Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ. ΤΑ ΛΕΜΕ....

2 τροποι υπαρχουν για να μη λυθει ποτε ενα προβλημα. 

Ο πρωτος ειναι να δημιουργηθει μια επιτροπη. 

Ο δευτερος ειναι να λες οτι χρειαζεσαι διαστημικα λεωφορεια, αστροναυτες σε Ταλως size διαστημικους σταθμους και καμια 30αρια δορυφορους. 

Να θετεις στοχους πραγματα που δεν προκειται να καταφερεις ποτε με σκοπο μονιμως να κλαιγεσαι και να εχεις αλλοθι. Στο ελληνικο ποδοσφαιρο το παραπανω μεταφραζεται σε γηπεδα-υποδομες κλπ. 

Η καλυτερη καραμελα για να μη γινει ποτε και τιποτα. Γηπεδα εχουμε. Για την Ολυμπιαδα φτιαξαμε μπολικα. Και τι εγινε; Παιζει κανενας; Και αυτος που παιζει, αξιζει να παιζει;

Για μενα το θεμα του ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι ζητημα 5 λεπτων. Αλλα δεν θελουν να το φτιαξουν. Θεωρουν πως κρατωντας το στη μιζερια θα κρατησουν κοιμισμενες και τις μαζες. Οι μαζες ομως δεν πατανε.

Δεν τους πειραζει και τοσο πολυ γιατι κανουν οτι θελουν. Ξερουν το «οπου λαλουν πολλοι κοκοροι...» Αυτο που δεν ξερουν ειναι πως με καλυτερο θεαμα, με καλυτερο προϊον, οι μαζες κοιμουνται ακομα περισσοτερο και ακομα πιο βαθια.... 

Σε οτι αφορα τη σουπερ λιγκα, δεν ειναι κατι που με απασχολει ιδιαιτερα. Και δεν θα μπορουσε εξαλλου να με αφορα το σε ποια τσεπη θα μπαινουν τα τουβλα με τα 500ευρα. Σημερα μπαινουν στη μια, αυριο στην αλλη, χαρηκα Καλιαμαγκουρας. 

Το ελληνικο ποδοσφαιρο εχει προβλημα προσωπων. Γηπεδα εχει. Κουτσα-στραβα και με την αυτοκρατορια των 5χ5, εχει. Νομους εχει. Και μαλιστα παρα πολλους. Θεσμους εχει. Σαν βοτσαλα στην παραλια. Παραγοντες εχει. Σχεδον περισσοτερους απο τους παικτες και τους προπονητες. Κοσμο εχει. Κοσμο που συντηρει 8 !!!! αθλητικες εφημεριδες, ( αν βαλω και τα εβδομαδιαια και τα τοπικα, κλαφτα Χαριδημε ) 3 ραδιοφωνα, συνδρομητικα καναλια κλπ. 

Προσωπα δεν εχει. Προσωπα να εφαρμοσουν τους νομους Προσωπα να υπηρετησουν το αθλημα Προσωπα να διαχειριστουν εντιμα το χρημα και τις καταστασεις. Και δεν λεω, να βγαλουν. Να πλουτισουν.

Αλλα εκτος απο τις λαμογιες μπορεις να πλουτισεις και με την αναπτυξη. Πως ομως να προαγουν το δημοφιλεστερο αθλημα ανθρωποι αμορφωτοι, απαιδευτοι που πλουτισαν σε μια νυχτα και φορανε αρμανι κοστουμι με ασπρη καλτσα, τυχαρπαστοι και ασχετοι με τη διοικηση επιχειρησεων που εδω και πολλα χρονια διδασκεται στο πανεπιστημιο.... 

Ο Βαρδινογιαννης εχει οικογενειακη ιστορια στην πλατη του στο ποδοσφαιρο. Δεν ειναι χθεσινος. Ειναι κατεστημενο. 

Ο Κοκκαλης δεν ειναι χθεσινος στο ποδοσφαιρο. Εχτισε μια αυτοκρατορια στον Θωμα Μητροπουλο. Ειναι κατεστημενο.

Ο Πανοπουλος καθαγιαζεται στα μαζικα μεσα επιρροης για το σπουδαιο εργο του στην Ξανθη αλλα μεχρι να φτασει να καθιερωθει διαπραγματευοταν με τον Θωμα για τις αμοιβες του πλαϊνου και του head κορακος. 

Ο Νικολαϊδης δεν ειναι χθεσινος στο ποδοσφαιρο. Ξερει που βρισκεται, μπαινει στο χορο και χορευει.

Συμμαχιες για τα χρηματα του στοιχηματος. Γιατι δυστυχως δεν υπαρχει σοβαρο κρατος να βαλει χερι στον ΟΠΑΠ ωστε ολα αυτα τα πακετα να βοηθησουν τον κοσμο αλλα τα σκορπαει απο δω και απο κει. 

Τελος κατα τη γνωμη μου, το να δημιουργηθει ενας ακομα θεσμος με σκοπο να αλλαξουν τσεπη τα πακετα δεν με ενδιαφερει. Το θεμα ειναι οπως το ειχε θεσει το κυβερνων κομμα πριν εκλεγει αλλα το ξεχασε οταν πηρε την εξουσια. 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΤΡΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΡΩΝ......



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια