Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ

Την Παρασκευη το απογευμα ενας πρωην συναδελφος, νυν φιλος και Παναθηναϊκος, μου εστειλε mail ρωτωντας με τι προεβλεπα για το ΟΣΦΠ – ΠΑΟ. 

Η απαντηση μου πρεπει να τον κεραυνοβολησε γιατι δεν ξαναεστειλε δευτερο μηνυμα «προβλεπω το παιχνιδι να κρινεται με διαφορα 6-8 ποντων και θα κερδισει μαλλον ο ολυμπιακος». 

Οταν τελειωσε ο αγωνας μου εστειλε sms: «να σου πω ρε παλικαρι, μηπως ξερεις και ποτε θα πεθανω ?» Οταν την κυριακη το πρωι χωρις να καν να εχω πιει καφε, πηγα στον προσωπικο μου περιπτερα να παραλαβω την κυριακατικη εγκυκλοπαιδεια, ε, συγγνωμη, εφημεριδα ηθελα να πω, ειδα τα πρωτοσελιδα των αθλητικων εφημεριδων και ξυπνησα αποτομα. 

Πρεπει να αλλαξω επαγγελμα. Θα γινω πωλητης μουρης στη χωρα των αδαων που ζω. Αυτοι δηλαδη ειναι καλυτεροι; Πηχιαιοι τιτλοι, βλακολογιας το αναγνωσμα, ο θρυλος για τιτλο και λοιπες χαρουμενες ιστοριες. 

Η ιδια ομαδα που πριν απο λιγες μερες εχασε απο τη Λαρισα και αρχισαν οι μουρμουρες εγινε αυτοκρατορια που αντεπιτιθεται και θα δωσει τελος στην κυριαρχια του πρασινου Νταρθ Βεϊντερ . Ειδα το ματσακιον και καταγραφω σημειολογικα τις παρατηρησεις μου:

βαρεθηκα να ακουω για τις τρομερες απωλειες του ΠΑΟ απο τους τραυματισμους. Οι αλλοι που δεν ειχαν Ζουκαουσκας και Ραντσικ δεν μετρανε; Κακη εντυπωση μου εκανε ο Χατζης. 

Μου θυμησε Φραγκισκο σε ενδοξες στιγμες που οταν ζοριζαν τα πραγματα εφαρμοζε το συστημα κεραυνος. Το συστημα κεραυνος ειναι οταν ο αντιπαλος σε ακουμπαει ή απλως ανασαινει διπλα σου και εσυ κουνας ασυντονιστα χειρια και ποδια, σφαδαζεις, ριχνεις και μια βουτια – συνιστανται πλονζον οπως αυτο που κανουν στο αλμα εις υψος. 

Αν ειναι απο μπροστα, βλεπε αθλητη Γρηγοριαδη στα 50μ ελευθερο - σαν να σε χτυπησε κεραυνος για να σιγουρεψεις το σφυριγμα. Κακιστη εντυπωση μου εκαναν οι διαιτητες. Λαθη εκατερωθεν, διπλωματικα σφυριγματα μεχρι και αγνοια κανονισμων! 

Ευτυχως που δεν εκριναν τον αγωνα. Λυπαμαι που το λεω αλλα οσες κουπες και να παρει η εθνικη, αμα δε γεμιζει το ΣΕΦ δεν προκειται να ανεβει το ελληνικο μπασκετ. Οχι οτι ο ΠΑΟ δεν ειναι καλυτερη ομαδα ή δεν θα παρει το πρωταθλημα και παλι. Τουλαχιστον θα υπαρχει και ενα σχετικο ενδιαφερον. Θα υπαρχει και μια εδρα στην οποια οι πρωταθλητες ελλαδος και ευρωπης, βαλτο αγορι μου και ολα τα συναφη, θα τρεχουν σαν κακομαθημενα παιδακια στον διαιτητη να κλαιγονται και να εκλιπαρουν να διακοπει ο αγωνας λογω συνθηματων. Ακριβως αυτη ειναι η μεγαλη ελλειψη στο ελληνικο μπασκετ. Σε ποια εδρα μπορει να ζοριστει ο ΠΑΟ; Στο Γαλατσι; Αχαχαχαχαχα! Μπα σε καλο μου! Στο PAOK sports arena ? αυτοι χανουν και απο τον κεραυνο λεμεσου... Στο Αλεξανδρειο; 

Κατι μπορει να γινει εκει αλλα εχουν 2-3 ετη φωτος να διανυσουν οι αρειανοι ωστε αφενος να βρουν 3-4 σοβαρους ελληνες παικτες και να σηκωσουν κεφαλι. Μονο το ΣΕΦ μενει. Γιατι εχασε ο ΠΑΟ; 

Για 4 λογους. 

1. γιατι παρουσιασε μεγαλη καθυστερηση στο pacing game που συνηθως καταστρεφει οποιαδηποτε αμυνα 

2. γιατι εχασε πολλα ελευθερα σουτ που συνηθως δεν χανει και τελειωσε το ματς με 7/27 τριποντα!! 

3. γιατι ο Διαμαντιδης εκανε το χειροτερο του παιχνιδι απο τοτε που τον ανακοινωσε ο θεος που παιρνει την παε. 

4. γιατι δεν εκανε τις γνωστες του καταιγιστικες ομαδικες επιθεσεις αλλα τα περιμενε ολα απο τον Σπανουλη 

Ο ολυμπιακος απο την αλλη, εκανε την καλυτερη δυνατη αμυντικη του προσπαθεια, τον απογειωσε η εδρα, ο ετνι επαιξε κατω απο 30’, ο λιουις εβαλε 2 τριποντα φαρμακεια και η σεμνη τελετη ελαβε τελος. 

Πολυ σημαντικο ρολο επαιξε και το εξης: βγηκαν παικτες για τον Ολυμπιακο εντελως αναπαντεχα με αποτελεσμα τα αμυντικα πλανα του ΠΑΟ να βραχυκυκλωσουν για αυτο και εφαγαν 84 ποντους. 

Εξηγουμαι: τον Χατζη και τον Ετνι τους εκλεισαν καλα. Τους ξεφυτρωσαν τα 4αρια, ο Ζιζιτς με τον Βασιλοπουλο. Υπολογιζαν στον Σεϊμπουτις και τον εσβησαν. Τους σκοτωσε ο Λιουις. Οταν ανοιξαν λιγο την αμυνα τους για να «τους χωρεσουν ολους» βρηκε τους χωρους ο Ετνι και ειτε με βολες ειτε με μπασιματα τους φορτωνε.

Εν κατακλειδι, ωραιο ματσακι, κερδισε δικαια ο ΟΣΦΠ, αλλα δεν εγινε και τιποτα το φοβερο σε οτι αφορα την καταληξη του πρωταθληματος.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια