Δευτέρα 1 Μαΐου 2006

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1

Μια και φτασαμε πια στο τελος της κανονικης περιοδου, θελω να κανω μερικα σχολια για την Α1.

ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΕΣ 

Αναφερομαι στη Λαρισα. 2 ομαδες στην α1 που καταντησαν να προσπαθουν για τη σωτηρια. Ελπιζω το παθημα να εγινε μαθημα και να συγχωνευτουν.Καλη η αποκεντρωση του μπασκετ ( οπως και καθε αθληματος ) αλλα κακος ο πλεονασμος. 

Αν οι 2 Λαρισες εσοντο εις σαρκαν μιαν θα ηταν καλυτερη απο τον Πανιωνιο, απο την ΑΕΚ και απο τον ΠΑΟΚ. Τωρα αυτο που καταφεραν ειναι να "διπλαρωνουν" τον Μακεδονικο... 

ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ 

Ο Αρης ειναι ξεχωριστη περιοπτωση, σχεδον μια κατηγορια μονος του. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν ειχαν τραγικα καλυτερες ομαδες απο αυτες που εχουν απο κατω τους. Δεν κινδυνευσαν ομως για τους εξης λογους: 

ΑΕΚ

Με τοσο ασταθες και φτωχο ροστερ, συνεβαλλαν η φανελα - το ειδικο βαρος - και ο κακιουσης ωστε να μην καταντησουμε απολλωνας πατρας

ΠΑΟΚ 

Η προσωπικοτητα των Γκαγκαλουδη και Μαυροκεφαλιδη και το βαρος της φανελας του ΠΑΟΚ, δεν τους επετρεψαν σεναρια υποβιβασμου

ΑΡΗΣ 

Με Ιταλο προπονητη, 5 αμερικανους, 1 ρωσο, 1 γιουγκο, 1 κροατη και μ.ο. 12' συμμετοχης ολων των Ελληνων, ειναι ο ορισμος πως μπορει αυτο το σκορποχωρι να γινει ομαδα. Κατα τη γνωμη μου αυτο οφειλεται μονο και μονο στο βαρος του Αρη και στην ωθηση που του εδωσε ο κοσμος του.

Η ΠΤΩΣΗ ΠΑΟ.

Με εντυπωσιαζει η αστοχια που εχουν ειτε στις βολες ειτε στα τριποντα και για τη φετινη χρονια ο παικτης κλειδι ειναι ο Λακοβιτς. Αν δεν υπηρχε ο Σπανουλης, ο ΠΑΟ θα αντιμετωπιζε σοβαρο προβλημα, σαφως και δεν θα εφτανε την υποθεση φ4 στο σουτ ενω στο πρωταθλημα ο γαβρος φετος ειναι σοβαρος και οχι της πλακας οπως το μαρουσι ή η ΑΕΚ. 

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Μαρουσι και Πανελληνιος για διαφορετικους λογους. 

Το Μαρουσι γιατι δειχνει για μια ακομα φορα πως με σωστη οργανωση, μελετημενο σχεδιο που δεν ειναι αναγκη να ειναι δεκαετες, με προσεκτικες και οχι πολυδαπανες κινησεις μπορει να ειναι αξιοπρεπες, ανταγωνιστικο και ανετα τριτο. Ο

Πανελληνιος ειναι ενας συνδυασμος διοικητικης ευρωστιας και αξιοποιησης των χρηματων απο τον Πεδουλακη. Μπορει ολο το συμπαν να κινειται γυρω απο τον Μουλα αλλα οι Νατζφεϊ, Μπουμτζε - Μπουμτζε και ο Γιονσεν ειναι πολυ σοβαροι παικτες. ΣΤΑ ΙΔΙΑ Πανιωνιος - Μακεδονικος - Πατρα δεν εντυπωσιασαν κανεναν.Πανω κατω εκει τους περιμενα, πανω κατω εκει ηρθαν.Παντως πρεπει να ειναι κουραστικο να συμμετεχεις καπου χωρις καποιο σκοπο/νοημα....

ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ 

ΗΡΑΚΛΗΣ Ωρα να μας αποχαιρετησει.Μου ειναι απεχθης για τη Σερβοποιηση της ομαδας και γιατι βαρεθηκα χρονια ολοκληρα να ακουω για τα προβληματα τους. 

ΚΟΛΟΣΣΟΣ 

μαραζι το εχω για οποια ομαδα ανεβει απο την α2 να μην αλλαξει για αρχη ολο το ροστερ της και κατα τη διαρκεια να μην αλλαξει τους ξενους της τουλαχιστον 3 φορες τον καθεναν.Σιγουρα ομως ειναι κατι σαν τον Εργοτελη του ποδοσφαιρου.Τους ευχομαι ταχεια ανοδο με μεγαλυτερη σοφια. 

ΟΣΦΠ 

Οταν ο ΠΑΟ για το κυπελλο τους ειχε κερασει 30 ποντους, ειχα πει πως σιγουρα οι γαβροι θα ειναι στον τελικο των πλεϊ οφ αλλα μαλλον θα βγουν 2οι. 

Τωρα κραταω μια επιφυλαξη. Ωριμασαν πολυ γρηγορα φετος κατι που φανηκε στο πως αντιμετωπισαν τη Μακαμπι και σε συνδυασμο με την πτωση του ΠΑΟ που με αιμα κερδισε τον Ηρακλη, ειμαι λιγο συγκρατημενος. Ικανοι για το καλυτερο και για το χειροτερο.

Μπορει να χασουν ακομα και με 3-0 τη σειρα των τελικων, μπορει να κερδισουν με 3-2 ακομα και τα 5 παιχνιδια να κριθουν στο τελευταιο σουτ. Ολα τα λεφτα το δευτερο ματς της σειρας.

ΓΕΝΙΚΑ καλο για φετος η ανοδος του ΟΣΦΠ κακο για φετος η ομαδικη πτωση ολων των υπολοιπων με λαμπρο παραδειγμα την ΑΕΚ



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια