Κυριακή 14 Μαΐου 2006

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

Με τους συναεκτζηδες απο το αεκ.κομ ειχαμε μια κουβεντα επι του θεματος και τη μεταφερω.

Κατα τη γνωμη μου το θεμα ξεφευγει απο την ΑΕΚ, τον Ντεμη, τον Χατζηχρηστο ή τον οποιονδηποτε αλλον φερεται να ακουγεται το ονομα του σε αυτη την αστεια ιστορια.

Αν εχανε ο ΟΣΦΠ, θα γινοταν κατι διαφορετικο πιστευετε; Το θεμα ειναι καθαρα ποινικου δικαιου και ή εχεις κρατος ή δεν εχεις.Αν το κρατος πραγματικα ηθελε, αυτα τα θεματα θα τα ειχε λυσει σε 5' αλλα ΔΕΝ θελει.

Δυστυχως η παιδεια των φορεων τους υπαγορευει οτι για να κρατησεις τις μαζες κοιμωμενες θα πρεπει να προσφερεις καβγαδες ειτε μεταξυ διαφορων ομαδων ( οπως οι οπαδοι ) ειτε μεταξυ των ομαδων και των δυναμεων καταστολης.

Οι υπολοιποι αρεσκονται στο να απολαμβανουν τους τσακωμους των παραπανω απο την τηλεοραση. Δυστυχως - ή μηπως ευτυχως; - δεν καταλαβαινουν οτι οι μαζες κοιμουνται καλυτερα με το θεαμα. Για τον χαβαλε του πλοιου βαριεμαι να γραψω οτι "τα καταδικαζω" και λοιπες χαζοχαρουμενες ρησεις που συνηθιζονται σε αυτες τις περιπτωσεις. Καλως εγινε οτι εγινε.

Μπας και παρουμε χαμπαρι οτι ο Ελλην εντος της Ελλαδας δεν χρειαζεται να μετακινειται. Δεν του αξιζει.

Οπως ειχα πει πριν τον τελικο και εξακολουθω να το πιστευω, ή θα επρεπε να αλλαξει η εδρα του αγωνα ή δεν θα επρεπε να δωθει ιχνος εισιτηριου στις ομαδες και να διατιθονταν μονο στην τοπικη κοινωνια. Αν ειναι να κανεις εκδρομες, τι νοημα εχει η αποκεντρωση;

Αφου ολοι βλεπουμε οτι οι δυναμεις καταστολης κατ εντολην δεν κανουν τιποτα. γιατι επιμενετε για τις εκδρομες; Τη μετακινηση των Βησιγοτθων ομως μπορεις να την αποτρεψεις. Προτιμω την αστυνομια να με φυλαει απο τον κλεφτη και οχι απο τον Οστρογοτθο με οποιοδηποτε κασκολ. Αν ειναι λοιπον να βλεπουμε βανδαλισμους, ή να κινητοποιειται η μιση αστυνομικη δυναμη για να γινεται ενας ποδοσφαιρικος αγωνας ησυχα, ειναι περιττο. Υποστηριξα τη λυση της τοπικης κοινωνιας για τους εξης λογους:

1. Δεν μιλαμε για Ακρατητο. Μιλαμε για το μεγαλυτερο νησι της χωρας που γεμισε το σταδιο με την εθνικη και ψιλογεμισε το γηπεδο οταν επαιξε προσφατα η μη αυθεντικη ομαδα της κρητης. Ειμαι σιγουρος οτι θα γεμιζε ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ του κυπελλου χωρις τους εκδρομεις εξ αθηνων. Ενα ματς τιτλου ολη η Κρητη θα το εβλεπε.

2. Οι τοπικοι βησιγοτθοι αφενος ειναι λιγοι, αφετερου ειναι γνωστοι και ελεγχονται καλυτερα.

3. Οπαδοι της ΑΕΚ και του ΟΣΦΠ υπαρχουν ουτως ή αλλως στο νησι, μηπως οι αθηναιοι εφεραν καποια τρομακτικη ενισχυση;

4. Οταν διοργανωνεις το παιχνιδι ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ τι τυπου εκδρομεις περιμενεις να κατεβουν; Ειναι υποκρισια στο τετραγωνο να αλλαζεις το Σ/Κ που για πολλους ειχε θεωρηθει ως μια πρωτης ταξεως εκδρομη, ωστε να κατεβουν λιγοι και τελικα οι λιγοι που κατεβηκαν να κανουν το πλοιο καμπριο!

Οταν μιλαω για την τοπικη κοινωνια δεν εννοω τα σχολεια και τις δημοσιες υπηρεσιες. Εννοω τους οπαδους των ομαδων απο την τοπικη κοινωνια. Που σε συνεργασια με τους τοπικους φορεις ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ και ξερουν ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ θα υπαρχουν πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να γινει ενας ηρεμος αγωνας ποδοσφαιρου.

Να γινει συμφωνια κυριων με τις ομαδες να μην υπαρξουν εκδρομες οπαδων. Αυτο εννοω. Οσο για το ατομικο δικαιωμα το να δεις την ομαδα σου, ναι, δεν ειναι ολοι καφροι. ΟΜΩΣ περαν του ατομικου καλου υπαρχει και το συλλογικο καλο.

Και οταν γινουν τα μπαχαλα, ουτε εσυ ουτε εγω εχουμε τη δυναμη ειτε να απομονωσουμε τετοια στοιχεια ουτε να αντιδρασουμε ουτε να καταδωσουμε και εν τελει, γινομαστε κατα καποιο τροπο συνυπευθυνοι.

Στο πλοιο της αγαπης, ηταν μεσα 600 και τη σκηνη της αποβασης της Νορμανδιας τη γυρισαν συμφωνα με μαρτυριες 50. Οι αλλοι 550 τι εκαναν; Μπορει ομως κανεις να τους κατηγορησει; Οχι φυσικα γιατι κανεις δεν θα τα βαλει με 50 κομαντος. Ολοι εκαναν τις κοτες και προτιμησαν να προσευχηθουν για να γυρισουν σωοι στα σπιτια τους.

Για ολα τα παραπανω κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει κανενας λογος για μετακινησεις οπαδων.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια