαζονται με τον Σαμαρα και να μαθει ο ενας το παιχνιδι του αλλου. Προς το παρον ο Γιωργος προσπαθει μονος του στην επιθεση και αν θα βρει απεναντι του μια σοβαρη αμυνα θα πνιγει αβοηθητος.

Το 4-3-3 δεν είναι το καλυτερο συστημα για ελληνικο ποδοσφαιρο αλλα μας ταιριαζει γιατι ετσι καλυπτουμε την αδυναμια μας στην αριστερη πλευρα βαζοντας έναν επιθετικο και γιατι με το μπρος πισω του Κατσουρανη κερδιζουμε παικτη και στην αμυνα και στην επιθεση.

Μου αρεσε η νοοτροπια της εθνικης που στο τελος αφου ειδε το μπαχαλο των Βοσνιων θελησε να βαλει περισσοτερα γκολ. Αν το ματς ειχε 10 λεπτα ακομα θα εβαζαν και αλλα.

Βεβαια δεν ξεχνω την τρικυμια του β ημιχρονου, τη συννενοηση μπουζουκι μεταξυ παγκου και καραγκουνη καθως και την αλλαγη του Σεϊταριδη που εγινε με την ιδια ψυχραιμια που εχει και ο κλειστοφοβικος σε περιπτωση βλαβης του ανσανσερ.

Για αυτό λοιπον για μενα το σημαντικο είναι να παμε στο euro, να ειμαστε αξιοπρεπεις και όλα καλα. Θαυματα δεν ξαναγινονται και βραζιλια δεν ειμαστε.

Τωρα όλα καλα. Παιζουμε με κουτσους, παιζουμε σαν μεγαλη ομαδα και δεν εχουμε προβλημα. Όταν θα ερθουν οι Γερμανια, Τσεχια, Ολλανδια, Ιταλια, Γαλλια δεν νομιζω ότι θα περασουμε ανετα.

Το παιχνιδι με την Τουρκια θα είναι σημαντικο. Όχι για την εκβαση των ομιλων, με αυτά πιστευω ότι τελειωσαμε. Αλλα γιατι οι Τουρκοι είναι σοβαροι αντιπαλοι και δεν εχουν καμια σχεση με Μολβαδιες και Βοσνιες.

Επιστροφη στο νεκρο ελληνικο πρωταθλημα…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια