Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2006

ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ - ΑΕΚ ποδοσφαιρο

Αρτι προσαρμοσθεις στην πραγματικοτητα της πολης, λεω να κανω μια αναφορα για τα της σουπερ λιγκα βαζοντας ένα τρυπιο τουβλο στον ετοιμορροπο τοιχο των αναλυσεων πριν από το τελος.

ΑΕΚ

Είναι ευχαριστο το ότι η ομαδα κανει βηματα προς τα μπρος.

Περιμενα τα βηματα να είναι αλματωδη μια και στην τεχνη του ποδοσφαιρου συνεισφεραμε τη μουτζουρα, αλλα η βελτιωση οσο μικρη και αν είναι, πρεπει να επισημαινεται.

Ειμαστε πιο γρηγοροι με τη μπαλα στα ποδια, εχουμε ένα επιθετικο πλανο με περισσοτερο τη μπαλα κατω παρα κοντα στους προβολεις του ΟΑΚΑ, προσπαθουμε να παιξουμε ποδοσφαιρο, να απλωσουμε παιχνιδι και συμμετεχουμε στην εξελιξη του αγωνα με τη δικη μας προσπαθεια και όχι δια της προσευχης, του τελευταιου λεπτου, του γιομαλμπασα, της σεντρας και του βοηθα Παναγια και αγιε Λυμπεροπουλε.

Διαφοροποιησεις σχετικα με περυσι βλεπω την καλυτερη αξιοποιηση των προσοντων του Σεζαρ και τη συνεχη ανοδο του Γεωργεα με περισσοτερο θαρρος και δημιουργια. Ο κοουτς Φερερ μου αρεσει που δεν δισταζει να κανει γρηγορες αλλαγες και εχει δωσει το δικο του πνευμα στην ομαδα.

Δυστυχως όμως εχουμε 3 αδυναμους κρικους και καθοριστικους για τη συνεχεια.

Δεν μπορεις να πας στους ομιλους της κορυφαιας διασυλλογικης οργανωσης του κοσμου με σεντερ φορ τον Παντελη Καπετανο. Πριν από λιγες μερες χαιρετησε το χορτο στο 30 και μπηκε ο σερβος που εβαλε ένα γκολ που απαιτει πονηρια και θρασσος αλλα μετα μιμηθηκε τον Ντεϊβιντ Κοπερφιλντ. Εξαφανιστηκε.

Βαρεθηκε; Τον καταλαβαν και τον εκλεισαν; Δεν μπορουσε; Προσεχως θα το μαθουμε. Είναι κριμα να γυρισουμε το υπεροχο σιριαλ που βιωνουν ετη επι ετων οι

οπαδοι του ΟΣΦΠ για τον τρομερο σεντερ μπακ, ( που ελεγαν και οι παλαιοι ) να παμε στο δικο μας για τον killer σεντερ φορ.

Στη μ.Ν. εποχη ( παρακαλω να προσεξετε την προφορα μην κατηγορηθειτε ως υβριστες ) την πρωτη αγωνιστικη περιοδο μας εσωσαν τα γκολ του Κατσουρανη και δεν πολυφανηκε, λογω φυσικα και των ειδικων συνθηκων, η απουσια του παικτη που θα πλαισιωνει τον Λυμπε. Τη δευτερη θα την ξεχασουμε ολοι πολύ γρηγορα όπως και καποιον βενλισκι και έναν ελληνα εκ σουηδιας που προσπαθησαμε να βαλουμε στην κορυφη.

Φετος μπορει να είναι αρχη για καποιους και να χρειαζεται υπομονη αλλα δεν βλεπω να εχουμε λυσει αυτό το προβλημα.

Οι αλλοι δυο αδυναμοι κρικοι είναι οι δυο κεντρικοι αμυντικοι μας.

Ο Δελλας επρεπε να εχει κοψει το ποδοσφαιρο εδώ και 2 χρονια.

Εκτος και αν βρεθει ομαδα στον ευρωπαϊκο πλανητη που να παιζει με 3 κεντρικα μπακ οποτε εκει πιθανως να ηταν χρησιμος. Δεν κανει.

Ο Τσιριλο δεν εχει καμια διαφορα σε σχεση με περυσι. Καλος σοουμαν, να γινει η αγαπη της εξεδρας, μανουρα, γκρινια και δημοσιες σχεσεις αλλα είναι εξαιρετικα μετριος για να σταθει στο champions league.

O Ιβιτς απεχει από το δικο μου προτυπο αμυντικου χαφ.

Όταν εχει τη μπαλα είναι θετικος. Χωρις αυτή απουσιαζει.

Ο Παουτασο αυτή τη στιγμη είναι ισως ο καλυτερος τακτικα παικτης της ομαδας.

Δεν ξερω πως ακριβως θα αντιδρασει όταν θα χρειαστει να φανει ατομικα και να παρει ευθυνη.

Ο Λυμπε τεινει να γινει μαρτυρας. Συνεχως θα γινονται προσπαθειες να πλαισιωνεται και συνεχως θα τα περιμενουμε όλα από αυτόν.

Ο Εμερσον είναι σταθερος και δεν με ανησυχει η ηλικια του. Εχει δυνατη ποδοσφαιρικη παιδεια και το βιογραφικο του είναι τετοιο που δεν νομιζω ότι για το ελληνικο πρωταθλημα θα αντιμετωπισει προβλημα.

Ο Σεζαρ ευτυχως βλεπει και λιγο χορτο περισσοτερο και δεν περιοριζεται αναμεσα στις 2 γραμμες του αουτ και της μεγαλης περιοχης. Αυτος είναι κερδος.

Ο Λακης είναι παντα Λακης και θλιβομαι όταν μπαινει στο παιχνιδι για να βοηθησει μια πιθανως δυσκολη στιγμη.

Μπορεις να ζητησεις από τον Πινοκιο να σου πει αληθεια;

Ο Λαγος εξυμνηθηκε νωρις και επεσε νωρις. Δεν πειραζει, θα μαθει.

Αρκει να σταθεροποιηθει σε μια θεση, να του δωθει χρονος, εμπιστοσυνη και ειμαι σιγουρος ότι θα εξελιχθει σε ηγετικη φυσιογνωμια για την ομαδα.

Και κατω από τα δοκαρια περαν του «αν ηξερα τον Καζαντζιδη θα του ειχα χτισει ναο, γιατι μιλαει στην ψυχη μου» βλεπω και έναν Χιωτη που φαινεται αρκετα καλος. Ελπιζω να μεινει ο ιδιος μετα το πρωτο λαθος και να μην τον παρει η κατηφορα. Για τους υπολοιπους δεν εχω ξεκαθαρη εικονα για το τι μπορουν να κανουν και πώς να βοηθησουν και θα τους δουμε στη συνεχεια. Απλως να επισημανω τη διαφαινομενη ποιοτητα του Τοζερ που μου φερνει λιγο σε βαθιλι τθαρτα αλλα εχει δρομο ακομα και πρωτα αυτόν της καθιερωσης.

ΠΑΟ

Από τη μεση και μπροστα ενισχυθηκε σημαντικα, εκανε δυνατες μετεγγραφες και ο Παπαδοπουλος δεν θα σκιζεται μονος του. Ομαδα όμως που εχει ως βασικο τον Μπισκαν από τον οποιο φοβαμαι ότι ειμαι πιο γρηγορος και στην αμυνα συμμετεχουν αστερες όπως ο Γκουμας, ο Μορις και ο Βυντρα, δεν τη φοβαμαι.

Για να μην πω ότι δεν την υπολογιζω καθολου. Ο Αντονσον ηρθε με την κρυφη ελπιδα της αποκαλυψης του νεου Χενρικσεν, μεχρι να προσφερει γενναιοδωρα το δευτερο γκολ του Ιωνικου. Ο ΠΑΟ δεν ξερει να αμυνεται και ως γνωστον πρωταθλητης χωρις αμυνα είναι στοιχεια που δεν συνυπαρχουν.

ΟΣΦΠ

Στο ιδιο εργο θεατες.

Περυσι τετοια εποχη προεβλεπα ότι το πρωταθλημα θα ηταν χαλλλλλαρα του ΟΣΦΠ και το ιδιο λεω και φετος. Δεν υπαρχει ελληνικη ομαδα να κοντραρει τον Ολυμπιακο και χωρις πολλα πολλα ηδη το κοντερ εχει γραψει -4 για την ΑΕΚ και

-3 για τον ΠΑΟ. Βεβαια, αν η διαφορα παει στους 20 ποντους και στον β γυρο μειωθει στους 6, θα είναι η συνηθης παρηγορια που εκφραζει ο δευτεροτριτος.

Ο ΟΣΦΠ εχει πολλα κορμια να ριξει στο χορτο και δεν νομιζω ότι θα τον επηρεασει ουτε η συνηθως συντομη παρουσια του στο c.l. ουτε το επιπεδο του ελληνικου πρωταθληματος. Ισως με το στοιχημα να δουμε μερικες ανατροπες, «απροσδοκητα» αποτελεσματα και αρκετα διπλο ημιχρονο και ασο τελικο για να πανηγυριζουν οι δημοσιογραφοι ότι αναβαθμιστηκαμε αλλα στο τελος παλι ο ιδιος θα το σηκωσει.

CHAMPIONS LEAGUE.

Ναι, καλη η κληρωση. Που να ειμασταν στον ομιλο της Τσελσι και της Μπαρτσα.

Εγω παντως δεν ειμαι αισιοδοξος και αναφερομαι στην ΑΕΚ.

Δεν είναι δυνατον να κερδιζεις με την ψυχη στο στομα μια ομαδα που μεχρι μεθαυριο να παιζαμε δεν θα εβαζε γκολ, που να την κερδισες εκτος εδρας, που εμεινε με 9 παικτες και προηγηθηκες με καζναφερειο πεναλτι και να επικαλεισαι αγχος, στρες, κωπωση, αργησε το σχολικο, καηκε το μοντεμ και ότι είναι νωρις.

Λες και δεν ξερεις ποτε παιζεις και τι εχεις να κανεις. Λες και το προγραμμα βγαινει την τελευταια μερα και δεν σου το ειπε κανεις. Δηλαδη αν το πρωτο ματς ηταν χ ή ασος τι θα γινονταν; Δεν κατεβαιναμε να παιζαμε;

Δεν εχει την προσωπικοτητα η ομαδα να κερδισει εκτος εδρας.

Δεν εχει την αξια να τη φοβηθει κανεις, εντος εδρας.

Δεν ειμαι οικονομολογος, ουτε με ενδιαφερει να αντιμετωπισω το ποδοσφαιρο παραγοντικα για να κοιταξω τα οικονομικα οφελη. Αυτά τα αφηνω για οσους τα καρπωνονται. Ποδοσφαιρικα και μονο δεν δινω ελπιδες για τη συνεχεια και αυτό που με ενδιαφερει είναι η αξιοπρεπεια. Δεν θελω να φαμε 7, δεν θελω να προσευχομαστε να το σφυραει από το πρωτο ημιχρονο.

Ότι κατσει βεβαια, καλον εστι.

Για τον ΟΣΦΠ προβλεπω πως το κλειδι θα είναι το πρωτο παιχνιδι.

Αν το παει καλα, θα περασει.

Αλλιως θα διαλυθει και θα λυσσαξει για τα κεκτημενα, τους εγχωριους τιτλους.

Και μεχρι να διαψευστουν πανηγυρικα τα ανωτερω, εγω ο υποπτος θα πινω jack daniels

Τελος στο πονημα, τα θερμα και πολλα μου συγχαρητηρια σε οποιον διαβασε μεχρι εδώ.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια